Червона смородина протерта з цукром на зиму – фото рецепт без варіння

опис

Червона смородина протерта з цукром на зиму може простояти дуже довго за умови, що ви все зробите правильно і відповідно до зазначених інструкцій. Так як наші ягоди не будуть піддаватися ніякої тепловій обробці, необхідно дуже добре простерилізувати банки для закриття. Існує кілька способів стерилізації банок, і ви можете вибрати один з них. Дуже часто готують банки за допомогою окропу або в духовці під дією високих температур. Також слід не забути і про кришки.

Так як ми не будемо варити смородину, а просто подрібнити її в блендері разом зі шкіркою і насінням, ягода практично повністю збереже свої вітаміни. В результаті у нас вийде дуже ситне і густе пюре, яке можна подавати як в чистому вигляді, так і як начинку для будь-якої випічки. Покроковий рецепт з фото докладно опише вам процес подрібнення смородини і її змішування з цукром для подальшого закриття. Приступимо до заготівлі на зиму цього корисного для імунітету частування в домашніх умовах.

складові

Червона смородина

(1 кг)

Цукровий пісок

(1,5 кг)

кроки

  1. Насамперед нам знадобиться зібрати саму стиглу і яскраву смородину з кущів. Нічого, якщо в ній загубляться пара чорних ягід, на смак це не вплине.

  2. Викладаємо ягоди в глибокий пластмасовий контейнер і заливаємо їх холодною водою. Даний процес дозволить нам позбутися від дрібного сміття, який буде спливати на поверхню рідини. Можна виконати дану маніпуляцію кілька разів і тим самим ще краще очистити смородину. Очищеної смородині даємо час висохнути.

  3. На цьому етапі відокремлюємо кожну червону ягоду від грона і складаємо їх в глибоку чашу блендера так, як показано на фото.

  4. Порційно подрібнюємо смородину до стану пюре.

  5. Засипаємо до кожної порції частина цукру і заодно вимішуємо інгредієнти між собою. В процесі пробуйте смородину на смак і при бажанні додайте ще цукру.

  6. Банки разом з кришками кип’ятимо, а потім сушимо в духовці. Фасуємо перетерту з цукром смородину в підготовлену склотару.

  7. Якщо все зробити правильно, то таке корисне і смачне частування зможе простояти протягом 10 наступних місяців. Червона смородина протерта з цукром на зиму без варіння готова.

    Смачного!