Чай з імбиром з апельсином, корисні властивості

Імбирний чай – корисний і смачний напій, улюблений багатьма. Щоб урізноманітнити смак чаю, надати йому новий смак і аромат, в нього додають додаткові компоненти: лимонний сік, м’яту, мед. Дуже смачний чай з апельсином і імбиром. Багатий такий напій і корисними властивостями, адже і в имбире, і в апельсині багато поживних речовин і вітамінів.

Склад і корисні властивості імбиру

У корені імбиру містяться макро- і мікроелементи, ефірні масла, вітаміни групи B, E, C. Неповторний аромат і смак рослині надають джінджероли. Також в имбире багато харчових рослинних волокон, амінокислот. Особливо багатий корінь калієм, в ньому містяться величезна кількість мінералів і вітамінів: магній, цинк, фосфор, залізо, кальцій. Може похвалитися імбир амінокислотами: валіном, триптофан, феланіном, метіоніном.

Імбир має протизапальні, антибактеріальні властивості. Він активізує кровообіг, нормалізує обмін речовин. Відзначається, що імбир добре очищає організм, зменшує метеоризм, сприятливо впливає на травну систему. Імбирний чай рекомендується при застуді.

Склад і корисні властивості апельсина

У апельсинах багатий поживний склад. У них містяться практично всі вітаміни, лідирує вітамін C. Також є фосфор, натрій, залізо, кальцій, магній. Вчені-дієтологи після проведених досліджень довели, що апельсини мають омолоджуючу дію. Вони корисні при подагрі, ожирінні, хворобах печінки, атеросклерозі, гіпертонії. Апельсини рекомендуються при анемії, застуді, слабкості, втрати апетиту.

Як приготувати імбирний чай з апельсином

Чорний чай з імбиром і апельсином

Для приготування чаю з імбиром і апельсином потрібно приготувати всі інгредієнти:

  • імбир (корінь) – невеликий шматочок
  • апельсин – 1 штука
  • кардамон – кілька зерен
  • бадьян – 2 зірочки
  • чорний чай – 1-2 ч. л.
  • гвоздика

Апельсин обварюється окропом і нарізається на кільця, корінь імбиру після очищення нарізається на скибочки. У чайник засипати заварку, всі спеції, часточки апельсина. Потім залити окропом і закрити кришкою. До повного приготування чаю імбирного з апельсином має пройти 10 хвилин.

Зелений чай з імбиром і апельсином

  • Імбир (свіжий корінь) – 2 см
  • Зелений чай – 2 ч. Л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Чорний мелений перець – на кінчику ножа
  • М’ята – 3 листочка
  • Мед – 2 ч. Л.

Імбир потрібно натерти на тертці. З половинки апельсина вичавлюється сік, друга половинка ріжеться на кільця. У чайник закладають чай, м’ята, перець, інгредієнти заварюється окропом. Закрити кришкою і залишити на кілька хвилин. Після цього додати сік, трохи почекати, потім додати мед і кільця апельсина.

Імбирний чай з апельсином і лимоном

  • Імбир (корінь) – 50 г
  • Часточка апельсина – 1 шт.
  • Часточка лимона – 1 шт.
  • Вода (кипляча) – 500 мл
  • Мед – 50 г

Чайний напій виходить дуже ароматний, він корисний при застуді, оскільки має зігріваючий ефект. Імбир помити, очистити від тонкої шкірки, нарізати тонкими часточками. Всі інгредієнти, крім меду, змішати, залити окропом, поставити на вогонь. Дати закипіти, потім перелити в чайник і дати настоятися. Чай розлити по чашках, додавши мед.

Корисні властивості імбирного чаю з апельсином

Це корисний напій смачний, з тонким ароматом апельсина, пекучої ноткою імбиру. У спеку такий чай допоможе вгамувати спрагу. Його можна вживати з льодом. Смачний напій і в теплому вигляді, тоді він надає зігріваючу дію. Рекомендується пити під час застуди, щоб наповнити організм вітамінами, живильними речовинами. Що міститься в апельсині вітамін C необхідний для зміцнення імунітету і додання сил.

Протипоказання имбирно-апельсинового чаю

Такий чай протипоказаний тим, хто страждає від загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, серцево-судинних хвороб. Під час застуди чай корисний тільки в разі, якщо жар уже пройшов. Інакше імбир посилить кровообіг і підвищить ще сильніше температуру. Апельсин є алергенним продуктом, алергіки повинні бути уважними при вживанні цього напою.