Як приготувати фарширований перець з м’ясом і рисом: рецепти з фото

Класичним варіантом цієї страви вважається – перець фарширований з м’ясом і рисом. Для начинки краще брати свинину з яловичиною в рівних пропорціях, але можна обійтися одним видом м’яса.

Як приготувати фарширований перець в домашніх умовах?

Вибирайте м’ясисті перці, в них міститься менше м’ясного фаршу, але зате блюдо буде соковитіше. Також на соковитість впливає час збору врожаю. Подивіться на живці, у давно зірваного перцю вони підсохлі.

Інгредієнти до перцю фаршированого рисом і м’ясом:

  • болгарський перець – 10 штук;
  • рис – 100 грам;
  • м’ясний фарш – 0,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 4 шт .;
  • морква – 2 шт .;
  • помідори – 6 шт.

У бульйон потрібно покласти чотири лаврові листочки. Спеції за смаком.

Найкращою посудом для приготування перцю, запеченого в духовці, вважається гусятница. Для готування на плиті підійде будь-яка каструля з рівними стінками.

приготування

Починати підготовку перцю болгарського фаршированого краще з приготування фаршу, тоді м’ясо встигне ввібрати спеції. Для цього пропустіть м’ясо на м’ясорубці, додайте цибулю і трохи солі з перцем.

Рис промиває холодною водою. Зазвичай вистачає близько семи разів. Крохмаль повинен повністю змитися з зерен, а вода стати прозорою. Тоді начинка буде розсипчастою, а не злипнеться грудками.

Після цього кроку, поставте варити рис, але не доводьте його до готовності. Рис також підсолити. Як він буде наполовину готовий, слід злити воду, що залишилася, а рис змішати з фаршем.

Якщо у вашій родині не люблять перець через тонкої шкірки, її можна зняти. За цим рецептом перці запікають 10 хвилин в духовці при 250 градусах, а після виймання відразу заливають холодною водою. Тонка шкірка відходить сама по собі, але в подальшому сам перець стає дуже крихким.

Занурюємо помідори в окріп, знімаємо з них шкірку і перемелює в пюре. Пару столових ложок пюре кладемо в фарш, а іншу частину тимчасово відкладаємо в сторону. Тепер переходимо до наповнення перців.

Як фарширувати перець фаршем?

Щоб приготувати перці, потрібно акуратно зрізати верхівки, роблячи надріз по краю, не зачіпаючи ніжки з насінням. Після того як надріз зроблений по колу, беремося за плодоніжки, піднімаючи її як кришечку. До речі, саме цю роль вона буде грати, тому зріжте насіння, а верхівку відкладіть в сторону.

Перці промиваємо, попутно очищаючи від випадково впали в середину насіння. Беремо десертну ложку і поступово наповнюємо перець фаршем з рисом. Сильно не трамбують його, так як при варінні перець лопне. Зверху накрийте «кришечками», які зрізали з перцю.

Наповнювати краще десертною ложкою. Чайної сильно довго, а їдальнею складно відстежити щільність. Крім того, маленькі екземпляри він може надірвати.

Після того як перці будуть нафаршировані, їх ставлять верхівками вгору в каструлю і заливають окропом. Вода не повинна підніматися вище «кришечок».

Зверху фаршировані перці покриваються меленої м’якоттю помідорів, цибулею і тертою морквою. Деякі попередньо тушкують овочі в важкому пюре, а потім укладають суміш на перці. У бульйон додається лавровий лист, а каструля ставиться на повільний вогонь. Вариться блюдо близько 10 хвилин, але після виключення потрібно дати йому настоятися близько години.

7 варіантів приготування перцю з фаршем

Крім класичного рецепту, за яким можна приготувати перець, існує безліч його різновидів: з додаванням рибного, овочевого і сирного фаршу. Ми розглянемо найоригінальніші варіанти, які підійдуть як для прихильників дієт, і в якості головної страви.

Фарширований перець, тушкований в мультиварці

Страви в мультиварці допомагають зберегти час господині. Найголовніше ж гідність приготованого блюда за цим рецептом – це максимальне збереження всіх вітамінів, а в перці їх досить багато.

