Айва на зиму – рецепт приготування заготовки з покроковими фото

опис

Айва на зиму готується дуже просто і при цьому зберігає всі свої корисні властивості. Якщо ви задалися питанням «Що можна зробити з айви на зиму?», То не замислюючись скористайтеся цим фото рецептом приготування в’яленої айви в домашніх умовах.

Звичайно, є безліч способів і рецептів приготування цієї фрукта на зиму, але запропонований нами спосіб переробки фрукта – найбільш підходящий і зручний варіант, особливо якщо видався врожайний рік. У приготуванні цієї заготовки на зиму вам не знадобиться прикладати багато зусиль, процес не займе і багато часу.

Зав’ялених айвовое ласощі порадує вас і ваших близьких своїм неповторним і незабутнім смаком, а дітям така смакота особливо сподобається. Використовуйте підказки в цьому фото рецепті з покроковою інструкцією і у вас обов’язково вийде заготовити айву на зиму так само смачно і апетитно, як у нас.

складові

айва

(1 кг)

Цукровий пісок

(300 г)

вода

(300 г)

кроки

  1. Рецепт айви на зиму дуже простий і не вимагає багато зусиль. В першу чергу нам потрібно вибрати найбільш стиглу айву, ретельно промити поверхню плоду під теплою водою, а потім порізати на четвертинки. Далі потрібно вирізати нутрощі і прибрати всі кісточки.

  2. Від тільки що вирізаних серединок позбавлятися не варто, їх теж потрібно буде засушити, а використовуватися вони будуть в приготуванні різних відварів для підтримки організму в тонусі.

  3. Тепер розріжемо четвертинки айви на невеликі часточки, товщина повинна бути максимум 5 мм.

  4. Все підготовлено, можна починати варити цукровий сироп. Для цього необхідно в підготовлену ємність з водою додати цукор і поставити на вогонь. Кип’ятити потрібно до тих пір, поки весь цукор не розчиниться. Як тільки це сталося, беремо шматочки айви і додаємо їх в отриманий сироп.

  5. Зменшуємо вогонь до мінімуму. Коли часточки айви почнуть кипіти разом з сиропом, знімаємо каструльку і щільно накриваємо кришкою.

  6. Після того як айвовий сироп охолов, часточки айви потрібно дістати з каструльки.

  7. Уже можна помітити, що структура айви змінилася і змінився колір м’якоті фрукта. Має вийти, як на фото нижче.

  8. Спочатку перекладемо шматочки айви в друшляк, щоб скло якомога більше соку, а потім викладемо для сушки шматочки фрукта в підготовлене вами місце.

  9. Залишилося висушити до повної готовності. Айва вийшла м’яка, добре згинається, але при цьому не розвалюється, а також вона не повинна бути вологою.

  10. Якщо варити айву в вишневому сиропі, то вийде ось такий результат. Виглядає дуже красиво і при цьому апетитно, а смак – просто божественний. Смачного!