Буряковий салат на зиму – простий і швидкий фото рецепт

опис

Буряковий салат на зиму – це чудова закуска, яка напевно сподобається вам і вашим гостям. Завдяки чудовій смаку і аромату, таке блюдо можна запросто подати до святкового столу, а також до сімейного обіду або сніданку.

Приготувати на зиму салат з буряка дуже просто. Вам знадобиться тільки необхідну кількість інгредієнтів, а також трохи вільного часу для приготування закуски. Примітний той факт, що таку буряк з часником можна зробити гострої по своєму смаку, додавши червоного пекучого перцю. Також ви можете в салат з буряка додати інші інгредієнти, такі як морква, цибуля або інші овочі. З цієї закуски також можна приготувати смачний вінегрет, якщо додати квасолю і інші інгредієнти. Крім того, перемішавши буряк з часником і майонезом ви отримаєте дуже смачна страва, яке допоможе вам урізноманітнити ваш святковий стіл.

Для того щоб правильно замаринувати буряк на нашу рецептом, вам необхідно вибрати коренеплід середнього розміру, на шкірці якого не буде ніяких пошкодження. Сама буряк повинна бути свіжою, також вона не повинна підгнивати, так як смак такого овоча здатний зіпсувати смак всього блюда. У домашніх умовах дуже просто приготувати буряковий салат і закрити його на зиму, якщо уважно прочитати наш покроковий рецепт з фото. Завдяки рекомендаціям рецепта ви зможете швидко і легко приготувати смачну закуску на зиму, а ваші рідні та близькі пальчики обліжут від її неперевершеності. Давайте почнемо заготовлювати простий і швидкий буряковий салат з часником разом прямо зараз.

складові

Буряк

(1 кг)

часник

(1 шт.)

Цукровий пісок

(100 г)

Кухонна сіль

(1 ч. Л. Без гірки)

оцет

(100 мл)

вода

(1 л)

Рослинна олія

(50-100 мл)

кроки

  1. Підготуйте необхідну кількість інгредієнтів. До вибору буряка підійдіть особливо відповідально, тому що від цього залежить якість вашого готового блюда. Буряк обов’язково повинна бути не пом’ятою, свіжою і не підгнилого.

  2. Також необхідно підготувати всі інші інгредієнти, з яких будете готувати маринад, а саме оцет, сіль, цукор і рослинне масло.

  3. Буряк покладіть в каструлю з водою, доведіть рідину до кипіння і варіть коренеплоди на протязі не менше півгодини. Буряк має стати м’якою і мати сильний приємний аромат. Шкірка повинна зніматися досить легко. Остудіть коренеплоди і очистіть їх від шкірки.

  4. Після того як ви очистили буряк, наріжте її досить великою соломкою, а також очистіть від лушпиння часник і наріжте зубчики на шматочки, приблизно рівні по товщині нарізаною соломкою буряку.

  5. Банки промийте і простерилизуйте, після чого акуратно наповніть їх буряком упереміш з брусочками часнику. Намагайтеся сильно не утрамбовувати овочі, але при цьому бажано, щоб не залишалося багато вільного місця в банку.

  6. Приготуйте маринад, закип’ятити необхідну кількість води. Коли вода закипить, додайте всі необхідні спеції, оцет, прокип’ятіть ще пару хвилин, а потім залийте буряк з часником отриманим маринадом. Накрийте банки кришками і відправте їх в гарячу воду на десять хвилин, щоб вони простерилізувати вже з буряковим салатом.

  7. Після стерилізації, закатати банки кришками і переверніть їх догори дном, залишивши в такому положенні на ніч, накривши теплою ковдрою. Вранці буряковий салат на зиму буде готовий до вживання.

    Смачного!