5 Причин, чому корисно їсти яблука кожен день

Соковитий і неповторний смак яблук зазвичай асоціюється з дитинством і літнім відпочинком. Але корисність цього унікального фрукта не обмежується лише приємними спогадами. Регулярне вживання свіжих яблук дозволяє попередити простудні захворювання, позбутися від шкідливого холестерину і “зарядити” мізки, коли повністю вичерпався творчий потенціал. Детальніше про те, чому важливо їсти яблука кожен день, ви дізнаєтеся з цієї статті.

яблуко знайоме людині вже тисяч років. Історія появи цього фрукта оповита народними міфами і неймовірними легендами. Через це забороненого плоду Адам і Єва були вигнані з райського саду. У давньослов’янське етносі часто згадуються молодильні яблука, які зцілювали тяжко хворих людей і продовжували життя літнім. А рум’яне наливне яблучко на блюдечку, про який йде мова у відомій казці, «вміло» навіть пророкувати майбутнє і відкривати «завісу» минулого. До речі, що впав на землю дозрілий плід яблуні допоміг Ньютону зробити велике наукове відкриття.

Якщо раніше цей натурпродукт був фольклорну цінність, то сьогодні яблуко по праву вважають панацеєю від багатьох захворювань. У ньому міститься величезна кількість вітамінів і більше десяти корисних мікроелементів, які легко засвоюються організмом. Терапевти, кардіологи і навіть психологи рекомендують щодня з’їдати 2-3 яблука разом з шкіркою і кісточками. Чим же корисний цей фрукт?

№1. Надійний захист від респіраторних захворювань

Результати наукових досліджень показали, що щоденне вживання свіжих яблук знижує ризик зараження гострими респіраторними вірусними інфекціями, які вражають верхні і нижні дихальні шляхи. У людей, які з’їдають хоча б одне яблуко в день, легкі краще захищені від негативного впливу тютюнового диму, вихлопних газів і інших шкідливих домішок, що знаходяться в повітрі.

№2. Ніяких проблем з травленням і кишечником

У яблуках містяться так звані баластні речовини, які покращують засвоюваність важкої їжі, нормалізують процес травлення і стабілізують мікрофлору кишкового тракту. Крім цього, природні кислоти, які містяться в свіжих фруктах, полегшують болі при ревматизмі і подагрі.

№3. Екстрена допомога при перепадах тиску

Природа наділила яблука потужними властивостями, що фільтрують – вони добре очищають кров від токсичних речовин, а також корисні при зниженому тиску. Якщо ви відчуваєте слабкість і швидко втомлюєтеся, обов’язково введіть яблука в щоденний раціон. Свіжі фрукти допомагають при твердінні кровоносних судин і підтримують працездатність лімфатичної системи.

№4. Природне «протиотруту» від поганого холестерину

Яблука багаті не тільки цінними мікроелементами і вітамінами, але і біологічно активними компонентами, які знижують рівень шкідливого холестерину в крові, а також попереджають розвиток атеросклерозу. З цієї причини свіжі яблука однаково корисні для маленьких дітей і дорослих.

№5. Потужна «група підтримки» для мозку і серця

Сік, приготований зі свіжих яблук, благотворно впливає на мозкову активність, тому лікарі рекомендують пити його людям, чия робота тісно пов’язана з розумовою діяльністю. Всього одне яблуко, з’їдене на сніданок, допоможе скоротити ризик розвитку серцево-судинних захворювання на 25%. Не має значення, який сорт буде на вашому столі – семеренко, голден або антонівка. При помірному споживанні будь-які яблука підуть тільки на користь.

Пам’ятайте, що у всьому важливо знати міру. Надмірне вживання яблук негативно позначається на стані зубної емалі, оскільки яблучна кислота робить кісткову тканину тонше. Не можна їсти багато яблук при відкритій виразці шлунка, коліті і гастриті. Харчуйтеся правильно і будьте здорові!

Чим корисні яблука відео