Джем з вишні – фото рецепт на зиму без кісточок

опис

Джем з вишні – проста і в той же час незвичайна зимова консервація. Проста тому, що готується буквально за годину без витрачання великої кількості зусиль з вашого боку. Незвичайна же тому, що частіше на зиму готують всілякі варення, ніж джеми або желе. Може бути це справа звички, а може данина традиціям, адже яка зима без баночок домашнього варення в коморі? Варто розуміти, що існує дійсно значна різниця між такими заготовками. Варення готується дійсно довго і з використанням великої кількості цукру, але це дозволяє заготівлі стояти всю зиму навіть при кімнатній температурі. Ціна такої заготовки, це не тільки витрачений час, але також натуральний смак ягід або фруктів, якого варення практично позбавляється.

Що стосується джемів, конфітюрів і желе, то тут зворотна ситуація. Така заготовка може зберігатися тільки в холодильнику і не так довго, як хотілося б. Однак, при цьому вишневий джем повністю збереже оригінальний смак і аромат ягоди, що дійсно істотно і важливо. Вибір в такій ситуації залишається за вами. Щоб вам було дійсно просто готувати такий джем з вишні навіть в перший раз, ми представили нижче покроковий рецепт з докладними фото і інструкцією до них. Тільки уявіть, скільки різних смачних десертів ви зможете приготувати, використовуючи таку просту заготовку. Оригінальність цієї консервації також полягає в тому, що для її приготування ми будемо використовувати мелений чорний перець. Приступимо до приготування на зиму смачного і густого джему з вишні без кісточок в домашніх умовах.

складові

вишня

(Без кісточок, 1,6 кг)

лимон

(Сік, 1/4 чашки)

Цукровий пісок

(1 ст.)

Чорний перець мелений

(1 ч. Л.)

кроки

  1. Почати рецепт, мабуть, варто з вибору вишні для приготування джему. Найпростіше буде зібрати ягоди в літній сезон з власного саду, але, якщо такої можливості немає, тоді вишню доведеться купувати. При виборі звертайте увагу не тільки на форму ягід, але також на їх колір і запах. Уже після покупки будинку вам доведеться перебрати всю вишню і відібрати тільки цілі ягоди вишні. Чи можна готувати джем із замороженої вишні? Зрозуміло, можна, однак при цьому частина натурального смаку все ж буде втрачена.

  2. Відібрані ягоди тепер нам належить ретельно промити в холоднеча воді кілька разів. Простіше це робити, якщо викладати вишню в таз, заливати водою, споліскувати і міняти воду. На фінальному етапі вишню краще відправити в друшляк і промити під проточною водою, залишивши після просихати там же.

  3. У інгредієнтах кількість вишні зазначено вже в очищеному вигляді, тому вам доведеться врахувати цей факт при купівлі основного інгредієнта для джему. Тепер нам належить позбавити промиту вишню від стебел і кісточок, якщо з першим кроком все просто і зрозуміло, то для другого вам належить витратити трохи вашого часу і зусиль.

  4. Використовувати можна будь-який зручний для вас і відомий спосіб. Ми в рецепті будемо користуватися невеликий конусоподібної кнопкою, як на фото. Таким чином досить буде помістити на неї вишню, і кісточка сама вибереться з ягоди.

  5. В результаті у нас вийде саме ту кількість вишневих очищених ягід, скільки вказано в інгредієнтах і можна спокійно приступати до приготування вже безпосередньо самого джему.

  6. Тепер підготуємо інші необхідні нам інгредієнти. Горошини чорного перцю необхідно подрібнити в ступці, так як перець нам потрібен виключно мелений, який ще не втратив свій виразний аромат. Лимонний сік також краще витиснути з цитрусового безпосередньо перед початком готування джему.

  7. Відправляємо в емальовану каструлю всі підготовлені вишні, включаємо невеликий вогонь і розігріваємо ягоди, постійно перемішуємо і трохи тиснемо їх дерев’яною ложкою для того, щоб вони пустили більше соку. Після того, як вишня закипіла, засипаємо в каструлю весь підготовлений цукровий пісок, перемішуємо його до тих пір, поки кристали повністю не розчиняться.

  8. На даному етапі відразу після повного розчинення цукру заливаємо в каструлю свіжовичавлений сік лимона в потрібному обсязі і підготовлений мелений чорний перець. Масу знову доводимо до кипіння і досить часто помішувати все тієї ж дерев’яною ложкою.

  9. Продовжуємо варити джем до потрібно вам густоти і все частіше помішувати його ложкою, щоб маса не пригоріла до дна каструлі. В цілому від моменту закипання пройде не більше 25-30 хвилин, інакше ви ризикуєте втратити частину смаку вишні і її запах.

  10. Акуратно заливаємо гарячий джем з вишні в підготовлені скляні банки невеликого обсягу, які заздалегідь необхідно промити і окремо простерилізувати на пару або в духовці. Зверху банки потрібно прикрити такими ж підготовленими кришками.

  11. Тепер уже потрібно простерилізувати консервацію в цілому. Для цього застилає дно об’ємної каструлі бавовняною тканиною, складеною в кілька шарів, виставляємо зверху банки з джемом, заливаємо в каструлю воду і кип’ятимо заготовку протягом наступних 10 хвилин. Після закінчення зазначеного часу банки потрібно акуратно витягнути з окропу, витерти насухо і відразу ж герметично закатати.

  12. Смачний джем на зиму готовий і тепер ви знаєте, як зварити його зі свіжої або замороженої вишні без кісточок в домашніх умовах. Використовувати такий джем можна навіть для створення смачних соусів до м’яса.

    Смачного!