Домашня квашена капуста – заготівля по найсмачнішого фото рецептом

опис

Домашня квашена капуста забезпечить вас ідеальною холодною закускою до багатьох страв на всю зиму. Готується така консервація дуже просто, при цьому їсти капусту можна практично відразу після її приготування, що істотно виділяє її серед інших зимових заготовок. Чим же відрізняються способи приготування квашеної капусти? По-перше, – квасять як шинкованную капусту, так і її листя, а іноді і зовсім качани цілком. Зрозуміло, процеси приготування такої капусти істотно відрізняються і час на квашення цілого качана піде куди більше, ніж на ті ж листя.

А по-друге, – додаткові інгредієнти, які в процесі приготування заготовки беруть участь. Відносяться до даного списку не тільки спеції і зелень, але також всілякі ягоди і кістянки, які люблять додавати господині в квашену капусту: так, неймовірно смачною і ситної виходить капуста, якщо готувати її разом з калиною, журавлиною або брусницею. Навіть виглядає така капуста в банках більш апетитно, а яскраві вкраплення ягід так і притягують погляд. Крім того, що квашена капуста є дуже смачною закускою, вона ще й неймовірно корисна для організму, а зокрема, для кишечника. Корисні мікроелементи цієї заготовки благотворно впливають на мікрофлору шлунково-кишкового тракту, нормалізують обмін речовин і сприяють хорошому засвоєнню їжі.

Покроковий рецепт з фото у всіх подробицях розповість про те, як зробити квашену капусту в домашніх умовах простим і швидким способом. Готуючи таку закуску, ви сміливо можете експериментувати з інгредієнтами, таким чином роблячи свій спосіб приготування такої консервації більш оригінальним. Приступимо до створення смачної домашньої квашеної капусти на зиму.

складові

Білокачанна капуста

(2 кг)

морква

(1 шт.)

Кухонна сіль

(40-50 г)

Чорний перець горошком

(за смаком)

Лавровий лист

(2 шт.)

кроки

  1. Підготуємо на робочій поверхні ті деякі інгредієнти, що сьогодні знадобляться нам для приготування смачної холодної закуски на зиму. Пам’ятайте, що для приготування будь-якої консервації абсолютно неприйнятним є використання йодованої солі. Найкраще використовувати в процесі приготування квашеної капусти кам’яну велику сіль.

  2. Найзручніше квасити капусту восени: в цей період будь-який сорт капусти підійде для такої заготовки, тоді як влітку доведеться ретельно вибирати качани. Вибрані щільні качани необхідно ретельно промити і просушити, верхні мляві листя найкраще видалити відразу. Шинкувати капусту необхідно традиційно на дерев’яній дошці великим гострим ножем: в цьому і є вся принадність такої заготівлі. Зрозуміло, ви можете використовувати сучасні спеціальні терки з насадками для більшої зручності. Зовсім вже ліниві люди найчастіше користуються для подрібнення капусти кухонним комбайном.

  3. На даному етапі підготуємо морква – ще один невід’ємний елемент квашеної капусти. Морква ми насамперед промиємо і почистимо, а вже потім подрібнити за допомогою самої дрібної, а точніше, тонкої терки. Має вийти приблизно так, як показано на фото. Всі підготовлені інгредієнти засипаємо в широкий таз для зручності подальших маніпуляцій. Сіль в таз засипаємо порційно, рівно, як і інші зазначені спеції. Озброївшись рукавичками, починаємо розминати і перемішувати капусту з морквою: так овочі пустять необхідний нам сік. Обов’язково спробуйте капусту на смак і при необхідності додайте ще солі.

  4. Тепер приступимо до фасування закуски. Підходящої тарою для зберігання квашеної капусти є скляні банки або дерев’яні бочки, також використовувати можна емальований посуд. Тільки такі матеріали дозволять капусті зберегти свої корисні якості. Щільно заповнюємо кожну банку підготовленими інгредієнтами, потім ставимо їх в чистий таз і прибираємо куди-небудь в кут кухні. Періодично протягом наступних 2-3 днів протикаємо щільний шар капусти дерев’яною палицею, розминаємо її ложкою. За цей час виділиться піна і піде разом з рідину, для того й потрібен таз або піддон.

  5. Після цього банки можна закривати пластмасовими кришками і відправляти в холодильник або льох на зберігання. Банку після відкриття необхідно зберігати виключно в холодильнику. Ось так просто і швидко готується найсмачніша домашня квашена капуста на зиму.

    Смачного!