Болгарський перець з медом на зиму – консервація по фото рецептом

опис

Болгарський перець з медом на зиму – розкішна зимова консервація, що володіє дуже ніжним вишуканим смаком і таким же приємним зовнішнім виглядом. Закрити таку апетитну перчену закуску на зимовий період елементарно і зовсім непроблематично. Головне – мати в наявності всі необхідні для цього інгредієнти і весь час тримати під рукою цей простий рецепт з фото і покроковою інструкцією.

Приготований за цим рецептом консервований болгарський перець виходить таким смачним і незрівнянним тільки завдяки медовому маринаду. Тому для приготування такої закуски в домашніх умовах рекомендується використовувати лише натуральний бджолиний мед. До того ж для цього рецепта підійде і той мед, який вже давно засахарілся. Однак такому випадку зацукровані медове ласощі потрібно буде просто розтопити на водяній бані, після чого мед буде готовий до подальшого використання.

Для того щоб болгарський перець маринований в меду був приємний не тільки на смак, але і зовні теж, до його консервації слід підійти з фантазією. Наприклад, якщо приготувати таку дивовижну заготовку на зиму не з одного кольору перців, а відразу з двох або трьох, то маринована перцева закуска буде виглядати в рази смачніше і виразніше.

Отже, приступимо до кращого рецепту маринування болгарського перцю на зиму!

складові

Солодкий болгарський перець

(за смаком)

Лавровий лист

(1 шт.)

Чорний перець горошком

(1 ч. Л.)

Перець духмяний горошок

(1 ч. Л.)

гвоздика

(2 бутона)

вода

(500 мл)

Рослинна олія

(500 мл)

Яблучний оцет

(5%, 500 мл)

мед

(500 г)

Кухонна сіль

(60 г на 1 л маринаду)

кроки

  1. Щоб готувати в домашніх умовах мариновану перцеву заготовку було зручно і просто, рекомендується заздалегідь підготувати всі потрібні для приготування інгредієнти.

  2. Також слід відразу довести до потрібного стану і болгарський перчик. Його потрібно промити, обсушити, відокремити від насіння і поділити на чверті.

  3. Не менш важливим є і процес стерилізації банок. Від якісної стерильності повністю залежить подальша доля консервованої закуски. Використовуємо перевірений роками метод і опрацюємо банки в духовці. Для цього духова піч повинна бути заздалегідь розігріта до ста градусів. Час стерилізації – двадцять хвилин.

  4. Кришки теж варто обробити. Спочатку їх вимиємо, а після прокип’ятити десять хвилин.

  5. В простерилізовані баночки помістимо лавровий лист, гвоздику, а також чорний і запашний перець. Кількість цих інгредієнтів розраховане на одну баночку об’ємом 750 г.

  6. Готуємо маринад. У глибокій ємності з’єднаємо такі компоненти: соняшникова олія, яблучний оцет, воду і мед. Всі інгредієнти перемішати і відміряє вийшло кількість рідини. На один літр такого маринаду додамо 60 г солі. Поставимо маринад на вогонь і доведемо до кипіння.

  7. Маленькими порціями відправимо в киплячий маринад чверті болгарського перцю і проварити закуску протягом чотирьох хвилин.

  8. У підготовлені банки утрамбуем проварений перець. Що залишився в каструлі маринад доведемо до кипіння і розіллємо по банкам з перцевої закускою.

  9. Коли все баночки будуть заповнені, відправимо їх на повторну стерилізацію, час якої повинно бути двадцять хвилин. Після, заготовки закатати кришками.

  10. Ніжний болгарський перець з медом на зиму готовий і тепер він знаходиться саме в тому чарівному стані, коли може кожного підкорити своїм божественним смаком.

    Смачного!