Аджика пальчики оближеш на зиму – покрокове приготування по фото рецептом

опис

Аджика «Пальчики оближеш» на зиму готуватися з досить великої кількості інгредієнтів, так що ви не будете відчувати тільки одну гостроту. У такого блюда дійсно буде свій неповторний оригінальний смак. Взагалі, аджика є однією з найпопулярніших зимових заготовок. Як і інші домашні консервації, вона готуватися з кількома цілями: бути корисною, натуральної та смачної. Корисність її полягає в тому, що продукти, з яких вона найчастіше готується, містять в собі велику кількість вітамінів, а ще вони прекрасно запобігають простудні захворювання. Смак такий заготовки порадує всіх любителів гостренького. Ну і, зрозуміло, так як готуємо ми аджику в домашніх умовах, вона точно буде натуральною.

Незвичайним рішенням в такому рецепті буде використання моркви, однак, всі вибрані інгредієнти в сукупності подарують нам абсолютно незвичайний смак у аджики. Більш докладно про те, як приготувати на зиму аджику «Пальчики оближеш» ви дізнаєтеся з простого покрокового фото рецепта. Зрозуміло, така аджика буде гострою, але ще вона буде трохи солодкої і пікантною. Приступимо до заготівлі на зиму смачною і ароматною аджики з помідорів «Пальчики оближеш» в домашніх умовах.

складові

помідори

(2,5 кг)

Солодкий болгарський перець

(500 г)

морква

(500 г)

Перець чилі

(2-3 шт.)

Ріпчаста цибуля

(300 г)

часник

(200 г)

оцет

(250 мл)

Кухонна сіль

(60 г)

Цукровий пісок

(250 г)

Рослинна олія

(250 мл)

кроки

  1. Підготуємо всі необхідні нам для приготування такої корисної і смачної консервації інгредієнти. Ідеальним буде варіант, якщо всі овочі ви зможете зібрати на власному городі.

  2. Для аджики ідеальним буде використання саме червоного болгарського перцю з багатьох причин. Його ми набуваємо, промиваємо і очищаємо від насіння. Зробити це можна дуже зручно, якщо кожен плід розрізати навпіл, а потім вже очистити від нутрощів. Також потрібно видалити плодоніжки, після чого підготовлений перець викладаємо в чисту миску.

  3. Помідори для аджики підберіть стиглі, невеликі і щільні. Ретельно промийте вибрані плоди, просушіть на рушник, а потім наріжте четвертинами так, як показано на фото. При необхідності видаліть плодоніжки.

  4. Всі головки часнику поділяємо на зубчики і очищаємо від лушпиння, потім складаємо в окрему тарілку.

  5. Морква просто промиваємо, потім очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками так, щоб потім було зручно подрібнювати їх.

  6. Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння і змоченим у холодній воді ножем нарізаємо на невеликі шматки під стати моркви.

  7. На цьому етапі озброюємось рукавичками і готуємо пекучий перець. Для цього плоди розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і плодоніжки. Рукавички потрібні для того, щоб потім шкіру не палило.

  8. Тепер нам необхідно всі підготовлені інгредієнти подрібнити. Зробити це можна в кухонному комбайні або через м’ясорубку. Останній спосіб найдоступніший і простий. Всі подрібнені інгредієнти з’єднуємо в одній глибокої і об’ємної каструлі, її відправляємо на плиту. Аджику готуємо на невеликому вогні протягом наступних 30 хвилин.

  9. Після закінчення зазначеного часу заливаємо вказаний обсяг рослинного масла без запаху в каструлю з подрібненими овочами. Ретельно перемішуємо інгредієнти і продовжуємо готувати аджику ще півгодини.

  10. Сіль для аджики підберіть найбільшого не йодовану. Разом з цукром відправте її в каструлю до решти інгредієнтів. Періодично помішуючи, варимо аджику протягом наступних 90 хвилин.

  11. Обрані для консервації скляні банки. Моєму їх і стерилізуємо будь-яким зручним і відомим вам способом.

  12. Підготовлений оцет необхідно залити в каструлю з подрібненими овочами буквально за 10 хвилин до фіналу готування, перемішуємо.

  13. Розливаємо ще гарячу суміш по підготовлених заздалегідь банкам, відразу ж щільно закручуємо їх кришками. Аджика гостра «Пальчики оближеш» на зиму готова.

    Смачного!