Домашня яловича тушонка – рецепт, як приготувати в каструлі

опис

Домашня яловича тушонка – це смачна і корисна заготівля на зиму, яка може стати в нагоді вам не один раз. Таке блюдо виходить смачнішим, ніж магазинна тушонка, а ще воно може принести значно більше користі, адже в його склад входять тільки натуральні продукти без різних ароматизаторів та консервантів.

З яловичої тушонки, яку ви приготуєте в домашніх умовах, можна зробити дуже смачні страви. Як приклад, навіть звичайні макарони перетворяться в вишукану вечерю, якщо ви додасте тушонку. Також таку заготовку запросто можна додавати в крупи і гарніри, а також в супи і інші перші страви.

Одним з переваг домашньої тушонки є досить довгий термін її зберігання. Якщо тримати її в прохолодному місці, то вона може зберігатися аж до трьох років. Також процес готування дуже простий, що дозволяє за короткий термін підготувати досить велика кількість подібних заготовок.

Для приготування домашньої тушонки дуже важливо вибрати свіже м’ясо. Багато господині готують таку заготовку навіть з яловичої голови, а виходить вона не менш смачною, ніж з будь-якої іншої частини туші.

У домашніх умовах процес приготування страви на зиму не займе у вас багато часу і не забере багато сил. Пропонуємо вам в цьому переконатися, закупивши необхідну кількість продуктів, а також скориставшись нашим простим рецептом з покроковими фото. Давайте разом спробуємо приготувати смачну домашню тушонку прямо зараз.

складові

яловичина

(800 г)

сало свиняче

(250 г)

Кухонна сіль

(2,5 ч.л.)

Чорний перець горошком

(10 шт.)

Лавровий лист

(2 шт.)

кроки

  1. Підготуйте всі продукти, які будуть використовуватися в процесі приготування тушонки. Переконайтеся, що ви вибрали досить свіже м’ясо, а також підготуйте всі необхідні спеції. Також не забудьте промити яловичину і висушити її за допомогою паперових рушників.

  2. Далі потрібно нарізати м’ясо на зручні для вас шматочки. Якщо на яловичині є досить щільна плівка, від неї потрібно позбутися. Нарізати інгредієнт краще на обробній дошці, щоб не пошкодити поверхню столу.

  3. Свиняче сало наріжте так дрібно, наскільки це можливо. Якщо ви не впевнені в своїх силах, краще перекрутити його через м’ясорубку.

  4. У глибокій ємності слід об’єднати шматочки яловичини з подрібненим салом, додати перець і сіль, а також будь-які ваші улюблені приправи. Постарайтеся не перестаратися зі спеціями, так як їх різкий аромат може зіпсувати м’ясну заготівлю. Перемішувати все це можна за допомогою рук, попередньо вимивши їх з милом.

  5. Банки потрібно заздалегідь стерилізувати над парою, а потім дати їм висохнути. Після цього розкладіть в них готову м’ясну масу так, щоб залишалося трохи вільного місця в ємності.

  6. Тепер візьміть широку каструлю, покладіть на дно кухонний рушник і наберіть воду, поставивши ємність на вогонь. Коли вода закипить, занурте в неї банки з тушонкою, накривши їх стерильними кришками, і залиште в такому положенні на п’ять-шість годин. При цьому потрібно зробити вогонь на мінімум, коли вода закипить. Періодично поглядайте за банками, щоб рідина не почала затікати всередину. За необхідності доливайте воду, але тільки гарячу, щоб не було перепаду температури.

  7. Після того як тушонка буде готова, акуратно виймайте гарячі банки з води і відразу ж закочуйте їх кришками. От і все. Домашня тушонка з яловичини готова! Можете опускати її в льох для зберігання на зиму і використовувати по потребі. Смачного!