Звертайте увагу на вагу перцю при покупці. Багато хто помилково думають, що важкий перець гірше, так як його м’якоть займає багато місця. Насправді він уварюється, а частина м’якоті перетворюється в сік, який просочує фарш.

Для готування в мультиварці не обжаривают овочі, а відразу складають їх на перець болгарський очищений і фарширований м’ясом з рисом або іншим фаршем.

Інгредієнти для фаршированого перцю, приготованого в мультиварці:

  • болгарський перець – 8 шт .;
  • морква – 2 шт .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • рис – 100 р .;
  • помідори – 6 шт .;
  • м’ясо (фарш) – 500 грам.

Лаврушка – 5 листочків, спеції на свій смак. Перець краще брати мелений, блюдо буде набагато ароматний.

Почнемо з приготування фаршу. Змішаємо перемелене м’ясо з однієї цибулиною і недовареним рисом. Все це приправити спеціями, а поки фарш настоюється, очищаємо перці і готуємо овочі. Морквину потрібно потерти на тертку, а цибулю порізати кільцями. Помідори обшпарюємо, знімаємо шкірку, перемелює або трьом на тертці.

Для фарширування вибирайте середньої величини перці. Їх простіше вмістити в мультиварці, а вміст точно не залишиться сирим. У два яруси краще не укладати, при такому розташуванні доведеться повністю залити перший шар бульйоном.

Коли все приготовлено, наповнюємо перці фаршем, укладаючи «шийками» вгору. Закриваємо кришечками зі зрізаних частин, заповнюємо порожній простір між перцями овочами і заливаємо окропом. На мультиварці вибираємо програму «гасіння» і ставимо готуватися на годину. Через годину приправляем блюдо майонезом або сметаною.

Дієтичний фарширований перець

На жаль, бувають ситуації, коли не можна їсти нічого жирного, а так хочеться приготувати перець. Не потрібно себе обмежувати просто зробіть дієтичний варіант страви. В цьому випадку яловичину зі свининою заміняють курячим м’ясом.

Куряче філе досить сухе, тому краще купити стегна і зрізати з них м’якоть. Якщо дієта дозволяє, додайте трохи вершкового масла. При суворій дієті розбавте м’ясо овочами.

Дієтичний фарширований перець, готується на пару. Якщо у вас немає пароварки, можна встановити сито або друшляк на каструльку.

Інгредієнти для приготування дієтичного фаршированого перцю:

  • болгарський перець – 8 шт .;
  • рис – 200 гр .;
  • м’ясо курки – 0,5 кг .;
  • морква – 2 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.

Спеції за смаком і 3 листочка лаврового листа для бульйону.

Рис також відварюється до напівготовності, а потім змішується з м’ясом, морквою і перемолотим цибулею. Якщо м’ясо не молоти, а порізати шматочками – вийти смачніше. Замість м’яса, можна використовувати гриби, а замість рису інші крупи.

Тепер наповнюємо перці фаршем, накриваємо овочевими «кришечками» і викладаємо в каструльку. Якщо блюдо готується на пару, бульйон з додатковими овочами не потрібен. Через годину вимикаємо і можна насолоджуватися улюбленими стравами.

Вегетаріанський фарширований перець

Блюдо з Болгарії підійде тим, хто не їсть м’яса або постить. У вегетаріанському рецепті перець фарширують овочами, крупами або бринзою. Для обсмажування овочів використовується пряжене вершкове масло, але можна замінити його соняшниковою. У сам фарш додають шматочок масла, щоб страва не було сильно пісним на смак.

Спробуйте замінити бульйон томатним соком. Краще зробити його зі свіжих помідорів, але можна використовувати консервований або розведений з томатної пасти. При виборі останніх двох варіантів, будьте обережні з сіллю.

Інгредієнти для приготування дієтичного фаршированого перцю:

  • перець – 10 шт .;
  • масло вершкове для фаршу – 50 гр .;
  • рис – 200 гр .;
  • морква – 2 шт .;
  • кабачок – 1 шт .;
  • баклажан – 1 шт .;
  • помідори – 6 шт.

Зелень і спеції за смаком. Також в нагоді сметана, її необхідно розмішати з соком або кип’яченою водою, якою будуть заливатися перці.

Баклажани потрібно потримати дві години в холодній солоній воді, щоб пішла гіркота з шкірки. Для підстраховки зніміть шкірку. Якщо у вас великі екземпляри – розріжте їх навпіл і вийміть насіння.

