Чай Масала: рецепт яка користь для організму

Чашку чаю «масала» краще випивати в першій половині дня для підняття життєвого тонусу. Також цей чай хороший в сезон грипу та застуди, так як прекрасно підвищує імунітет. Дізнаємося, як приготувати в домашніх умовах чай Масала (рецепт) і яка користь від нього організму.

Спеціями, які ви додаєте в чай, можна варіювати на ваш розсуд. Щось прибрати, а може щось і додати. Класична основа – цейлонський чорний чай, з додаванням молока, і набором корисних спецій. Він бадьорить краще кави, набагато корисніше, яскравіше смаком і покращує травлення.

Вам буде потрібно:

  • Молоко 3,2% – 1 ст .;
  • Вода – 1 ст .;
  • Чорний чай – 1 ст.л .;
  • Кориця – 1 ч.л .;
  • Імбир – 0,5 ч.л .;
  • Кардамон – 0,5 ч.л .;
  • Гвоздика – 5-6 бутонів;
  • Куркума – 0,5 ч.л .;
  • Цукровий пісок – 4 ч.л.

Для приготування чаю «масала» ми використовували вже мелені спеції (крім гвоздики), але цілком допустимо використовувати корінь імбиру, попередньо натер його на тертці і коробочки кардамону, розтерши їх в ступці. Холодну воду влийте в маленьку каструлю додайте всі спеції, крім кориці і кардамону.


Суміш необхідно довести до кипіння спочатку на сильному вогні, потім вогонь зменшіть і проваріть суміш не більше 4-5 хвилин. Додайте молоко, покладіть чорний чай.


Коли суміш закипить, покладіть кардамон і корицю, поваріть чай 1-2 хвилини і зніміть з вогню.

Перед подачею чай повинен настоятися протягом 10 хвилин.


Процідіть чай «масала» через сито і розлийте по чашках. З наведеного кількості інгредієнтів виходить дві порції. За бажанням в кожну чашку покладіть цукровий пісок.

Тепер ви знаєте, як приготувати чай Масала, і чим він корисний для організму.

Почитайте також: корисні і шкідливі властивості морквяного соку, як приймати для здоров’я і краси.