Баклажани в майонезі на зиму: рецепти консервації салату

Наші бабусі і мами майонезом при консервації не балували! Спочатку про нього мало хто знав, потім продукт довгий час перебував у вимушеному дефіциті. І нарешті, свобода папузі! Ой, майонезу – на прилавках таку кількість всіляких марок і видів, що замилуєшся. Восени саме час пристосувати цей соус до заготовок з баклажанами на зиму. Я пропоную вам 2 рецепта, які прижилися в нашій сім’ї: з грибною приправою і класичний, зі смаком часнику.

Рецепт баклажанів з майонезом зі смаком грибів

Необхідні продукти та їх пропорції:

  • 5 кілограмів синенькі;
  • 800 грам майонезу «Провансаль» будь-якої марки без корнішонів і всяких добавок;
  • одна невелика пачка приправи «Грибна» (якщо вам завгодно, можете в рецепті використовувати і грибний «кубик»);
  • 5 кілограма цибулі ріпчастої.

Спосіб приготування консерви:

  1. Вимити синенькі, зняти верхню темну шкірку.
  2. Нарізати баклажани невеликими кубиками, опустити в окріп.
  3. Через п’ять хвилин вийняти з води, дати стекти зайвої рідини.
  4. Обсмажити кубики на рослинному маслі.
  5. Лук очистити, нарізати дрібними шматочками.
  6. Підсмажити цибулю окремо від баклажанів, додавши трохи рослинного масла.
  7. Змішати в загальній посуді цибулю і синенькі з майонезом і приправою.
  8. Розкласти в стерилізовані тару, накрити металевими кришками.
  9. Стерилізувати на водяній бані півлітрові банки з закускою близько півгодини з моменту закипання води в стерилізаторі.
  10. Вийняти, закатати, перевернути, утеплити.
  11. Готові синенькі мають грибний смак.

На нашому сайті є й інші заготовки з «Провансаль» за посиланням: http://zakatushki.ru/ovoshi-i-gribi/kabachkovaya-ikra-s-majonezom-prostoj-retsept-zagotovki-na-zimu/

Рецепт салату з баклажанами, майонезом і часником

Продукти для закачування п’яти півлітрових банок на зиму:

  • 2 кілограми синенькі;
  • 1 кілограм ріпчастої цибулі;
  • 2 головки часнику;
  • 200 грам майонезу «Провансаль»;
  • півтори столових ложки оцту 9%;
  • 150 грам рафінованого рослинного масла.

Як готується закрутка:

  1. Баклажани вимити і очистити від плодоніжки.
  2. Не знімаючи шкурки порізати синенькі кубиками і присипати сіллю, відставити миску з синенькими в сторону на 2 години.
  3. Очистити цибулю, нарізати півкільцями.
  4. Підсмажити на невеликій кількості рослинного масла.
  5. Очистити часник, дрібно порубати ножем.
  6. Відстоялися баклажани промити під струменем води від солі і виділилася гіркоти, обсушити злегка.
  7. Смажити баклажани порціями і також порціями викладати в глибокий посуд, пересипаючи рубаним часником.
  8. Змішати майонез, оцет, баклажани і цибулю, спробувати і досолити за смаком салат.
  9. Викласти суміш у підготовлену посуд, накрити кришками, поставити на водяну баню для стерилізації.
  10. Через третину години герметично закупорена, перевернути, накрити старою ковдрою.
  11. Після охолодження зберігати в зручному місці.

А ви бачили рецепт приготування салату «Анкл Бенс» на зиму? Якщо ще немає, то обов’язково познайомтеся з ним, вам повинно сподобатися!
А для любителів гостренького тут знайдеться рецепт консервації приголомшливих баклажанів по-херсонськи.