Буряк по-корейськи на зиму, рецепт консервування буряка

Корейські приправи і способи їх використання давно і міцно увійшли в слов’янську кухню. Існують навіть спеціальні пристосування, що допомагають готувати продукти саме по-корейськи, в продажу велика кількість різних приправ, характерних для корейської національної кухні.

рецепт №1

Для приготування цікавою і незвичною заготовки будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • один кілограм буряка;
  • три великих ложі оцту 9%;
  • шість часникових зубчиків;
  • по половині чайної ложки мелених перців, чорного і гострого;
  • одна чайна ложка меленої в порошок, коріандру;
  • одна велика ложка цукрового піску;
  • одна чайна ложка солі, можна трохи більше, побажанню;
  • три великих ложки рафінованої олії.

Як готувати салат по-корейськи:

  1. Вимити буряк зі щіткою під струменем води, не обрізаючи корінець і Лістьєва розетку.
  2. Покласти коренеплоди в каструлю і залити холодною водою.
  3. Поставити на вогонь, після закипання зменшити інтенсивність газу до мінімального.
  4. Через чверть години злити відвар, поставити посуд з буряком під холодну воду.
  5. Зливати нагрілася рідина і заливати холодну до отримання коренеплодами кімнатної температури.
  6. Буряк злегка обсушити, очистити від верхньої шкірки.
  7. Натерти овоч на спеціальній тертці, змішати з цукровим піском, сіллю і оцтом.
  8. Скласти бурякову стружку в підготовлені чисті банки, відставити до появи в банках соку.
  9. Змішати ретельно спеції, видавити в пряну суміш часник через прес.
  10. Нагріти сковороду на вогні, влити олію і всипати часниково-пряну суміш.
  11. Перемішати, тримати на гонах не більше десяти секунд.
  12. Залити масло з приправою в банки з буряком.
  13. Накрити тару металевими кришками, поставити на стерилізацію в каструлю з водою.
  14. Час стерилізації для півлітрових банок – десять хвилин з моменту закипання води в стерилізаторі.
  15. Дістати готові консерви, герметично закупорена, перевернути заготовки догори дном.
  16. Накрити чимось теплим, через добу прибрати в шафу або підвал до зими.

А ви вже пробували консервувати салат «Кубанський»? У протилежному випадку читайте з рецептом, вам сподобається!

Буряк з цибулею, маринована по-корейськи

Дуже незвичайна заготовка, пікантна і смачна, легка в приготуванні.

Необхідні продукти та спеції:

  • один кілограм столового буряка;
  • дві середні цибулини;
  • три зубчики часнику;
  • чотири великих ложки масла без запаху;
  • три столові ложки оцту 9%;
  • одна велика ложка солі;
  • три великих ложки цукрового піску;
  • одна чайна ложка суміші для моркви по-корейськи.

Процес приготування салату по-корейськи на зиму:

  1. Натерти буряк на спеціальній тертці, скласти в каструлю.
  2. Очистити і нашаткувати ріпчасту цибулю.
  3. Почистити і подрібнити часник.
  4. Змішати буряк зі спеціями, цукром і сіллю.
  5. Підсмажити цибулю на рослинній олії, влити вміст сковороди в каструлю з буряком.
  6. Все ретельно вимішати і додати оцет.
  7. Поставити підготовлену закуску на вогонь, довести до кипіння.
  8. Зняти посуд з женучи, викласти в підготовлені банки, дочекатися повного охолодження.
  9. Накрити капроновими кришками, прибрати на зберігання в холодильник.

Буряк, маринована по-корейськи з овочами

Необхідні інгредієнти:

  • одна велика буряк;
  • два середніх огірка;
  • один болгарський перець;
  • один гіркий перець;
  • одна столова ложка оцту 9%;
  • 80 мілілітрів рослинного масла без запаху;
  • дві часточки часнику;
  • одна чайна ложка коріандру;
  • дві чайні ложки кунжуту;
  • сіль за смаком.

Як готується ароматна і ситна закуска на зиму:

  1. Промити під струменем води буряк і огірки, обсушити.
  2. Натерти овочі на спеціальній тертці.
  3. Вимити перці і нашаткувати соломкою, відповідного розміру.
  4. Часник очистити і видавити через прес.
  5. Змішати в підходить за розміром ємності всі інгредієнти, крім масла, посолити.
  6. Нагріти в сковороді рослинне масло, залити салат.
  7. Накрити посуд із заготівлею кришкою, остудити до кімнатної температури.
  8. Скласти салат в сухі стерильні банки, накрити капроновими кришками, прибрати на зберігання в холодильник.

Завдяки маслу і оцту, салат може зберігатися в холодильнику дуже довго.

Рекомендуємо приготувати салат Анкл Бенс на зиму з кабачками.