У вегетаріанському варіанті не використовується м’ясо, тому всі овочі шинкують, а потім змішуються з рисом або крупою. Овочевий сумішшю починаються болгарські перці, а далі як у всіх рецептах їх розставляють в каструльці і заливають водою або томатним соком.

Готуватися таке блюдо не більше 15 хвилин, але для насиченості смаку дайте йому настоятися ще півгодини.

Фарширований перець з начинкою з риби

Приготувати перець можна не тільки з овочами і м’ясом, смачним він виходить з рибою. Для цього рецепта необхідно філе тріски, при бажанні воно замінювані іншими видами. Стати в нагоді і рибний бульйон, про це доведеться подбати заздалегідь.

Інгредієнти для приготування перцю, фаршированого рибою:

  • болгарський перець – 9 шт. (8 для фарширування і 1 для обсмажування).
  • рибне філе – 400 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики.

Спеції беруться за смаком, олія тільки для обсмажування. Для заливки перців необхідно приготувати півтора літра бульйону.

Рибний бульйон можна приготувати з дрібної більш дешевої риби. В кінці варіння обов’язково процідіть його через дрібне сито. Після цього додайте в бульйон 3-4 ложки томатної пасти.

Цей рецепт фаршированих перців більш витончений, ніж з додавання м’ясного фаршу. Перці не тільки очищаються, але і запікаються в духовці. Знімається шкірка після запікання, зануривши на короткий час в холодну воду або загорнувши в пакет. Другий варіант більш тривалий, так як в пакеті вони повинні пролежати не менше 20 хвилин.

Поки перці запікаються, відварюємо круто яйця і дрібно їх нарізаємо. Потім рубаємо цибулю з часником, перцем і обсмажуємо їх з порізаною тріскою на сковороді. В кінці накрийте все кришкою. Гасіть хвилин п’ять. Готову рибу з овочами змішайте з яйцями і наповнюйте фаршем перці.

Нафаршировані перці викладаємо в каструльку і заливаємо киплячим бульйоном. Після цього ставимо каструльку на плиту і на повільному вогні готуємо ще хвилин 10, але не більше.

Рецепт перцю фаршированого копченої куркою

Любителям оригінальних страв сподобається рецепт фаршированого перцю з копченою куркою замість м’ясного фаршу. Він вразить не тільки домашніх, але також гостей. Готуватися блюдо в духовці на глибокому деку. Нарізаються перці уздовж, тому підходять екземпляри будь-якої форми.

Інгредієнти для перцю фаршированого копченої куркою:

  • • Перець – 10 штук;
  • • копчене куряче м’ясо – 800 грам (краще чиста м’якоть без шкіри);
  • • помідори – 3 шт .;
  • • пакетик йогурту;
  • • сир – 150 грам (для запікання вибирайте тверді сорти).

Спеції на ваш розсуд, але не сильно старайтеся – копчена курка з сиром дають насичений смак.

Перці розрізаємо вздовж і очищаємо від насіння. Курку ріжемо на дрібні кубики або соломкою і змішуємо з м’якоттю помідорів. Йогурт присаливаем, перчимо, додаємо зелень і заливаємо цією сумішшю м’ясо. Беремо перець очищений і фаршируємо таким соковитим фаршем.

Куряче філе сухувато, а копчене і поготів, але ситуацію рятує ось такий незвичайний соус. Йогурт не дасть пересохнути начинці і зробить блюдо надзвичайно смачним і ситним.

Викладаємо фарширований перець на деко і запікаємо при 200 градусів. Через 30 хвилин посипте кожен перець тертим сиром і поставте в піч ще на 10 хвилин.

Наполягати печені перці не потрібно, можна відразу приступати до дегустації. Готується воно недовго, але підійде під будь-які заходи, а також стане порятунком для господині, якщо гості нагрянули раптово.

Перці, фаршировані морепродуктами

Є більш екзотичні варіанти приготування цієї страви – це перець, фарширований морепродуктами. Раніше таке страви могли собі дозволити тільки одиниці, але з появою супермаркетів воно стало доступне будь-якому жителю.

