Ефірна олія лаванди для особи – еліксир молодості

Сучасні дівчата часто вважають за краще користуватися готовими косметичними засобами по догляду за собою. При нинішньому ритмі життя це здається більш зручним, адже не потрібно возитися з приготуванням крему, тоніка, масок, скрабів і лосьйонів. Консультант в аптеці або магазині завжди запропонує одну чарівну баночку, яка врятує від усіх проблем. Але, якщо подумати, хіба витрачений час важливіше кінцевого результату?

Давно відомо, що натуральна косметика більш ефективна і безпечна для здоров’я. Вплив натуральних компонентів перевірено роками і добре вивчено наукою. Тому варто звернути увагу на засоби краси, які приготувала нам сама природа. Серед них досить багатофункціональний застосування мають різні ефірні масла.

Більшість масел відмінно підходять не тільки для догляду за волоссям і тілом. Їх яскраві аромати здатні підняти настрій і відновити енергію. Масаж з використанням таких природних продуктів надає розслабляючу дію, заспокоює нервову систему. Багато з масел застосовуються в медицині. Однак найбільше представниць прекрасної статі турбує питання молодості і свіжості шкіри. Одним з найпопулярніших натуральних засобів догляду в цьому напрямку є ефірне масло лаванди для особи. Але перш ніж зважитися на застосування засобу, познайомимося з ним ближче.

Що з себе являє якісний продукт?

За допомогою парової дистиляції з квітів і стебел лаванди отримують ефірне масло. Для його приготування ретельно відбирають тільки свіжі пагони рослини, за змістом вони на третину складаються з ефірних масел. Підсумковий продукт за кольором варіюється від жовтуватого до зеленуватого відтінку. У якісному екстракті не буває осаду або домішок, масло лаванди має бути абсолютно прозорим. Найважливішою характеристикою є яскравий, терпкий, свіжий аромат, в якому тонко поєднується солодкуватий запах фіолетових суцвіть і ледь вловимі деревні ноти. Засіб належить до категорії елітних масел, йому властива легка, однорідна текстура і слабкий присмак гіркоти.

Ефірна олія лаванди

Які властивості має масло лаванди?

З давніх часів саме це масло використовували для ароматизації в житлових приміщеннях і застосовували в медицині, де широко використовувалися загоюють властивості рослини. Цей аромат неможливо сплутати з іншими. Він сприяє відновленню нервової системи. Як не можна краще ефірне масло квітки підходить для складання пахучих композицій, адже воно прекрасно поєднується з більшістю запахів: ладан, розмарин, майоран, мирт, пачулі, кипарис і багатьма іншими. Наші предки вважали, що саме цей запах допомагає самопізнанню, чистоті розуму і зцілення душі.

Лаванда – улюблена рослина відомих парфумерів, багато століть назад з рослини виготовляли саморобні духи.

Крім того, засіб є гарантією від молі, клопів, мух, мурах, вони не виносять квіткових нот рослини, що витають в повітрі.

Застосування в медицині

Ароматне масло обезболивающе діє на м’язові і суглобові запалення, добре допомагає при судомах. Давно помічено благотворний вплив рослини на імунітет. Лаванда, що поєднує в собі дезінфікуючий, протизапальну та заспокійливу властивості, часто застосовується в боротьбі з хворобами шкіри. Регенерує здатність квітки використовується для загоєння обпалених ділянок шкіри, при пролежнях, екземі і ранах.

Терпкий лавандовий аромат кошти – прекрасний антидепресант, який на додаток сприяє припиненню спазмів судин, надаючи профілактичну дію проти атеросклерозу, знижує тиск, вирівнює пульс і послаблює болі в серці.

Універсальність ароматного продукту обумовлена ??його благотворним дією на роботу печінки, шлунка і жовчного міхура і інших внутрішніх органів.

Лаванда – прекрасний антидепресант

Відомі методики застосування ефірного кошти при циститі, вагините і нестабільному менструального циклу.

Крім того, лаванда – прекрасний борець з набряками.

Ефірна олія і косметологія

Як вже говорилося раніше, переважно масло застосовується в косметології, використовуються наступні корисні властивості:

  • стимулює регенерацію;
  • знімає запалення;
  • тонізує і освіжає;
  • усуває висипання на шкірі;
  • прибирає жирний блиск.

Примітний той факт, що засіб підходить для всіх типів шкіри обличчя. Воно легко і швидко знімає запалення, почервоніння, свербіж і лущення. Саме тому воно незамінне для чутливої ??шкіри. Така шкіра часто погано відгукується на використання більшості косметичних процедур, а також схильна до прояву алергічних реакцій.

