Горлодёр з перцем – рецепт приготування з покроковими фото

опис

Горлодёр з перцем – загальновизнана приправа на території Росії і країн пострадянського простору. Дуже смачний соус, що складається з помідорів і часнику. Найкращими сортами томатів для приготування приправи вважаються ті, в яких достатня кількість м’якоті і тонка шкірка, тому що занадто соковиті плоди додадуть соусу рідку консистенцію, і це вплине на смакові якості і візуальне сприйняття, адже всім відомо, що людина їсть очима.

Зустрічається безліч рецептів горлодёра: з хріном, з аспірином, з додавання зелені, з рослинним маслом, і, навіть із зелених помідорів. Це обумовлено географією приготування приправи, так як різниця компонентів безпосередньо пов’язано з гастрономічними приверженностями певного регіону, що ще раз свідчить про улюбленим і популярним приправи.

Нехитрий склад робить його бажаним в списку запасів на зиму у господині будь-якого віку, тому, що хочеться максимально урізноманітнити зимове меню і наситити організм вітамінами в період різкого виникнення їх дефіциту.

Пропонована рецептура і спосіб обробки суміші гарантує гарну ступінь зберігання продукту, максимально наближає його до літнього складу.

Соус, за пропонованим нами простим рецептом з покроковими фото, можна приготувати в домашніх умовах своїми руками, причому як з додаванням гострого перцю, так і без його оновлення – все залежить від ваших гастрономічних побажань і звичок.

складові

помідори

(1 кг)

часник

(100 г)

Кухонна сіль

(за смаком)

гіркий перець

(1 шт. За бажанням)

Чорний перець мелений

(за бажанням)

Перець духмяний мелений

(за бажанням)

Лавровий лист

(за бажанням)

кроки

  1. Для приготування приправи візьмемо тільки стиглі червоні помідори і ретельно вимиємо їх під проточною водою. Обсушити їх на повітрі, виріжемо щільні місця, розташовані біля плодоніжки.

  2. Тепер приступимо до подрібнення: пропонуємо натерти помідори на крупній тертці в окрему мисочку, відкидаючи шкурку. Можна використовувати м’ясорубку з крупною сіткою, щоб маса вийшла структурної.

  3. У приготовлену чисту каструлю переливаємо отриману масу. В принципі, якщо висота посуду дозволяє, можете відразу натирати томати в неї.

  4. На дрібній тертці, званої в народі «часниковою», натираємо підготовлений часник. Для того, щоб краще його очистити пропонуємо покласти його в холодну воду на 10 хвилин – тоді зовнішня оболонка легко знімається і не прилипає до рук. Додаємо часник і прянощі – ми зупинилися на чорному і запашному свіжозмелених перцях – і гарненько перемішуємо перед тим, як поставити на плиту.

  5. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні до бажаної консистенції. Нам знадобилося 20 хвилин для отримання продукту як на фото. Розкладаємо в попередньо підготовлені банки, вимиті з содою і простерилізовані зручним вам способом – в духовій шафі або над парою. Закочує тару кришками, поки «Горлодёр» ще гарячий і залишаємо до повного охолодження укутаним в теплу ковдру приблизно на добу. І, звичайно ж, залишаємо невелику порцію соусу на пробу домочадцям. Смачного!