Гострі кабачки на зиму – рецепт з фото приготування смачної закуски

опис

Гострі кабачки на зиму – це один з найкращих варіантів смачно закрити ці овочі. Блюдо виглядає неймовірно апетитно, а ще має насичений смак і аромат. Також воно точно сподобається вашим гостям і сім’ї, тільки спробуйте приготувати таку смакоту на зиму, і ви не пошкодуєте.

Для того щоб зробити смак закуски ніжнішим, необхідно взяти свіжі молоденькі кабачки, які виросли на вашому городі. Якщо такої можливості немає, підійдуть і магазинні овочі, але кабачки домашнього походження все-таки будуть більш корисними і натуральними.

Гострі кабачки з часником, закриті на зиму, в народі жартівливо називають «Тещин язик» через довгастої нарізки овочів. Існує кілька різних рецептів приготування такої страви, які мають досить незначні відмінності. Ми ж пропонуємо вам скористатися саме цим рецептом тому, що в ньому не використовується додаткова стерилізація. Це дозволяє зберегти кабачки більш пружними, а також всі корисні вітаміни та мікроелементи, що містяться в них, не випаровується при додатковій термічній обробці.

Якщо ви хочете приготувати такі смачні гострі кабачки в томаті на зиму, вам знадобляться рекомендації нашого рецепту з покроковими фото, який ви знайдете нижче. Скориставшись підказками, ви зможете швидко і просто приготувати смачну закуску на зиму, не витративши на це занадто багато часу.

складові

кабачки

(Молоді, 3 кг)

Солодкий болгарський перець

(7-8 шт.)

помідори

(3 кг)

гіркий перець

(1 шт.)

оцет

(9%, 100 мл)

часник

(6-7 зубчиків)

Цукровий пісок

(200 г)

Кухонна сіль

(6 ст. Л.)

Рослинна олія

(100 мл)

кроки

  1. Головні інгредієнти, тобто молоденькі кабачки і болгарський перець, підготуйте відразу ж, щоб приблизно розрахувати кількість банок, який буде потрібно для закриття готової гострої закуски. Також поруч покладіть всі інші інгредієнти, щоб скоротити час на їх пошуки під час готування страви.

  2. Вимийте кабачки, витріть їх паперовим рушником, а потім наріжте таким чином, як показано на фото. В ідеалі кабачки повинні бути нарізані довгастими скибочками.

  3. Далі вам знадобиться м’ясорубка або блендер. Промийте і наріжте великими шматочками перець і помідори, після чого почніть подрібнювати їх за допомогою будь-якого кухонного гаджета. Якщо ж у вас є трохи томатного соку, ви можете використовувати його, не подрібнюючи помідори.

  4. Отриману томатну суміш перелийте в миску і поставте на вогонь, додавши сіль, цукор і соняшникову олію. Коли суміш почне кипіти, опустіть в неї нарізані скибочками кабачки і дозвольте прокипеть протягом двадцяти хвилин.

  5. В кінці готування додайте оцет, натертий на тертці або подрібнений в блендері часник, проваріть блюдо ще п’ять хвилин, після чого можете починати розкладати його по заздалегідь стерилізованих банках і закочувати кришками. Додаткова стерилізація не потрібна. Гострі кабачки в томаті на зиму будуть готові до вживання після того, як охолонуть.

    Смачного!