Як правильно пити імбир: рецепти приготування напоїв

Корінь імбиру відомий всім як терпка пряність з пекучим смаком. Особливо цінується вона на Сході за свої цілющі властивості. Стародавні знахарі застосовували імбир для лікування багатьох захворювань, не забули про нього і зараз. Імбир не тільки використовують при приготуванні східних блюд, але і готують з нього смачний і корисний імбирний чай. Багато експертів вважають, що він надає неоціненну користь у схудненні, інші кажуть, що він лікує різні хвороби. І ті, й інші мають рацію. Адже люди, які регулярно вживають імбир, дійсно знаходяться у відмінній фізичній формі і почувають себе чудово.

Популярність чаю з імбиру

Чай з імбиру стає популярнішою з кожним днем. Це пояснюється його цілющими властивостями і тим впливом, яке він робить на стан організму в цілому, обмінні процеси, роботу внутрішніх органів.

Корінь імбиру рекомендується для посилення статевої потенції, він використовується для поліпшення травлення, усунення метеоризму. Імбир здатний видаляти з кишечника шкідливу слиз, токсини і шлаки. При регулярному вживанні цілющої рослини поліпшується пам’ять.

Імбирний напій корисний жінкам. Він покращує стан шкіри, освіжає колір обличчя, прояснює погляд. Можна назвати його і напоєм стрункості, адже він допомагає прийти в гарну форму, знизити вагу.

Імбирний чай для стрункості фігури

У корені імбиру містяться ефірні масла, які впливають на обмінні процеси в організмі, посилюючи метаболізм. Правильне застосування дозволить знизити вагу, омолодити шкіру. Для цього імбир потрібно правильно заварити, щоб напій зберіг всі його корисні властивості. Ось кілька рецептів цілющого чаю з імбиром.

Чай з імбиром. Взяти свіжий корінь імбиру розміром приблизно 5 см, нарізати його на тонкі пластини, помістити в 0,5 літровий термос, заповнити окропом. Через 4 години настій процідити. Отриманий чай можна пити між прийомами їжі або до їди невеликими ковтками.

Відвар імбиру. Для цього імбир також нарізати тонкими смужками, покласти в емальований посуд і залити водою. Поставити на плиту і дати закипіти. Зменшити силу вогню і потримати ще 15 хвилин при слабкому кипінні. Відвар повинен охолонути під закритою кришкою. Після фільтрації в напій додати ложку натурального меду і кілька крапель лимонного соку за смаком. Пити його потрібно по тій же схемі, як і в першому випадку.

Імбирний чай з часником. Можна заварити імбир класичним способом, а потім додати кілька зубчиків часнику. Після того, як чай настоїться, часник можна вийняти і викинути. Такий чай краще приймати вдома, у вихідний день, оскільки він підсилює потовиділення, яке може супроводжуватися ледве помітним часниковим запахом.

Інші напої з імбиром для схуднення

З імбиром можна готувати багато смачних напоїв, які корисні для схуднення. Як правильно пити імбир, щоб схуднути?

Кава з імбиром. Для приготування напою натуральну каву (3 ст. Л.) Змішати з тертим імбиром (0,5 ч. Л.), Такою ж кількістю кориці, какао і насіння анісу, цукром за смаком і дрібкою апельсинової цедри. Залити пряну суміш 400 мл води і зварити каву традиційним способом.

Кефір з імбиром. Любителі кисломолочних напоїв можуть додати в стакан кефіри по 1/3 ч. Л. меленого імбиру, кориці. Перемішати, додати червоний перець на кінчику ножа. Ретельно збити до отримання однорідної маси. Такий коктейль корисний до сніданку з ранку.

Ананасово-імбирний напій. Буде потрібно блендер. У нього необхідно помістити консервовані ананаси (1 банка), 4 склянки кип’яченої води, 1/3 склянки соку лимона, 50 г подрібненого імбиру і 4 ст. л. натурального меду. Суміш подрібнити і збити, для вживання процідити через сито.

Імбирний корінь додають в салати та інші страви при приготуванні. Рекомендується для зниження ваги вживати сухий мелений імбир. Вранці, до сніданку слід покласти під язик трохи меленого мускатного горіха і імбирного порошку. Розсмоктати їх до повного розчинення. Це допоможе спалювати жирові відкладення.

Імбирний чай: поради щодо застосування, протипоказання

  • Влітку добре пити чай з імбиру охолодженим. Добре освіжає напій, приготований з імбиру, з додаванням свіжої м’яти, соку лимона і меду. Подавати його потрібно з льодом. Він підвищує тонус, покращує настрій і додає бадьорості.
  • Чай з імбиру не рекомендується пити перед сном через його здатності тонізувати і бадьорить.
  • Більше одного дня приготований напій зберігати не варто. Краще пити свіжозаварений чай. А для схуднення, при відсутності протипоказань, випивати в добу до 1,5 л напою. Тоді можна буде продемонструвати оточуючим свій схудлий вид.
  • При використанні меленого імбиру його потрібно брати в два рази менше, ніж свіжого. Обов’язково варити такий чай хвилин 20 на повільному вогні.
  • Для приготування чаю від застуди теж потрібно дати напою трохи покипіти. Приготований таким чином, він буде ефективніше боротися з інфекцією. Варто пити чай гарячим, дотримуючись постільний режим.

  • Тим, хто вперше бажає спробувати чай з імбиру, радимо заварити невелику частину кореня. Вперше потрібно випити невелику кількість напою. Поспостерігати за реакцією організму. При відсутності неприємних симптомів дозу можна збільшити.
  • Не всім подобається терпкий і пекучий смак імбирного чаю. Можна експериментувати в процесі приготування, додаючи в напій: свіжу м’яту, цукор або мед, а також сік цитрусових фруктів.
  • Не варто давати цей пряний напій маленьким дітям. Він може викликати алергічну реакцію.
  • У профілактичних цілях для поліпшення обміну речовин трохи меленого імбиру можна додавати при заварюванні зеленого або чорного чаю.
  • Не варто перевищувати дозування імбиру, не потрібно зловживати напоєм, щоб не спровокувати виникнення алергічної реакції.
  • При підвищеній температурі тіла напій з імбиру тільки погіршить стан.
  • Не рекомендується пити імбир при будь-яких кровотечах, запаленні шкірних покривів.
  • Виразкова хвороба шлунка є прямим протипоказанням до прийому напоїв з імбиру.
  • При вагітності і лактації тільки лікуючий лікар може прийняти вірне рішення про безпеку прийому імбирного чаю.