Булочка рецепт – сінабон рецепт фото


Домашні булочки завитки, политі заварним кремом на основі згущеного молока. Відмінна альтернатива булочок Сіннабон. Тісто дріжджове, але не складне в підсумку виходять пишні і дуже смачні булки.

Готуємо дріжджове тісто

  • У миску виливаємо молоко, яке потрібно підігріти до теплого стану. Додаємо сухі дріжджі, сіль, цукор, пакетик ванільного цукру, одне яйце і одну ложку рослинної олії без запаху. Все добре перемішуємо.
  • Просіваємо туди майже всю муку залишивши приблизно грам 100 від загальної кількості борошна за рецептом. Руками замішуємо тісто, яке вже тримає форму, але воно ще досить липке для інтенсивного замісу руками.
  • Додаємо злегка розтоплене вершкове масло і втручається його в тісто. В результаті тісто стане більш гладким, але все ж воно ще злегка липне до рук.

  • Додаємо борошно, що залишилося, промешівают тісто і в результаті отримуємо м’яке, що не липнуче до рук і дуже приємне на дотик тісто. Муки звичайно ж може знадобитися трохи більше або менше, але зазвичай йде рівно 600 грам.
  • Кладемо тісто в миску накриваємо його щоб тісто не зовсім свіжого і залишаємо в теплому місці для підйому. Тісто має збільшитися в обсязі мінімум в три рази. За часом це займе хвилин 40 – 60 в залежності від температури повітря, активності і свіжості дріжджів.
  • Що піднялося тісто потрібно трохи обмять. Можна просто обминути прямо в мисці або ж викласти його на стіл, трохи розгорнувши і скласти конвертиком.
  • Кладемо тісто в миску і даємо йому відпочити хвилин 20. Вдруге тісто буде ще більш активніше підніматися.

Приготуємо крем для поливання булочок

По суті це заварний крем на згущеному молоці. Це просто магазинна згущене молоко і так як вона рідка – я її заварила з яйцями і таким чином трохи загустіть.

  • У сотейник виливаємо згущене молоко, додаємо два курячих яйця, перемішуємо, ставимо на маленький вогонь і безперервно помішуючи доводимо до загустіння. Знімаємо з вогню, даємо остить.Крем потрібно просто дуже добре прогріти. Ні в кому разі не доводьте до закипання. Ось тільки трохи загус – знімайте з вогню. У гарячому стані він рідкуватий, але тільки крем повністю охолоне він стане набагато густіше.

готуємо булочки

  • Стіл присипаємо борошном і викладаємо наше відпочиле тісто, розгортаємо його в пласт розміром приблизно 60Х40 см.
  • М’яке вершкове масло розмазує по всій поверхні пласта.
  • Зверху масло присипаємо цукром, змішаним з корицею або ванільним цукром.
  • Скручуємо наш пласт в рулет і розрізаємо на 12 рівних частин. Це потрібно робити або ДУЖЕ гострим ножем або скористатися зубною ниткою. Див. Фото.

  • Викладаємо наші рулетики у форму, змащену вершковим маслом.
  • Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо для вистоювання на 20-30 хвилин.
  • Як тільки булочки підростуть – ставимо в розігріту духовку випікатися. Час випічки 30-35 хвилин при 180 градуса. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
  • Готові булочки дістаємо з духовки, даємо їм охолонути і злегка, ось ледве-ледве теплими, поливаємо остиглим кремом.
  • Ми залишаємо булочки на якийсь час щоб крем трохи їх просяк.


Булочки виходять просто шикарні, м’які, шаруваті і ДУЖЕ смачні. Ви в них закохаєтесь.

Відео рецепт:

Дріжджове тісто рецепт

  • Молоко кисле – 300 мл. (Кефір або свіже молоко)
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Сіль – 2/3 ч. Ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 600 гр.
  • Рослинна олія – ??1 ст. ложка
  • Вершкове масло – 50 гр. + Для змащування форми