Аджика з зелених помідорів на зиму – покроковий фото рецепт

опис

Аджика з зелених помідорів на зиму – досить гостра заготовка, тому що готується вона з додаванням немаленького кількості гострого перцю. Тому така аджика, виготовлена ??в домашніх умовах, може виявитися на любителя. Для тих, хто просто обожнює гостру їжу, проста «зелена» заготовка – смакота. Однак, зловживати нею не рекомендується. Все-таки інгредієнти для приготування аджики використовуються досить пекучі, що може викликати серйозні болі в шлунку, а то й гірше.

До всього іншого, в приготування овочевої аджики можна внести один виняток, яке є дуже важливим для тих, хто не дуже любить гостру їжу або взагалі, є її противником. Приготувати таку заготовку на зиму можна з використанням невеликої кількості гострого перцю, більш того, його можна не додавати взагалі. Подібна варіація аджики із зелених помідорів виходить дуже смачною і апетитною.

Головне – в даному простому фото рецепті овочева заготівля готується без процесу варіння, а значить на зиму закривається смачна сира аджика, в якій містяться практично всі корисні властивості вихідних інгредієнтів. Пропонуємо скористатися покроковою інструкцією, яка викладена далі в рецепті і скоріше зробити приголомшливу овочеву заготівлю на зиму.

складові

зелені помідори

(1,5 кг)

корінь хрону

(150 г)

часник

(130 г)

гіркий перець

(2 шт.)

Кухонна сіль

(50 г)

Цукровий пісок

(30 г)

кріп

(за смаком)

кроки

  1. Ретельно моєму все овочі, які знадобляться для створення аджики в домашніх умовах. Після цього беремо чисті зелені помідори і розрізаємо їх на чотири частини. Часник і корінь хрону спочатку очищаємо, після чого подрібнюємо. Гострий перець порубати дрібними кільцями. Тепер все нарізані продукти і промиту зелень кропу пропускаємо через м’ясорубку або ж скористаємося блендером для отримання однорідної овочевої маси.

  2. В отриману суміш додаємо цукровий пісок і сіль, а після все добре перемішуємо.

  3. Тепер займемося обробкою скляної тари для чудової овочевої маси. Для цього розігріємо духовку до ста градусів і простерілізуем в ній банки з кришками протягом десяти хвилин.

  4. Після цього простерилізовані банки наповнюємо готової овочевої аджикою і закручуємо їх обробленими залізними кришками.

  5. Аджика з зелених помідорів на зиму готова. Зберігати її рекомендується в будь-якому прохолодному місці, наприклад, в холодильнику.

    Смачного!