Як приготувати кисіль з заморожених ягід, рецепт смачного напою

Природно, таке блюдо не зрівняється за смаком з продуктом зі свіжих малини, смородини або черешні. Однак перевага киселю з заморожених запасів – в нескінченній можливості варіацій, так як всі ягоди мають свої терміни дозрівання, і зібрати їх разом можна тільки в морозильній камері. У «компанію» до морозивом плодам можна додавати і свіжі фрукти – яблука, груші, лимон і навіть гарбуз.

Малиново-журавлинний кисіль із заморожених ягід

Цей рецепт можна використовувати як основний, що підходить практично для всіх плодів.

Необхідні учасники процесу:

  • по 1 склянці заморожених ягід;
  • 3 великих ложки крохмалю картопляного;
  • 4 літри очищеної води;
  • цукровий пісок – за смаком.

Приготування напою:

  1. Закип’ятити в підходящої каструлі воду, покласти в окріп журавлину і малину, не розморожуючи заздалегідь.
  2. На повільному вогні проварити компот протягом 15 хвилин, відставити.
  3. Процідити злегка остигнула рідина будь-яким зручним способом, знову поставити на вогонь.
  4. Довести до кипіння, додати потрібну кількість цукру, проварити на повільному вогні до повного його розчинення.
  5. Поки закипає компот, розвести картопляний порошок в склянці холодної води.
  6. Взяти ополоник, почати розмішувати киплячу рідину по колу, одночасно вливаючи тонким струмком розчин крохмалю.
  7. Варити не більше двох хвилин, не доводячи до кипіння. Якщо напій занадто перетравиться, він перетвориться в компот.

Обліпиховий кисіль «Сонячний»

Дуже корисний і вітамінний напій, за кольором нагадує розтоплений квітковий мед.

Складові:

  • стакан замороженої ягоди;
  • півсклянки цукрового піску;
  • 2 ложки великих крохмалю картопляного;
  • 600 мілілітрів води очищеної.

приготування:

  1. Дістати плоди з морозильної камери заздалегідь, потримати при кімнатній температурі до м’якості, розім’яти товкачем.
  2. Закип’ятити воду, покласти в неї пюре з ягід.
  3. Після закипання додати цукор за смаком.
  4. Розвести картопляний порошок невеликою кількістю холодної води, ввести його тонкою цівкою, при безперервному помішуванні, в готовий компот.
  5. Довести до загустіння, вимкнути вогонь.

Порада: обліпиха сама по собі яскравого смаку не має, вона чудово поєднується з брусницею і журавлиною, які, в свою чергу, додадуть вітамінів корисного напою.

«Королівський» кисіль із замороженої полуниці

продукти:

  • 0,5 кілограма заморожених плодів;
  • 6 великих ложок цукрового піску;
  • 2 великих ложки крохмалю картопляного;
  • 2 літри очищеної води.

Спосіб приготування:

  1. Закип’ятити воду, всипати в нього цукор і полуницю.
  2. Проварити кілька хвилин, плоди дістати шумівкою в окрему ємність.
  3. Змішати крохмаль з 150 мілілітрах холодної води, влити в компот тонкою цівкою, помішуючи по колу.
  4. Розім’яти толкушкой відварену полуницю і відразу ж покласти в, густеющая на очах, десерт.
  5. Вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою.
  6. Подавати напій остиглим повністю.

Маленькі хитрощі:

Якщо напій готується тільки з солодких сортів ягід, можна додати до нього трохи свіжого лимонного, апельсинового соку або покласти кілька часточок цитрусів в компот перед заливкою картопляного порошку – напій заграє новими фарбами.

Слід пам’ятати, що варити кисіль більше кількох хвилин не можна – переварений десерт стане рідким, втратить властиву йому в’язкість і тягучість.

Категорично заборонено варити кисіль в алюмінієвому посуді, тому що міститься в напої кислота окисляє метал, і в їжу потрапляють токсичні продукти цього процесу.