Як приготувати корисну і смачну кабачкову ікру?

У продовження статті про користь кабачків, хочу поділитися рецептом, як приготувати кабачкову ікру відповідно до правил збалансованого харчування.

Це дуже просто. Кабачок сам по собі чудовий овоч. Він багатий вітамінами і мікроелементами. Кабачок містить рекордно низьку кількість калорій – всього 27 ккал на 100 грамів. Тому кабачок по праву займає одне з перших місць серед дієтичних продуктів.

Отже, для того щоб не зіпсувати такі корисні і дієтично кабачки, слід дотримуватися два правила: поменше калорійних добавок і мінімальна (по можливості) термічна обробка.

Приготування кабачкової ікри:
Кабачки порізати великими шматками (ніяких м’ясорубок і блендерів на початку шляху, інакше виділиться море соку, від якого при такій консистенції кабачків буде складно позбутися і доведеться довго випарювати).

У великому казані розігріти трохи рослинного масла, відправити туди шматки кабачків, швидко обсмажити їх і закрити кришкою, залишивши на великому вогні.

Паралельно обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю (багато).

Таємниця приготування дивовижно красивого смаженої цибулі – додати на сковорідку дрібку куркуми. По-перше, куркума містить антиоксиданти з жиророзчинних діючою речовиною, так що в компанії з маслом їй добре! По-друге, цибуля виходить просто прекрасного виду і смаку. Спробуйте!

Отже, повернемося до приготування кабачкової ікри. Коли кабачки стануть м’якими (скоро) слід злити рідину, що утворилася, випарити залишок, що не злився, додати томатну пасту, сіль і спеції, розмішати і йти у своїх справах. Овочі повинні злегка охолонути.

Коли кабачки і цибулю охолонуть, змішати їх і подрібнити за допомогою погружного блендера.

Чому такі складності і заморочки? Справа в тому, що смажену цибулю надає цій ікрі дивовижний, якийсь горіховий присмак. Якщо спочатку обсмажити цибулю, а потім бухнуть до нього кабачки … .. цей присмак зовсім втрачається.

Варіації на тему – замість томатної пасти додати свіжі або заморожені помідори (останні очистити від шкіри, перші можна теж). Єдиний мінус, свіжі помідори також дадуть багато соку, який доведеться довго випарювати, щоб наша кабачкова ікра придбала консистенцію ікри, а не пюре. А надто тривала термічна обробка – це не здорово.

Насправді, приготування цієї кабачкової ікри набагато простіше, ніж здається з опису. У нас вона поїдається зі страшною швидкістю і в великих кількостях. Сподіваюся, цей рецепт сподобається і Вам.

У цьому рецепті кабачки піддаються мінімальній термічній обробці, масла в цю ікру теж йде дуже мало. Так що продукт виходить дієтично і низькокалорійний, що відповідає принципам здорового харчування! Кабачкова ікра відмінно урізноманітнює вегетаріанську дієту і харчування під час посту.

Практично кожна господиня знає, як приготувати кабачкову ікру. Буду рада, якщо і Ви поділитеся Вашими рецептами.

Спасибі, що зайшли на блог про Здоровому способу життя,
Приходьте ще!