Грибний салат на зиму – фото рецепт приготування

опис

Грибний салат на зиму – проста і в той же час дуже смачна заготівля, яка здатна здивувати своїм приголомшливим смаком навіть гурмана. Приготувати цю закуску неймовірно легко, і з цим заняттям напевно впорається кожен з вас. Приготувавши цей салат в домашніх умовах, ви отримаєте дуже красиве святкове блюдо, а також легку апетитну закуску, якої можна швидко перекусити в обідню пору. Незважаючи на дієтичний склад грибний заготовки, наїстися нею можна вдосталь, причому однієї порції вистачить мінімум на два людини.

Для приготування цієї салату використовується класичний набір овочів: ріпчасту цибулю та моркву. Однак також таку консервацію готують з баклажанами, болгарським перцем і капустою. У всіх випадках салати виходять дуже смачними, соковитими і незрівнянними. Гриби в даному випадку можна використовувати не тільки боровики. Для створення такої грибний закуски підійдуть як печериці, так і опеньки, і сироїжки. Домашній томат-пюре запросто можна замінити магазинної томатною пастою. На смак салату це практично не позначиться, і зимова страва все одно буде настільки смачним, що просто пальчики оближеш.

Щоб в домашніх умовах правильно виготовити грибний салат з овочами, слід заздалегідь запастися необхідними інгредієнтами і обов’язково взяти на замітку наведений нижче рецепт з інструкцією і покроковими фото. Пропонуємо розпочати готуванні прямо зараз!

складові

боровики

(1 кг)

Ріпчаста цибуля

(1/2 шт.)

морква

(500 г)

Рослинна олія

(500 мл)

Кухонна сіль

(за смаком)

Чорний перець мелений

(за смаком)

Лавровий лист

(за смаком)

Перець духмяний горошок

(за смаком)

Томатна паста

(Пюре, 200 мл)

кроки

  1. Для початку слід підготувати грибочки. Очистіть їх від гілок, листя і іншого лісового сміття. Потім інгредієнти якісно промийте і наріжте великими шматочками. В окремій ємності доведіть до кипіння воду, після чого додайте в неї сіль, підготовлені гриби і кілька крапель столового оцту. Коли заготовка закипить, проваріть її три хвилини і відкиньте на друшляк.

  2. Тим часом доведіть до потрібного стану овочі. Морква помийте, очистіть від верхнього шару і подрібніть на крупній тертці. Відразу ж видаліть з ріпчастої цибулі лушпиння.

  3. Після цибулю сполосніть під краном і наріжте кільцями або півкільцями. За бажанням це овоч можна порубати навіть невеликими кубиками.

  4. Далі візьміть окрему каструлю, налийте в неї необхідну кількість рослинного масла і розжарите його. Також для приготування грибного салату можна використовувати мультиварку.

  5. У гаряче масло додайте раніше підготовлені цибулю і моркву. Овочі добре перемішайте і обсмажте до золотистого на невеликому вогні.

  6. Коли цибуля та морква будуть м’якими, додайте до них нарізані гриби, а також масу посоліть і поперчіть. Після додайте в заготовку горошини перцю, листя лавра і томат-пюре.

  7. Ретельно перемішайте отриману суміш і потримайте на вогні протягом п’яти хвилин.

  8. Після цього гарячу масу зніміть з плити і підготуйте до консервації. Банки гарненько помийте і обсушіть рушником.

  9. Потім підготовлену чисту тару наповніть готової закускою і герметично закрийте кришками. Далі консервацію обробіть парою протягом двадцяти хвилин і остудіть. Із запропонованого в цьому рецепті кількості інгредієнтів має вийти п’ять півлітрових банок смачного грибного салату на зиму. Зберігати заготовку слід в темному і прохолодному підвалі.

    Смачного!