“Анкл Бенс” на зиму, рецепт заготовки салату

Знаменитий соус «Анкл Бенс» був першим вісником відлиги в перебудовні часи. Як тільки не застосовувався легендарний «дядько», благо конкурентів йому було небагато. Для консервування соус підходив, тільки в обсягах заготовок пострадянських домогосподарок, які звикли до тотального дефіциту, і тому придбали неймовірну винахідливість, поступався в значній мірі. Ось і з’явилася заміна соусу: рецепт салату «Анкл Бенс» на зиму – заготовка не така імпортна, але від того не менш смачна і чудова.

Салат «Анкл Бенс» з кабачків на зиму

Вихідні продукти для заготовки салату і їх пропорції:

  • 3 кілограми дуже стиглих томатів, можна трохи прим’ятих;
  • 1 кг кабачків;
  • півкілограма моркви;
  • один кілограм солодкого перцю різних кольорів;
  • 2 великих ложки кухонної солі;
  • 200 грам цукрового піску;
  • 300 грам рафінованого рослинного масла;
  • пучок листя петрушки;
  • 2 часникових головки;
  • 2 великих ложки яблучного оцту.

Технологічний процес і особливості приготування соусу «Анкл Бенс»:

  1. Промити помідори, видаливши зіпсовані місця і «попки», порізати невеликими шматочками.
  2. Змолоти томати в м’ясорубці або кухонному комбайні.
  3. Отримане томатне пюре вилити в посуд для варіння, поставити на вогонь.
  4. Час гасіння томатного пюре – третину години.
  5. Поки вариться основа соусу, промити і очистити перці і морквину.
  6. Перці порізати тонкою соломкою, моркву натерти на крупній тертці.
  7. Додати підготовлені овочі до томатної основі і варити на повільному вогні ще 20 хвилин.
  8. Почистити часник, подрібнити ножем або видавити через прес.
  9. Зелень петрушки ретельно промити під струменем проточної води, дрібно нашаткувати.
  10. Скласти до тушкованим в томаті овочам сіль, часник, зелень, цукор, рослинна олія.
  11. Через п’ять хвилин влити покладене за рецептом кількість оцту, прокип’ятити ще п’ять хвилин і розкласти салат в стерилізовані сухі банки.
  12. Перевернути готовий соус, утеплити, остудити.

Рецепти консервації найсмачніших салатів з перловки.

Салат «Анкл Бенс» з баклажанами

Рецепт заготовки на зиму «Анкл Бенс» з баклажанами:

  • 5 літра томатного соку;
  • 1 кг баклажанів;
  • один кілограм солодкого перцю різних кольорів для візуального ефекту;
  • один кілограм морквини;
  • 2 головки часнику;
  • 200 грам цукру;
  • 3 столових ложки оцту 9%;
  • 2 столових ложки кухонної солі;
  • один стакан рафінованого рослинного масла;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 3 лаврових листки.

Згідно з цим рецептом, очікуваний вихід готового продукту – шість 700-грамових баночок.

Процес приготування салату «Анкл Бенс» на зиму:

  1. Вимити синенькі, нарізати брусочками, не знімаючи верхню шкірку.
  2. Засипати баклажани сіллю, відставити на півгодини.
  3. Промити баклажани під струменем води, відкинути на рушник.
  4. Вимити моркву, очистити і натерти на крупній тертці.
  5. Промити перці, очистити від насіння і плодоніжок, нашаткувати брусочками того ж розміру, що і баклажани.
  6. Очистити і видавити через прес часник.
  7. Закип’ятити томатний сік, влити в нього масло, покласти встановлені згідно з рецептом спеції, сіль і цукор.
  8. Довести основу до кипіння, всипати в соус терту моркву.
  9. Через чверть години додати в каструлю з соусом підготовлені баклажани і перець.
  10. Ще через п’ятнадцять хвилин закласти до овочів часник і оцет.
  11. Довести салат до бурхливого кипіння, розкласти в стерилізовані гарячі банки.
  12. Негайно закатати.

Рецепт салату лечо на зиму з баклажанів.