Як очистити самогон від запаху і сивушних масел в домашніх умови

Багато хто, напевно, задавали собі таке питання, чому від деякого алкоголю сп’яніння відбувається без головного болю, а від деяких наступного дня голова, що називається, «розколюється». Вся справа в сторонніх домішок, які входять до складу алкогольного напою. Тому давайте разом розглянемо найкращі способи очищення самогону в домашніх умовах. Адже він може стати основою багатьох приємних алкогольних домашніх напоїв. Але через його запах багато хто не наважується робити його. Але ж очистити самогон в домашніх умовах не складно, потрібно просто знати деякі методи, і дотримуватися порад при очищенні спиртного напою.

Способи очищення спиртного напою

Особливо це стосується тих, хто жене самогон з дріжджів, цукру, води. Навіть якщо для виготовлення домашнього самогону ви використовували варення, ягоди, фруктові соки, то краще все-таки очистити спиртний напій, хоча з цих продуктів самогон виходить ароматним і практично в ньому не містяться сивушні масла. Народні умільці з роками практики придумали чимало якісних і ефективних способів очищення домашнього самогону від шкідливих компонентів, щоб в подальшому насолоджуватися якісним напоєм.

Активоване вугілля проти сивушних масел

Одним з найбільш ефективних методів є очищення деревним вугіллям, а також і активованим вугіллям. Ось деякі з них.

1. З березового поліна зняти кору і нарізати на невеликі тріски. Знадобиться жерстяна банка, внизу робляться дірочки, штук 15, і поміщають в неї березові тріски. Банку закривають і поміщають на вогонь, в такому вигляді дерево спалюється без кисню. У підсумку отримуємо деревне абсорбент, який тепер потрібно активувати за допомогою пари. У велику ємність налити води, приблизно до половини, скласти отримані вуглинки в марлю і підвісити над киплячою водою. Потім вологий вугілля скласти знову в бляшанку і просушити на багатті. З того моменту, як перестав виходити пар з дірочок, зрозуміло, що активоване вугілля готовий. За допомогою готового домашнього активованого вугілля ви тепер знаєте, як очистити самогон від запаху і сивушного масла.

2. На горлечко банки поміщають воронку, на дно якої необхідно викласти шар вати, вугілля, потім шар марлі. Таким чином, свіжий алкогольний продукт проходить через своєрідний фільтр і очищається за допомогою вати і вугілля.

3. Можна в банку з напоєм покласти активоване вугілля і залишити там на тиждень. На літрову банку знадобиться 4 ложки вугілля. Збовтувати щодня. Через фільтраційну папір або марлю процідити. Очищення самогону від сивушних масел завершена.

4. При покупці дистилятора можна придбати в комплекті і фільтраційну колонку. У магазині вам запропонують активоване або кокосове вугілля. В колонку викладають 3-4 ватні тампони і висипають 6 ложок вугілля. Таким чином, самогон очиститься від запахів, залишиться смак і м’якість напою. Тепер ви знаєте, як очистити самогон активованим вугіллям в таблетках.

Виготовляємо абсорбент будинку

Можна приготувати самим деревне вугілля, який здавна застосовували наші діди і прадіди. Найкращим деревом вважається береза, сосна, липа і бук. Для цього беруть дерево не старше 50-ти років, очищають від кори, вирізують серцевину і сучки. Розпалюють вогонь і збирають вугілля в спеціальну ємність (сдувая при цьому золу), але за умови, що на них є ще жар. Ємність закривають, і чекають, поки вугілля затухнуть, потім їх перетирають через сито. Деревне вугілля готовий. 50 г вугілля знадобиться на літр напою, залишають на три дні в темному місці, а потім фільтрують через марлевий шар.

Почитайте, які небезпеки вас можуть чекати на кухні!

