Домашня кров’яна ковбаса з гречкою – покроковий фото рецепт приготування

опис

Домашня кров’яна ковбаса з гречкою – це чудове блюдо, яке подобається багатьом людям. Звичайно, багатьох бентежить той факт, що в складі ковбаси міститься справжня свиняча кров, однак, хочемо вас заспокоїти, її смак зовсім не відчувається в готовій страві.

Робити кров’яну ковбасу в домашніх умовах дуже легко. Калорійність такого продукту становить 274 кілокалорії на сотню грамів продукту. Це означає, що їсти її не рекомендується тим, хто ретельно стежить за своєю вагою. Також з обережністю потрібно поставитися до вживання такого блюда людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, такими як гастрит і виразка.

Секрет приготування домашньої кров’яної ковбаси в тому, щоб правильно відварити гречку і зробити смачний бульйон. Що стосується оболонки, то для начинки можна використовувати як кишку, так і колагенову оболонку, яку можна придбати в спеціалізованих магазинах.

Багато господині готують таку ковбасу в духовці і навіть в мультиварці, ви ж можете користуватися будь-яким зручним для вас способом.

Існує безліч способів і рецептів приготування кров’яної ковбаси. В якості наповнювача використовується гречка, рис, а також безліч інших круп. В будь-якому випадку, основу смаку становить бульйон і спеції, а крупи йдуть тільки як наповнювач, тому ви можете поекспериментувати і зробити кров’янку на нашу рецептом не тільки з гречкою.

Щоб в домашніх умовах приготувати кров’яну ковбасу з гречкою, вам необхідно запастися всіма інгредієнтами, які будуть використовуватися в процесі приготування, а також взяти на замітку цей покроковий рецепт з фото, в якому ви знайдете вкрай корисні рекомендації.

складові

субпродукти

(Свиняче серце, 1 шт.)

кров свиняча

(Свіжа, 1/2 л)

кишки

(за смаком)

сало свиняче

(Шкурки 1/2 кг + топлене 150-200 г)

Чорний перець мелений

(за смаком)

Кухонна сіль

(2 ст. Л.)

Гречана крупа

(1 ст. На 1 л бульйону)

кроки

  1. Візьміть підготовлені заздалегідь шкурки зі шпику, а також необхідну кількість сала, і відваріть інгредієнти до готовності, після чого їх потрібно буде відкинути на друшляк і дати стекти рідини, попередньо приготувавши для неї окрему ємність. В отриманий бульйон додайте гречку і поставте на вогонь, щоб відварити до напівготовності, виходячи з розрахунку один стакан гречки на дві склянки бульйону. Коли буде готова крупа, подрібніть на м’ясорубці відварні шкурки, серце і шкварки, а також долийте свіжу свинячу кров у необхідній кількості. Також додайте сіль, перець і всі необхідні спеції.

  2. Далі потрібно приготувати кишки або колагенові оболонки, які ви будете набивати готової кров’яної сумішшю. Також вам знадобиться спеціальна насадка, за допомогою якої буде зручно начиняти кишку. Одягніть її на м’ясорубку і почніть пропускати через неї готову суміш.

  3. Кінці набитою кишки зав’яжіть кулінарною ниткою і зробіть проколи за допомогою голки в декількох місцях готової кров’яної ковбаси. Далі потрібно відварити блюдо на протязі не менше півгодини в залежності від товщини оболонки. Не допускайте того, щоб вода закипіла, так як оболонка може лопнути, підливаючи холодну рідину в міру закипання. Готовність домашньої кров’яної ковбаси з гречкою можна визначити, проколів блюдо: якщо кров не витікає, значить, можна знімати страву з вогню.

    Смачного!