Як готувати наваристий, яскраво-червоний російський борщ

Їжа на повсякденному столі повинна бути смачною і ситної. Саме до такої категорії страв відноситься російський борщ. Коли вперше було приготовлено улюблене частування? Зараз відповісти на це питання дуже складно. Але, відомо, що ще в царські часи борщ готували з особливою ретельністю. Деякі правителі навіть тримали при дворі кухарів, які займалися тільки цим борщу.

У наш час багато господинь зберігають рецепти своїх бабусь в найсуворішому секреті. Адже смачний, наваристий борщ – це ціле кулінарне мистецтво! До підбору продуктів і технології їх обробки знавці кухарської справи ставляться з великою увагою.

Перелік продуктів:

  • – вода – 3,5 літра
  • – куряче м’ясо – 450 грам
  • – капуста – 200 грам
  • – буряк – 150 грам
  • – морква – 100 грам
  • – помідор – 100 грам
  • – синій цибуля – 40 грам
  • – картопля – 300 грам
  • – зелень – пучок
  • – харчова сіль – за смаком.

Послідовність готування:

1. Перш за все, потрібно підготувати м’ясо. Вибрати для готування можна будь-яке м’ясо, не тільки курку. Непогано підійде свинина або яловичина. Відварити м’ясо до повної готовності. Цей крок не швидкий, тому за період варіння курки, потрібно буде підготувати всі інші інгредієнти, в тому числі зробити пережарку.

2. Для пережарку потрібно: цибуля, морква і буряк. Спочатку порізаний дрібно цибулю і натерту моркву обсмажити до рум’яності. Потім, додати в сковороду нашатковану соломкою буряк і кубики очищеного помідора. Смажити 3-4 хвилини.

3. Коли м’ясо буде вже готове, в киплячий бульйон відправити середні кубики картоплі. Варити 5-7 хвилин.

4. Капусту порізати соломкою. Викласти капусту в каструлю. Додати сіль.

5. Відразу ж, викласти в киплячу масу, підготовлену пережарку. Варити 15 хвилин. Борщ стане бордового кольору. Свій забарвлення при варінні страва вже не втратить, завдяки тому, що заздалегідь овочі обсмажуються.

6. За кілька хвилин до готовності, в каструлю помістити подрібнену зелень.

7. Ароматний, наваристий борщ можна їсти.

Смачного!