Джем з груш з лимоном і апельсином – рецепт приготування з фото

опис

Джем з груш з лимоном і апельсином – проста і в той же час дуже незвичайна за смаком заготовка на зиму, яка забезпечить ваш імунітет корисними вітамінами і мікроелементами. Всі компоненти такої консервації повністю натуральні, тому приготоване з них частування буде корисно навіть для самих маленьких дітей. Тепер спробуємо розібрати на складові джем з груш з цитрусовими і визначимо його харчову цінність для організму. Почати, мабуть, варто з самих груш, адже вони є основним інгредієнтом. Цікавий факт: незважаючи на те, що за своєю суттю груші значно солодше тих же яблук, кількості цукру в них куди менше. Таким чином вже можна зробити висновок, що груші корисніше, ніж яблука. Містять ці фрукти вітаміни групи В і інші корисні мікроелементи.

Що стосується цитрусових, то їх корисність і так очевидна, адже лимони з апельсинами – найпопулярніші продукти, що містять вітамін С, який просто необхідний імунній системі для того, щоб справлятися з застудами і вірусами. Мигдаль з родзинками також корисні для організму, ці інгредієнти часто додають в різні каші. Простий покроковий фото рецепт з груш в найнаочніших подробицях опише вам процес приготування такого джему в домашніх умовах. Частування вийде дуже смачне, ніжне й ароматне, подавати його найкраще в якості самостійного десерту. Дуже смачними вийдуть слойки з таким джемом або свіжі млинці. Приступимо до приготування на зиму джему з груш з апельсином і лимоном.

складові

груші

(1,5 кг)

апельсин

(2 шт.)

лимон

(2 шт.)

Цукровий пісок

(1,2 кг)

мигдаль

(150 г)

Ізюм

(150 г)

кроки

  1. Зберемо на робочій поверхні всі необхідні нам для готування джему інгредієнти. Сорт груш вибирайте найсолодший, плоди повинні бути стиглими, але щільними. Що стосується цитрусових, то вибирати необхідно плоди з тонкою шкіркою. Всі інгредієнти необхідно ретельно промити в холодній воді і дати їм можливість самостійно висохнути.

  2. Підготуємо для джему груші, для цього кожен плід позбавимо від плодоніжки і серцевини, а м’якоть наріжемо невеликими шматочками так, як показано на фото. Якщо шкурка у груш тонка і не гірка, тоді її можна залишити, в будь-якому іншому випадку краще акуратно зрізати.

  3. Цитрусові нарізаємо тонкими півкільцями, попутно позбавляємо плоди від кісточок. Шкірку з лимонів і апельсинів видаляти не варто, адже саме в ній міститься більша кількість вітаміну С. Нарізати цитрусові можна і будь-якими іншими способами так, як вам буде зручніше за все, адже згодом ми все одно будемо їх подрібнювати до стану пюре.

  4. На цьому етапі всі підготовлені інгредієнти нам необхідно подрібнити. Для даної мети можна використовувати звичайну м’ясорубку, або кухонний комбайн, або звичайний блендер, хоча в ньому подрібнювати фрукти доведеться порційно. Уже подрібнене пюре заливаємо в глибоку емальовану каструлю відповідного обсягу, туди ж засипаємо весь підготовлений цукровий пісок, акуратно перемішуємо і залишаємо настоюватися на наступні 12 годин. Після закінчення зазначеного часу в масу засипаємо родзинки з мигдалем і відправляємо її на плиту варитися. Доводимо фруктове пюре до кипіння і готуємо протягом ще 40 хвилин, часто помішувати інгредієнти дерев’яною ложкою для того, щоб вони не пригорали на дно каструлі.

  5. Практично перед самим початком варіння можна також почати стерилізувати скляні банки для зберігання готової консервації. Після закінчення часу готування джему заливаємо його в цю саму підготовлену склотару, відразу ж закочує стерилізованими бляшаними кришками герметично і в такому вигляді залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Джем з груш з лимоном і апельсином по самому простому рецептом на зиму готовий.

    Смачного!