Як правильно варити розсипчасту перлову кашу на воді і молоці

Як правильно варити перлову кашу

Перловка дивовижний продукт. Оброблені спеціальним чином зерна ячменю при правильному приготуванні допомагають організму врегулювати багато процесів. Ця страва виходить смачно і дає ситість людині на довгий час. Дивно, але на неї в якості приманки досвідчені рибалки ловлять рибу. Її готують на пару, в мультиварці, в духовці. Щоб каша стала улюбленою стравою на обідньому столі необхідно знайти правильний рецепт. Як правильно варити перлову кашу?

Що входить до складу перлової каші

Перлова крупа, одна з найкорисніших каш і має безліч корисних речовин і мікроелементів

Страви з цієї крупи рекомендують готувати дітям не тільки вдома, але і в школі, дитячому садку, в лікарні. Навіть на столі у військових частинах присутній частенько перлова каша, в якій дуже багато корисних елементів. У ній міститься необхідна людині клітковина, жири, білки, вуглеводи, мінеральні речовини. Вона є потужним абсорбентом і допомагає очищенню організму від шлаків, що накопичилися, сприяє зміцненню імунітету, стабілізує роботу кишечника. Є і свої протипоказання при вживанні даного продукту. Наприклад, перлову кашу навіть на молоці, хоч це і смачно, небажано вживати тим, хто страждає захворюваннями шлунка. Для тих, хто бажає загальмувати процес старіння, дієта на кашах, приготованих в мультиварці призводить до відмінного результату. Вживайте кашу скільки бажаєте, але в невеликих кількостях. В її багатому складі є лізин, який допомагає шкірі бути еластичною. Необхідно дотримуватися головного правила – всього повинно бути в міру. Інакше калорійне блюдо може обернутися зайвими кілограмами, хоч і було приготовлено на воді. Перлова крупа в вареному вигляді досить калорійна, на сто грам готової каші міститься 350 калорій. Слід врахувати, що кожен рецепт приготування страви має свої добавки у вигляді вершкового масла, соусів і підлива, які несуть додаткові калорії.

Поради для приготування перлової каші

Як приготувати смачну і корисну перловку

  1. Співвідношення перлової крупи до води 1: 3.
  2. Час приготування її становить від 50 хвилин і вище, залежно від сорту і моменту виготовлення продукту. Якщо крупа була замочена на ніч, то час варіння стане менше. Варити її слід на повільному вогні і для більшої розсипчастості на початку приготування додають столову ложку соняшникової олії.
  3. Перловку слід добре промивати, після чого замочувати на ніч. Це сприяє кращому очищенню зерна, істотно скорочує час приготування крупи.
  4. Смачну розсипчасту кашу можна готувати в мультиварці. При такому способі приготування страви неважливо, коли ви присмачити її вершковим маслом до або після варіння.
  5. Скільки необхідно додати води в блюдо визначається за кількістю сухого продукту. Дивіться уважно рецепт приготування, щоб не вийшов форс-мажор. Перлова крупа має властивість сильно розбухати при замочуванні, а також збільшується в рази при варінні.
  6. Правильно приготовлена ??смачна каша виходить при додаванні в неї вершкового масла.
  7. Кашу заправляють рибними консервами, тушонкою, різними підливами, засмажкою та іншими додатковими добавками. Хибна думка, що дану крупу можна варити тільки на воді і з маслом.
  8. Перлову кашу на молоці слід томити в кілька разів більше, ніж на воді.
  9. Каструля, в якій готують крупу повинна мати товсте дно.
  10. Солять перлову кашу в каструлі після того, як вона практично зварилася. В мультиварці до включення необхідного режиму.

Кашу не тільки варять і додають смачну підливу. Перлову крупу запікають в горщиках, обсмажують з заправкою, готують в мультиварці, просто відварюють. Загалом можна готувати її таким чином, скільки дозволяє господарці її фантазія. Розглянемо рецепти приготування перлової каші.

Рецепт 1. Перлова каша з м’ясом і зеленою квасолею

Перлова каша з м’ясом і зеленою квасолею

Ця страва готується дуже просто. Нам знадобиться:

  • 1 неповна склянка крупи
  • два невеликих шматочка філе яловичини і свинини
  • 1 цибулина
  • 1 велика морква
  • 100 гр. вершкового масла
  • 150 гр. зеленої замороженої квасолі
  • приправи і сіль за смаком

