Білковий заварний крем для прикраси торта: рецепт з фото крок за кроком

Багато хто любить готувати вдома смачні тортики, але часто питання стає за випічкою коржів, а за приготуванням крему для торта, щоб було просто і смачно. Сьогодні дізнаємося, як зробити білковий заварний крем для прикраси торта, а рецепт з фото пошарово в цьому допоможе. З таким кремом можна з будь-якого тесту зробити вкусняшку, і пригостити домочадців і гостей. Наприклад, приготувати смачний маннік на молоці, розрізати його і зробити у вигляді тортика, змастивши кремом.

Складові:

  • курячі яйця (тільки білки) – 3 шт .;
  • сіль – щіпка;
  • лимонна кислота – щіпка;
  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • вода – 1/3 склянки.

Рецепт приготування крему

У миску або каструльку, в якій ви будете варити сироп, засипте цукор і залийте воду. Поставте миску на тихий вогонь і варіть, постійно помішуючи.


Сироп буде кипіти і через час почне густіти.


Відокремте білки від жовтків. Вам будуть потрібні тільки білки. У миску з білками додайте сіль і лимонну кислоту.


Починайте збивати білки до появи піни. В цей час не забудьте про сиропі, який треба постійно помішувати.


Перевірте готовність сиропу. Капніть трохи в тарілку з холодною водою і, якщо утворився кульку, то сироп готовий. Вимикайте. І відразу ж вливайте тонким струменем в миску з білками, постійно збиваючи крем на максимальній температурі.


Збивайте крем, поки він не збільшиться в розмірах і не стане більш щільним. Він повинен мати білий колір, якщо сироп приготований правильно.


З такого крему можна легко робити фігурки, прикрашати ним торт і мафіни. Він добре тримає форму.

Тепер ви знаєте, як зробити білковий заварний крем. І прикрасити ваші домашні тортики.

Готувала Євгенія, приємного апетиту і смачних десертів!