4 “Небезпечних” продукту, які насправді корисні

Протягом десятиліть, багато вчених і засоби масової інформації ведуть війну проти жирів.

Ідея про те, що жири завдають шкоди організму ніколи не ґрунтується на доказах, і не відповідає дійсності.

Але все ж упередження проти абсолютно здорової їжі грунтується на … продуктах харчування, які були демонізувати по одній простій причині, що вони містять велику кількість насичених жирів.

Ось 4 продукти, які визнані «небезпечними» через вміст жирів, але насправді вони дуже корисні.

1. М’ясо

Багато людей вважають м’ясо шкідливим і не корисним … це повна нісенітниця.

Люди розвивалися як всеїдні, їли м’ясо і рослинну їжу. Стародавні люди почали полювати ще 2 мільйони років тому.

Коли дивишся повз всієї цієї веганскої і анти-жирової пропаганди, то залишається натуральна їжа з діапазоном поживних речовин, необхідних організму.

Єдина проблема полягає в тому, що сьогодні м’ясо зовсім не те, чим має бути.

У минулому, тварини вільно бродили в природі і їли натуральний корм. Кури клювали насіння, корови їли траву.

Сьогодні тварин часто годують промисловими кормами на основі зернових, накачаних гормонами і антибіотиками, що змушує їх рости швидше.

М’ясо тварин, які харчувалися натуральною їжею, набагато корисніше.

Якщо ми візьмемо корову для прикладу, то м’ясо корів, які їли натуральну траву містить:

  • Більше жирних омега-3 кислот і менше омега-6;
  • Більше кон’югованої лінолевої кислоти – яка зменшує кількість жиру в організмі;
  • Більше вітамінів, що включають вітаміни А і Е.

М’ясо так само відмінне джерело білка і здорових жирів. Плюс до цього, тонни поживних речовин, які неможливо отримати з рослинної їжі … вітаміни К2, D3, В12, креатин, карнозин і багато, багато іншого.

У масштабному дослідженні 2010 року, в якому взяли участь 1,212,380 осіб, споживання натурального червоного м’яса не виявило абсолютно ніякого взаємозв’язку з хворобами серця або діабет.

резюме: Незважаючи на розпалюваний страх, м’ясо – абсолютно здорове харчування. Просто переконайтеся, що ви обираєте хороший продукт … вигодуваний на натуральній їжі.

2. Вершкове масло

Масло було демонізувати в минулому і звинувачено у всіх хворобах … від ожиріння до проблем з серцем.

Але, правда полягає в тому, що масло є абсолютно здоровим продуктом в невеликих кількостях, якщо ви вибираєте правильний тип.

Переконайтеся, що масло отримано з молока корів, яких годували натуральною їжею, так як це має великий вплив на склад поживних речовин.

Одне з важливих поживних речовин – вітамін К2, дуже необхідний кісткам і здоров’ю серця.

Інша поживна речовина – бутират коротко жирних кислот. В організмі людини, вони мають протизапальну активність і надають захисну дію на травну систему.

Масло також багато кон’югованої лінолевої кислотою (CLA) – жирними кислотами, зменшує жирові відкладення і збільшує м’язову масу.

Незважаючи на всю пропаганду, не існує доказів, що молочні продукти з високим вмістом жиру можуть завдати шкоди організму.

У недавньому огляді 16-ти досліджень розглянуто, що споживання молочних продуктів з високою жирністю не пов’язано з якоюсь хворобою обміну речовин і фактично корелює з низьким ризиком розвитку ожиріння.

резюме: Масло корисно в невеликих кількостях, особливо якщо воно вироблено з молока корів, які харчувалися натуральною їжею.

3 яйця

Яйця є одним з найбільш живильних продуктів на планеті.

Просто подумайте … яйце містить всі поживні речовини, необхідні, щоб перетворити маленьку клітку в молодого курчати.

Причина, по якій яйця були демонізувати в минулому, вони містять багато холестерину.

Однак, дослідження показують, що рівень холестерину в раціоні, в дійсності не піднімає поганий холестерин.

Яйця поліпшують ліпідний профіль крові, що дозволяє переробляти «поганий» холестерин в доброякісний підтип.

Так само, не виявлено жодного взаємозв’язку між споживанням яєць і хворобами серця або інсультами.

Будь ласка, майте на увазі, що відмова від жовтка, є основним помилкою. Практично всі поживні речовини міститися в жовтку.

Одне велике яйце містить:

  • 77 калорій, 5 грам жирів і 6 грамів високоякісного білка;
  • Багато вітамінів: А, В12, В2 і В5 і інші;
  • Тонни мінералів: фосфор, селен, залізо – це тільки кілька з них;
  • Яйця також містять велику кількість холіну – поживної речовини, який необхідний для функцій мозку і який не отримує 90% дорослих жителів;

Яйця містять антиоксиданти лютеїн і зеаксантин, які важливі для здоров’я очей. Вживання в їжу 1,3 жовтка в день підвищує вміст лютеїну в крові на 28-50%, а зеаксантина – на 114-142%.

Яйця на сніданок допоможуть вам схуднути. Люди, які їдять на сніданок яйця, втрачають більше, ніж ті, хто використовує зернові сніданки, незважаючи на однакову кількість калорій.

Яйця – один з найкорисніших продуктів на планеті. Я їм 3-4 цілих яйця в день.

резюме: Немає причин відмовлятися від яєць. Вони неймовірно поживні і можуть поліпшити ваше здоров’я у багатьох відношеннях.

4. Кокосове масло

Кокосове масло, досить унікальний тип жирів.

Воно на 90% складається з насичених жирних кислот з середньою ланцюгом … так звані, тригліцериди із середньою ланцюгом (МСТ).

Цей тип жирів засвоюється інакше, ніж довголанцюгові жири. Вони потрапляють прямо в печінку, де використовуються для отримання енергії і перетворення в кетонові тіла.

Тому МСТ можна вважати «негайним» джерелом енергії.

Близько половини жирних кислот в кокосовій олії, це 12-вуглець лауриновая кислота, яка є ефективним вбивцею патогенів, таких як бактерії, віруси і гриби.

Кокосове масло також корисно для серця.

МСТ в кокосовій олії допомагає вам схуднути. Ці жири засвоюються по різному, що призводить до чистого збільшення витрати енергії. А також забезпечує відчуття ситості і знижує кількість спожитої їжі.

Через високий вміст насичених жирів, кокосове масло стійко до високої температури, і тому є ідеальним маслом для приготування їжі.

Переконайтеся в тому, що ви уникає рафінованих сортів, і вибираєте саме кокосове масло.

заключні підсумки

Немає абсолютно ніяких підстав побоюватися цих продуктів до тих пір, поки ви впевнені в їх походження.