Баклажани смажені з часником на зиму – фото рецепт приготування

опис

Смажені з часником баклажани на зиму закривати дуже зручно, так як в будь-який момент ви зможете відкрити баночку такого частування і отримати чудову закуску до будь-якого застілля.

Звичайно, смажені баклажани, які ви будете закривати на зиму з часником, трохи відрізняються за смаком від звичайних смажених овочів, але ми запевняємо вас, що ви не пошкодуєте про те, що приготували таку смакоту в домашніх умовах.

Рецепт приготування консервованих баклажанів дуже простий, з ним впорається навіть починаюча господиня. Найприємніше в тому, що вам не доведеться витрачати багато часу на приготування такого чудового блюда. Вам буде цілком достатньо півгодини на всю процедуру. При цьому банки, в яких ви будете закривати смажені баклажани на зиму, слід заздалегідь простерилізувати, щоб виключити шанс потрапляння бактерій в вашу закуску.

Баклажани краще брати молоді, так як старі можуть трохи гірчити при вживанні. Що стосується часнику, то бажано, щоб він теж не був занадто старим, так як його аромат буде значно притуплен.

Якщо ви вирішили готувати смажені баклажани з часником і закривати їх на зиму, то ми готові допомогти вам в цьому, надавши простий і детальний рецепт приготування закуски з покроковими фото процесу.

складові

баклажани

(2 шт.)

Цукровий пісок

(2 ст. Л.)

Кухонна сіль

(1,5 ст. Л.)

Лавровий лист

(3 шт.)

Перець духмяний горошок

(10 шт.)

гвоздика

(3 бутона)

вода

(2 ст.)

оцет

(9%, 60 мл)

кроки

  1. Найкраще підготувати всі інгредієнти заздалегідь, щоб відразу було зрозуміло, чи не потрібно вам вирушати в магазин за доповненням. Так ви зможете легко і швидко проконтролювати наявність у вас необхідних продуктів.

  2. Спочатку необхідно приготувати маринад. Для цього слід набрати воду в каструлю, додати туди цукор, сіль і спеції, після чого поставити каструлю на вогонь і дочекатися, поки вода закипить. У цей момент в неї потрібно додати оцет і вимкнути вогонь. Поки маринад буде остигати, потрібно нарізати баклажани. Не забудьте їх попередньо вимити. Нарізати овочі слід великими кільцями товщиною приблизно по десять міліметрів. Після того як ви впораєтеся з нарізкою баклажанів, необхідно налити на сковороду масло, розігріти її і підсмажити овочі з обох сторін.

  3. Коли баклажани охолонуть, починайте наповнювати ними підготовлені банки. Намагайтеся сильно не утрамбовувати смажені овочі, так як вони стануть занадто м’якими і втратять форму.

  4. Потім в банки необхідно налити маринад, який до цього моменту повинен остаточно охолонути. Чи не заливайте рідину до самого верху, залиште трохи порожнього місця в банку, але зробіть так, щоб маринад покривав баклажани цілком. Також не забудьте додати часник перед тим, як заливати маринад.

  5. Тепер можете накрити банки звичайними кришками з капрону, якщо плануєте з’їсти їх незабаром, або ж закатати спеціальною машинкою і залізними кришками. Їсти такі баклажани краще охолодженими, тому зберігайте їх у холодильнику або в підвалі, якщо закриваєте їх на зиму.

    Смачного!