Кашу не обов’язково варити в мультиварці, досить каструлі та сковорідки. Перлову крупу заливаємо на ніч холодною водою. Вранці воду зливаємо, промиваємо ретельно перловку. Раз у нас неповна склянка крупи, то і співвідношення пропорції до води буде менше. Наливаємо в крупу 2,5 склянки окропу, ставимо на середній вогонь. Після закипання знімаємо пінку, закриваємо кришкою і на повільному вогні варимо приблизно близько години. Рецепт може передбачати час приблизне, слід періодично знімати пробу. Нарізаємо цибулину, натираємо моркву і обсмажуємо все на маслі до напівготовності. Беремо м’ясо обох сортів, нарізаємо тонкими брусочками і обсмажуємо його окремо на вершковому маслі з додаванням приправ. Після обсмажування м’яса змішуємо його з засмажкою і Томім ще півгодини, не забувши додати за 10 хвилин до вимкнення размороженную квасоля. Відкриваємо кришку з нашої перловкою, щоб зайва вода пішла парою. Готову перлову крупу вивалюємо на друшляк, промиваємо гарячим окропом і даємо стекти. Після виконаних маніпуляцій відправляємо крупу в сковороду до м’яса, обережно перемішуємо. Тушкуємо 15 хвилин на повільному вогні з відкритою кришкою, після чого накриваємо кашу і Томім смачну кашу скільки вважаєте за потрібне. В кінці варіння спробуйте блюдо на смак, додайте лавровий лист, можна трохи зелені. Перловка за час томління просочується м’ясним бульйоном і стає ще смачніше. Варити таку кашу нескладно, зате ароматний запах нікому не дасть в будинку спокою. Ця страва, приготовлена ??в мультиварці буде ще м’якше і більш поживні.

Рецепт 2.

Перлова каша в горщиках з грибами

з вершковим маслом

Каша з грибами в горщику набуває томлений смак, який здатне посилювати вершкове масло. Отже:

  • 1 стакан перлової крупи
  • 200 гр. свіжих грибів, можна печериць
  • 75 гр. вершкового масла
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 1 цибулина

Блюдо готується недовго і смачну кашу полюблять всі домашні. Заливаємо перловку на ніч холодною водою. Промиваємо вранці її кілька разів у воді і відкидаємо на сито. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, висипаємо промиту крупу і злегка обсмажуємо її. Варити вже обсмажений продукт слід пізніше. Викладаємо в сковороду нарізані гриби і смажимо далі протягом 10 хвилин на повільному вогні. Після обсмажування, перекладаємо вміст сковороди в глиняні горщики, заливаємо окропом на пару сантиметрів вище ніж круп’яна маса, солимо і закриваємо кришкою. Можна вставити в кожен горщик по лаврового листа. Так як ми готуємо не в мультиварці, а в духовці, то її слід заздалегідь розігріти до 220 градусів. Спостерігаємо, коли рідина в глиняних ємностях почне кипіти. Після цього знижуємо температуру духовки до 180 градусів і залишаємо горщики приблизно на одну годину. Після закінчення часу приготування відкрийте кришку у одного горщика. Подивіться скільки води вбралося в крупу. Якщо рідини немає зовсім, значить перлова каша готова. Для переконання в готовності страви зніміть пробу на готовність каші. Наріжте і обсмажте цибулину до прозорості, після чого розкладіть цибулю по горщикам. Страву можна прикрасити зеленню і маленьким шматочком вершкового масла.

Буває, що на підготовку немає часу, а варити обід необхідно. Тоді вам прийде на допомогу наступний рецепт приготування перлової каші, який можна здійснити як у мультиварці, так і в простій каструлі.

Для правильно приготовленої каші необхідно:

  • 1 стакан перлової крупи
  • 5 склянок холодної води
  • 50 гр. вершкового масла
  • сіль і приправи додаємо на свій смак

Крупу промиваємо у воді, після чого заливаємо перловку холодною водою. Ставимо на вогонь і чекаємо закипання. Знімаємо пінку і варимо в повільному режимі протягом 50 хвилин. Зливаємо воду, промиваємо крутим окропом і кладемо зверху шматочок вершкового масла. Солимо і перчимо за своїми смаковими пристрастями, після чого закриваємо кришкою. Постоявши 15 хвилин закритою, перлова каша дійде сама до потрібної кондиції. Варити цю смачну кашку одне задоволення.

Щоб не стояти біля плити під час приготування страви з перловки, можна скористатися мультиваркою. Рецепт каші в мультиварці дуже простий.

Нам знадобиться:

  • 1 мірну склянку крупи
  • 3 мірних стаканчика води
  • 50гр. вершкового масла
  • приправи, сіль за смаком

Промиваємо крупу в холодній воді до прозорості стікає рідини. Викладаємо перловку в мультічашку і заливаємо вказаною кількістю холодної води. Скільки необхідно солі і перцю вирішувати господині. Закриваємо мультиварку і активуємо режим «каша» або «крупи». Після сигналу закінчення варіння, відкриваємо кришку, кладемо шматочок масла і закриваємо кришку. Нехай блюдо постоїть хвилин 10-15, після чого перемішуємо і їмо.

Як бачите рецептів приготування перлової каші предостатньо. Смачно готується каша не тільки на молоці, а й просто зварена у воді. Багато господинь віддають перевагу варити її в мультиварці в режимі «плов». Крупа виходить розсипчаста і смачна. Рецепт смачної кашки з перлової крупи досить простий – це правильно приготоване блюдо. Щоб перловка полюбилася вашим домочадцям, готуйте її частіше, але в різних варіантах.