Брусниця з цукром на зиму – фото рецепт без варіння

опис

Брусниця з цукром на зиму завжди стане в нагоді в кулінарній сфері, а також послужить ефективним засобом від простудних захворювань. Це єдина ягода, яка абсолютно не має протипоказань і має настільки великим списком корисних властивостей.

Приготувати чудову заготовку на зиму дуже просто – достатньо дотримуватися покрокової фото інструкції, яку ми детально виклали далі. Готувати брусницю з цукром будемо за допомогою м’ясорубки, завдяки чому вийде брусничне пюре. До речі, кількість цукру для ягід, необов’язково використовувати строго за рецептом, пропорції можуть варіюватися виходячи лише з вашого смаку. У брусниці міститься бензойна кислота, за рахунок цього вона має довгий термін зберігання, тому цукровий пісок додається тільки для солодощі заготовки.

Приготування брусниці перетерту з цукром на зиму займає зовсім мало часу, так як така смакота готується без варіння. Зберігати ці ласощі бажано в холодному місці, наприклад, в холодильнику, якщо це одна або дві баночки. Якщо ж ви вирішили заготовити великий запас, а в холодильнику місця немає, тоді банки необхідно простерилізувати і консервувати звичайним способом, за рахунок цього брусниця може перебувати в теплі і не псуватися.

Починаємо готувати чудову смачну брусничну заготовку відповідно до покроковим рецептом, наведеним трохи нижче.

складові

брусниця

(Пюре, 2 л)

Цукровий пісок

(2 л)

кроки

  1. Щоб заготовити брусницю унікальним способом без термообробки, потрібно підібрати найкращі та стиглі ягоди.

  2. Моєму їх під холодною водою і відриваємо все гілочки і листочки. Ми залишаємо на кілька хвилин в друшляку, щоб стекла основна вода, а решту вберемо в паперові рушники. Сухі та чисті ягоди пропускаємо через м’ясорубку, чим дрібніше – тим краще.

  3. В отриману брусничну суміш засипаємо цукровий пісок. Зазвичай його додають в співвідношенні 1: 1, але можна додати і менше, залежно від бажаного смакового результату.

  4. Добре перемішуємо до повного розчинення цукру.

  5. Поки залишок цукрового піску самостійно розчиняється, готуємо банки шляхом їх стерилізації.

  6. Кришки також обов’язково потрібно прокип’ятити.

  7. Оброблені банки заповнюємо готової брусничної масою доверху.

  8. Слідом добре закриваємо їх кришками. Баночки ми простерилізували, значить брусниця може зберігатися і при кімнатній температурі.

  9. Одного разу холодним ввечері відкриємо баночку шикарною брусниці з цукром і використовуємо її в якості наповнювача для оладок.

    Смачного!