Домашній чорнослив – фото рецепт приготування на зиму

опис

Домашній чорнослив – дуже популярна зимова заготівля, а також дуже смачне частування. Цей продукт має ряд корисних властивостей, які благотворно впливають на організм, зміцнюють і підтримують його на протязі холодів. Зрозуміло, вживати чорнослив можна і влітку, проте найбільш корисний він буде під час дефіциту свіжих фруктів і ягід. Що ж такого корисного в чорносливі? Варто почати з того, що сушена слива навіть після теплової обробки зберігає всі свої вітаміни, а це плюс до імунітету. Корисним даний продукт буде і тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями: чорнослив прекрасно регулює і нормалізує кровоносне тиск.

Прекрасний оздоровчий ефект зливу надає на шлунково-кишковий тракт, допомагає і сприяє його нормальної працездатності. Це лише мала частка того, чим корисний чорнослив. Однак, найкориснішим буде тільки той продукт, який ви самостійно приготуєте в домашніх умовах. Саме тому ми підготували покроковий фото рецепт, який в подробицях опише процес приготування чорносливу. Дуже важливо також знати те, як зберігати чорнослив будинку. Робити це найкраще в герметично зав’язаних бавовняних мішках, в прохолодному добре провітрюваному місці. Зловживати чорносливом, як і будь-яким іншим продуктом, не варто: у великих кількостях він може принести шкоду. Приступимо до приготування на зиму домашнього чорносливу.

складові

Зливи

(Земерік, 1 кг)

вода

(300 мл)

Цукровий пісок

(300 г)

кроки

  1. Для приготування чорносливу сьогодні ми будемо використовувати певний сорт слив – земерік. На те є кілька причин. По-перше, – ця зливу відрізняється невеликим розміром і дуже правильною формою, що добре позначиться на її висушуванні. А по-друге, – це сорт фруктів солодкий з щільною м’якоттю, що також благотворно позначиться на смаку готового чорносливу.

  2. Ретельно промиваємо зібрані сливи в холодній воді, потім викладаємо їх на чистий кухонний рушник для того, щоб вони висохли при кімнатній температурі від вологи.

  3. Тепер дуже важливий етап – кожну сливу необхідно в декількох місцях проколоти голкою: вистачить 7-10 уколів. Робиться це для того, щоб в принципі була можливість зробити з даного сорту чорнослив, так як шкурка у плодів дуже щільна і вона б не дозволила фрукту сушитися. Також ми не будемо позбуватися від кісточок, щоб не витрачати даремно час і сили.

  4. Тепер готуємо цукровий сироп самим класичним способом. Заливаємо в об’ємну каструлю чисту холодну воду, нагріваємо її і додаємо цукровий пісок. Вимішуємо інгредієнти, доводимо рідину до кипіння і опускаємо в неї все підготовлені плоди. Варимо сливи протягом наступних 10-15 хвилин на самому невеликому вогні. Після закінчення зазначеного часу вогонь вимикаємо і залишаємо сливи в сиропі на плиті до їх повного охолодження. Після цього пропускаємо вміст каструлі через друшляк, даємо фруктам стекти.

  5. Викладаємо сливи на піддон сушарки так, щоб вони тільки ледь торкалися одне одного. Сушимо фрукти протягом двох годин в посиленому режимі, а потім ще годину в легкому для закріплення ефекту.

  6. Готовий чорнослив виходить солодким, еластичним і дуже ароматним. Подавати його можна до чаю або з нього ж варити смачні компоти. На основі цих сухофруктів також часто готують терпкий коньяк. Тепер ви знаєте, як зробити чорнослив в домашніх умовах на зиму.

    Смачного!