Необов’язково купувати м’ясо кожного морського жителя окремо, підійде і коктейль з свіжоморожених морепродуктів. Це набагато економічніше, та й немає проблем з доступністю.

Рис ми використовувати не будемо, але якщо хочете, розбавте їм свій фарш. Він має нейтральний смак і підходить до будь-якої страви.

Інгредієнти для фаршированого перцю з морепродуктами:

  • болгарський перець – 12 шт .;
  • морепродукти – 700 грам;
  • морква – 4 шт .;
  • помідори – 5 шт .;
  • бринза – 500 гр.

Інгредієнти для соусу:

  • гірчиця – 1 ч / л.
  • томатний сік або розбавлена ??з водою паста – 200 мл.
  • цукор – 0,5 ч / л.
  • мелений цибуля – 1 цибулина.

Також знадобляться спеції і трохи рослинного масла для обсмажування овочів.

Відразу вийміть морепродукти з холодильника. Поки готуються овочі, вони розморозяться.

Перці потрібно очистити і запекти в духовці, як в рецепті з копченою куркою, не розрізаючи уздовж. Зрізаємо тільки верхівку. Морквину порізати соломкою, а помідори ошпарити і, очистивши від шкірки, розім’яти в пюре. Бринзу розкришити на дрібні шматочки.

Морквину обсмажити і змішати з бринзою. Морепродукти відварити, порізати і додати до морквині. Варять їх не більше двох хвилин. При бажанні їх також можна обсмажити.

Для приготування соусу потрібно змішати гірчицю з соком, цукром, цибулею. Прокип’ятити все 10 хвилин. Цією сумішшю заправляємо фарш і накладаємо його в перці. Далі, перці викладаються на глибоке деко і запікають 15 хвилин.

Гострий фарширований перець, смажений в клярі

Фарширують не тільки болгарський солодкий перець. Гострий перець за цим рецептом дуже популярний в Чилі. Використовують для цього блюда не тёску країни, а зовсім інший сорт, менш пекучий – Анахайм. Дістати його складніше, тому просто вибирайте слабо-гострі перці великого розміру.

Постарайтеся знайти слабо-гострі м’ясисті сорти, якщо не виходить – купуйте болгарський перець, але маленького розміру. Перед приготуванням їх можна потримати в теплій воді з червоним меленим перцем.

Найкраще це блюдо підходить до пива або іншим міцних напоїв. Головне, не перестарайтеся з гостротою, інакше ваші гості підуть з гастритом.

Інгредієнти для гострого перцю в клярі:

  • перець гострий або болгарський невеликий – 16 шт .;
  • сир – 800 гр .;
  • чері – 8-10 штук для прикраси;
  • яйця – 8 шт.

Інгредієнти для соусу:

  • цибуля ріпчаста – 4 штуки .;
  • часник – 1 головка .;
  • базилік і майоран за смаком .;
  • томатна паста – 50 гр .;
  • бульйон -100 мл.

Перець розрізаємо навпіл уздовж і очищаємо від насіння. Кладемо в окріп на 15 хвилин. Поки він бланшируется, подрібнюємо сир. Вийнявши перець з окропу, даємо йому охолонути і наповнюємо кожну половинку сиром. Тепер складаємо їх попарно і обв’язуємо ниткою.

В цьому випадку верхівки не зрізати, щоб при смаженні начинка не випала в масло. Під час термічної обробки сир розплавиться, а якщо перці не будуть зв’язані і закриті з усіх боків – він витече.

Яйця збити для клярі і підготувати борошно. На плиту поставте каструльку або казанок з маслом. Пов’язані перці занурюйте в яйце, а потім в борошно, по два рази. Після цього опускайте їх в киплячу олію. З казанка виймайте перці на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

Поки вони остигають, готуємо соус за цим рецептом: подрібнений часник і цибулю обсмажуємо на маслі. В кінці смаження додаємо томат і трохи тушкуємо їх. Через 10 хвилин додаємо зелень, бульйон і доводимо до кипіння.

Коли перці охолонуть, знімаємо нитка і викладаємо їх в киплячий соус. Тушкуємо близько п’яти хвилин і відправляємо на стіл, прикрасивши помідорами чері і зеленню. Тепер ви зможете насолоджуватися улюбленими стравами навіть на свята, воно не буде виглядати буденним.