Чудово підходить продукт і для проблемної шкіри, прекрасно допомагає ефірне масло лаванди від прищів. У цій області використовуються його антисептичні, бактерицидні та дезінфікуючі спроможності. Саме вони підсушують запалення, прибирають почервоніння і сприяють очищенню шкіри від різних гнійно-запальних проявів. Регенеруючі властивості запобігають утворенню слідів і шрамів після прищів.

Аромамасло – прекрасний антиоксидант, який допомагає позбутися від токсинів, прекрасно освіжає і тонізує в’яне або втомлену шкіру, забезпечує омолоджуючий ефект.

Ефірна олія лаванди застосування для особи

При догляді за жирною шкірою лавандова олія нормалізує обмінні процеси в шкірі і регулює рівень жирової секреції.

Добре справляється засіб з нерівномірною пігментацією шкіри. Його навіть застосовують як допоміжний засіб при вітіліго.

Не менш ефективно ароматне масло при псоріазі, лицьової екземі, герпесі на губах.

Способи застосування для краси особи

Як і всі ефірні масла, лавандова не застосовують під чистому вигляді, його прийнято додавати в базові рослинні масла.

У концентрованому вигляді продукт застосовується при проблемній шкірі. Всього краплю точково за допомогою ватної палички наносять на запалення. Чи можна застосувати і більш дієва в таких випадках комбінація з маслом чайного дерева. Аналогічно користуються маслом для лікування рубців і шрамів.

Часто пару крапель ефірного масла підмішують в разові порції коштів для очищення шкіри і кремів для обличчя, це збагачує Догляду кошти додатковими корисними компонентами.

Також додають в різні маски власного приготування. Для кожного типу шкіри існують свої рецепти. Найбільш популярні і дієві аплікації з масел. На ложку рослинної олії додається пара крапель лавандового. Комбінацію витримують на обличчі протягом півгодини і змивають теплою водою.

Масло лаванди від зморшок

Для чутливої ??шкіри в якості бази підходять: обліпихи, персикове, масло авокадо і кокоса.

Проблемній шкірі допоможе використання масла жожоба, мигдалю і виноградних кісточок.

Масло персика і примули вечірньої допоможуть немолодий шкірі. Застосування масел в таких випадках дуже корисно для особи, і зморшок стає менше.

Домашні маски для обличчя

Дуже дієві і домашні засоби краси, створивши унікальну комбінацію з маслом лаванди, можна домогтися позитивного ефекту відразу в декількох напрямках.

Маска проти прищів:

  • спирт саліціловий- 2 краплі;
  • вівсяне борошно – 1 ч. ложка;
  • лавандова олія – ??2 краплі.

Перед нанесенням шкіру розпарюють над відваром календули, суміш залишають на обличчі на 10 хвилин. Маска звужує пори, має протизапальну і бактерицидну дію.

Маска для жирної шкіри:

  • блакитна глина – 1 ч. ложка;
  • масло мигдалю – 1ч. ложка;
  • ефірне масло лаванди – 2 краплі;

Склад нанести на обличчя, залишити до висихання глини і змити холодною водою. Маска освіжає, злегка підсушує шкіру і робить пори менш помітними.

Омолоджуюча маска:

  • масло обліпихи – 11 крапель;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 год. ложка;
  • масло лаванди – 3 краплі;
  • рідкий вітамін A – 10 крапель.

Приготовану суміш масажними рухами втирати в шкіру протягом 15 хвилин, змити прохолодною водою. Склад живить і забезпечує повноцінний догляд за шкірою, що в’яне.

Маска для чутливої ??і сухої шкіри:

  • масло лаванди ефірна – 1 крапля;
  • кокосове масло кімнатної температури – 13 крапель;
  • жирні вершки – 1 ч. ложка.

Маска з перерахованих інгредієнтів заспокоює і робить шкіру зволоженою, наноситься вона на обличчя приблизно на 30 хвилин.

Протипоказання

Засіб не є алергеном, проте вкрай рідко зустрічається індивідуальна непереносимість до компонентів ефірної олії. З огляду на те що лаванда може впливати на гормональний фон застосування обмежують на час вагітності. Заборонено застосування продукту людям зі зниженим артеріальним тиском.

Не рекомендується поєднувати застосування масла з курсами прийому препаратів, що містять у великій кількості йод або залізо.

Масло рослини – унікальний засіб, саме тому його застосування поширюється в таких різних сферах. Продукт корисний не тільки для шкіри, його широко використовують для догляду за волоссям і тілом. А яке задоволення просто полежати в теплій ванні з ароматом цього чарівного квітки. Вибирайте свій рецепт і будьте красиві.