Чорниця протерта з цукром – фото рецепт, як закрити без варіння на зиму

опис

Чорниця, протерта з цукром, ідеально впишеться в зимовий раціон будь-якої людини. Все тому, що в невеликій кількості така заготовка буде корисна абсолютно всім, як дорослим, так і дітям. Нехай вас не бентежить кількість цукру, яке ми будемо використовувати для створення ласощі, саме стільки його потрібно для того, щоб чорниця не зіпсувалася навіть під пластиковими кришками. Все тому, що цукор сам по собі ідеальний і натуральний природний консервант, саме тому його у великій кількості ісполосуют для створення більшості зимових заготовок. Так як наші ягоди ми не будимо варити, то і цукру потрібно в два рази більше, ніж знадобилося на варення.

За способом створення ці заготовки дуже схожі, в цьому ви переконаєтеся на прикладі покрокового фото рецепта приготування перетертої з цукром чорниці. Він в подробицях опише кожен етап, хоча сама по собі заготовка дуже просто. Ви і години не витратите на її створення, це з урахуванням попередніх підготовок. Незважаючи на те, що чорницю ми буем перетирати з цукром, ягоди все ж залишаться цілими, що прекрасно буде відчуватися в готовому десерті. Використовувати його можна буде для приготування смачної ароматної випічки. Ягоди в повній мірі збережуть не тільки всі свої вітаміни після приготування, але також свій натуральний запах. Приступимо до заготівлі на зиму чорниці, протертою з цукром, без варіння в домашніх умовах.

складові

чорниця

(1 кг)

Цукровий пісок

(2 кг)

кроки

  1. Підготуємо для створення смачної консервації всі необхідні продукти. Ягоди чорниці необхідні виключно свіжі, тому запасіться ними заздалегідь.

  2. Всі підготовлені і ретельно промиті ягоди висипаємо в емальований таз туди ж засипаємо деяку частину цукрового піску, акуратно починаємо перемішувати інгредієнти між собою. Якщо ви додасте в таз відразу весь цукор, це значно ускладнить вашу роботу і часу ви витратите більше.

  3. Поступово починаємо розтирати ягоди дерев’яною ложкою, а також змішувати і розчиняти цукор в соку, який буде утворюватися в процесі приготування. Для того щоб додати наступну частину цукру, необхідно переконається, що соку для його розчинення досить.

  4. Засипаємо весь цукор, що залишився, знову перемішуємо інгредієнти, намагаємося зробити так, щоб кристали рівномірно розійшлися в ягодах. Не лінуйтеся витратити на даний процес трохи більше часу, в результаті це вплине на готовий смак десерту.

  5. Коли вам здається, що цукор ви повністю змішали з ягодами, залиште заготовку в тазу настоюватися протягом наступних 2-3 годин. За цей час весь цукор точно розчинитися, а ягідна маса злегка збільшитися в обсязі.

  6. Банки стерилізуємо заздалегідь сухим способом, охолоджуємо їх і заповнюємо густий солодкої масою до плічок, герметично закручуємо кришками. Зберігати таку заготовку можна сміливо в коморі при кімнатній температурі, а подавати до чаю або просто як десерт. Чорниця, протерта з цукром, на зиму готова.

    Смачного!