Апельсиновий мармелад – рецепт приготування з покроковими фото

опис

апельсиновий мармелад – дуже популярне натуральне ласощі. Саме це слово прийшло з французької мови, хоча і означало тільки айвовое варення. Велику популярність спосіб такої заготовки фруктів придбав в Англії, звідки і розійшовся по всіх інших країн. Спочатку ж дане ласощі належить до східної кухні, як і багато інших подібних йому страви.

Техніка варіння і зацукровування фруктів дуже проста, проте необхідно в точності дотримуватися всі пропорції, інакше ви отримаєте не щільний мармелад, а звичайне желе. Детально про те, як готувати мармелад з апельсинів в домашніх умовах ми розповімо в покроковому фото рецепті. Він наочно продемонструє кожен етап готування таких апетитних і ніжних цукерок. Для створення мармеладу ніколи не використовують желатин, для нього підходить сполучна тільки на основі пектину: Це може бути желфікс або агар-агар. В якості додаткового смакового елемента ми будемо використовувати лимонну кислоту, інші ж спеції нам не знадобляться. Смак у такого домашнього мармеладу буде ніжний і натуральний. Сироп глюкози можна придбати тільки в спеціалізованих магазинах, зважаючи ж його відсутності підійде і 190 грамів цукру. Приступимо до приготування в домашніх умовах апельсинового мармеладу.

складові

апельсин

(Свіжовичавлений сік, 310 мл)

Цукровий пісок

(310 г для десерту + 30 г для присипки)

сироп глюкози

(180 мл)

пектин

(6 г)

Лимонна кислота

(6 г)

кроки

  1. Придбайте для готування такого мармеладу стиглі ароматні апельсини, акуратно вичавіть з них сік. Отриману рідину залийте в сотейник або будь-яку іншу підходящу ємність.

  2. Заливаємо до соку вказану кількість сиропу глюкози або замінюємо його цукровим піском, злегка перемішуємо інгредієнти. Сотейник відправляємо на плиту, сік нагріваємо і чекаємо, коли кристали цукру повністю розчиняться.

  3. У невеликій ємності змішуємо пектин з 30 грамами цукру і тільки після цього засипаємо його в сотейник до апельсинового соку. Ще раз ретельно перемішуємо інгредієнти.

  4. На цьому етапі відправляємо основна кількість цукру в апельсиновий сік з пектином, вимішуємо вміст сотейника за допомогою віночка.

  5. Варимо мармелад до повного розчинення кристалів цукру на невеликому вогні: це може зайняти від 8 до 12 хвилин. Постійно помішувати інгредієнти в сотейнику.

  6. Знімаємо сотейник з вогню, лимонну кислоту заздалегідь розводимо в гарячій воді і після заливаємо до апельсинового соку, добре перемішуємо.

  7. Деко застилає пергаментним папером, зверху встановлюємо обрану для мармеладу квадратну форму так, як показано на фото. Акуратно заливаємо основу мармеладу в цю форму.

  8. За недовгі 15 хвилин мармелад повинен трохи охолонути і при цьому вже загуснути досить для того, щоб форму можна було прибрати.

  9. Присипаємо поверхню мармеладу кристалами цукру: так простіше буде з ним працювати надалі.

  10. Використовуючи звичайну шкільну лінійку, нарізаємо фруктові цукерки на акуратні правильні квадрати.

  11. Вивалюємо цукерки все в тому ж цукрі для того, щоб він не злипнувся.

  12. На цьому все приготування завершені. Домашній апельсиновий мармелад до чаю готовий.

    Смачного!