Очищення самогону молоком

Відмінним засобом очищення домашнього алкогольного напою є молоко, але не жирне. Все сивушні масла йдуть, єдиний недолік цього методу в тому, що кількість самогону зменшується приблизно на 10%. Дві столові ложки молока додають з розрахунку на літр напою. Залишають від 5 до 7 днів. Щодня необхідно струшувати скляну ємність, температура приміщення не повинна перевищувати 20 градусів, і обов’язково це має бути темне місце. В процесі очищення утворюються в самогоні білі пластівці. Щоб прибрати осад, самогон потрібно профільтрувати через ватяний фільтр. Іноді напій виходить мутним, тому можна додати лимонну або будь-яку іншу цитрусових цедру. Знадобиться 1 плід на 3 літри алкогольного напою.

Очищення самогону марганцівкою

1-2 г марганцівки додають на літр спиртного напою, струшують добре ємність і залишають на ніч в темному і прохолодному місці. Потім самогон потрібно профільтрувати. Багато хто вважає, що цей метод не дуже хороший через те, що при впливі самогону та марганцівки утворюється оцтовий альдегід і оксид марганцю, які не дуже добре впливають на здоров’я людини. Але питання це спірне, і багато домашні винороби очищають напій саме цим способом. Отриману рідину необхідно перегнати вдруге.

очищення содою

Цей метод хороший, але є і мінуси: фахівці стверджують, що сода не очищається повністю самогон від шкідливих домішок. Тому потрібно ретельна фільтрація і повторний перегін продукту. Для очищення знадобиться 100 мл чистої простої води, в якій розмішують 10 г соди. Цей розчин вливають в літр домашнього самогону, пропорції необхідно строго дотримуватися. Ємність з алкогольним напоєм гарненько струшують, залишають на 40-45 хвилин, знову струшують і залишають на 14 годин в темному місці. Потім напій акуратно зливають, щоб не піднявся на гору осад, фільтрують і вдруге переганяють.
Тепер ви знаєте ще варіант, як очистити самогон від запаху за допомогою соди. Але ми не будемо на цьому зупинятися і підемо далі.

Почитайте ще про використання АСД фракції в онкології.

друга перегонка

Можна отримати вдома відмінний алкогольний напій, який може стати базою для різних заготовок. Це вже не та каламутна брага, яку гнали колись наші діди і прадіди. Вторинна перегонка браги покращує фільтрацію, смакові якості, дає можливість прибрати зайві неприємні запахи, зробить алкогольний напій більш м’яким. До того ж, пити невідфільтрованого самогон вельми шкідливо. Спочатку його розбавляють водою, фільтрують і повторно переганяють. Перед повторним перегоном брага повинна бути фортецею в 40 градусів.

Виморожування, як метод очищення від сивушних масел

Цей метод є найдешевшим, так як не вимагає ніяких добавок і домішок. Скляну тару просто поміщають в морозильну камеру і залишають там на деякий час. Потім можна побачити, як деяка частина алкоголю примерзла до стінок, а велика частина залишилося в рідкому вигляді. Ось її і зливають в іншу тару, самогон став чистим. Таким чином, не витративши ні свого часу, ні грошей, ви з успіхом можете очистити самогон, зробивши його кристально чистим і без запаху.

Як розбавити самогон в потрібних пропорціях:

Фортеця домашнього напою не повинна перевищувати 40 градусів (оптимальні обороти 35-37) перед повторним перегоном, інакше можна зіпсувати самогонний апарат. До речі, вода сприяє кращому відділенню шкідливих домішок. Розбавляють в обов’язковому порядку тільки фільтрованої водою, і, причому охолодженої. Для цього її на деякий час поміщають в морозильну камеру. Домашній самогон зазвичай містить від 70-90 градусів і пити такий міцний напій дуже складно, та й неприємно. Тому напій розводять до 40 градусів, як горілку, або ж до 25, отримуючи настоянку.

Відфільтровану воду не вливають в спиртний напій, а навпаки, самогон вливають в чисту воду. Зазвичай розбавляють з розрахунку 1 частина спиртного напою на 3 частини води. Зараз за допомогою інтернету можна швидко і грамотно розвести домашній самогон. Таблиці, формули і калькулятор онлайн з точністю допоможуть будь-якому любителю домашнього самогону.

Сподіваємося, що наша стаття допомогла вам з’ясувати, як очистити самогон різними способами в домашніх умовах від сивушних масел, і ви знайшли для себе корисну інформацію.