Дріжджове тісто на кислому молоці – фото рецепт приготування

опис

Дріжджове тісто на кислому молоці, приготоване за цим рецептом з фото, відмінно підходить для випікання пирогів, булочок і рогаликів. Також з нього виходять смачні смажені і духові пиріжки. Дітки від такої повітряної і м’якою випічки будуть в захваті. Якщо зробити тісто так, як пропонується в цьому покроковому рецепті, то з нього навіть вийде розкачати тонку основу для піци. А якщо в дріжджову масу додати трохи менше борошна, то вона відмінно підійде для приготування оладок.

Приготувати в домашніх умовах швидке тісто на кислому молоці зможе кожна господиня. А ще таку прекрасну заготовку без яєць запросто можна зробити з запасом. Якщо готове дріжджове тісто помістити в поліетиленовий пакет і заморозити, то в такому вигляді воно може зберігатися до чотирьох місяців. Після заморозки маса нітрохи не погіршиться і залишиться такою ж смачною, м’якою і повітряної.

Щоб своїми руками правильно замісити дріжджове тісто на кислому молоці, необхідно строго дотримуватися наведеної нижче інструкції з фото. За допомогою неї ви приготувати найкращу масу для приготування різноманітної домашньої випічки. До речі, якщо кислого молока у вас немає, то її запросто можна замінити кефіром.

складові

борошно

(Пшеничне, 500 г)

Рослинна олія

(65 мл)

кисле молоко

(125 мл)

Кухонна сіль

(1/2 ч. Л.)

Цукровий пісок

(1/2 ст. Л.)

дріжджі

(Свіжі пресовані, 10 г)

кроки

  1. Насамперед викладіть на робочий стіл всі необхідні продукти, які вказуються в інгредієнтах цього рецепта.

  2. Далі візьміть пресовані дріжджі і покришите в миску, після чого гарненько їх перетріть з невеликою кількістю цукрового піску. Залиште заготовку на дві хвилини для активації.

  3. Тим часом налийте в каструлю кисле молоко і додайте олію. Отриману суміш поставте на вогонь, посоліть і нагрійте до тридцяти восьми градусів. Кип’ятити розчин не потрібно!

  4. Тепер переконайтеся в тому, що дріжджі і цукрові кристали повністю розчинилися і перетворилися в загальну рідина.

  5. Гарячу кисле молоко з маслом перелийте в розчинені дріжджі і швидко перемішайте.

  6. Потім поступово додайте в суміш борошно, постійно помішуючи. Щоб тісто вийшло більш повітряним, рекомендується додавати в нього борошно, попередньо просіяне через сито.

  7. Отриману заготівлю дуже добре вимісити, щоб її структура вийшла ніжною і пластичної. При необхідності додавайте в тісто борошно.

  8. Далі з готової маси скачайте кулю. Помістіть в змащену маслом ємність, накрийте кухонним рушником і залиште в зручному місці на тридцять хвилин для настоювання.

  9. Через півгодини ви помітите, як тісто підніметься і збільшиться в об’ємі. Воно також стане дуже м’яким і повітряним.

  10. Домашнє тісто на кислому молоці без яєць готове. Тепер можна зайнятися приготуванням різної випічки для своєї сім’ї.

    Смачного!