Як приготувати тефтелі з підливою в духовці: покроковий рецепт з фото

Пропоную до обіду найніжніші тефтелі з підливою, які запікаються в молочному соусі в духовці. Блюдо дуже смачне, хоч для дорослих, хоч для дітвори. Є варіанти різні – взяти курячий фарш, він ніжніший, свинячий, або навіть свинячо-яловичий: буде трохи щільніше тюфтельки. Далі можна в фарш додати пару скибочок розмоченою булки, або пару ложок манки, або полуотваренний рис.

Я додавала рис і манку, ви можете запросто варіювати складовими, головне – щоб тюфтельки в кульку сліпих, і щоб соус, в якому буде запікатися блюдо, був смачним. До речі, можна молочний соус запросто замінити на томатно-сметанний. Тільки не забудьте посолити, поперчити, щоб тефтелі наситилися смаком.

Складові:

  • 400 г курячого фаршу
  • 0,5 склянки рису
  • 1 цибулина
  • 3-5 зубків часнику
  • 1,5 склянки молока
  • 2 ложки борошна – без верху
  • Масло вершкове – грамів 50-60
  • зелень
  • Сіль, спеції

Спочатку відварити рис, заливши 1: 2 водою, до напівготовності і остудити.
Приготуємо підливу. На сковороді розтопити масло.

Додати борошно, розмішати інтенсивно.

Влити молоко. Додати спеції (я брала перець і орегано), сіль.

Проварити кілька хвилин і відкласти в сторону. Наша підлива до тефтелі готова, рис охолов.

Ріжемо дрібно цибулю, тиснемо часник, вкідиваем до фаршу.

З’єднуємо з рисом. Тепер нюанс – в оригінальному рецепті яйце не додавалося. Замість рису була булка, але я побоялася, що тюфтельки розлізуться і додала яйце і 2 ложки манки. Ви можете спробувати без яйця, манку тоді теж додавати не треба.

Все добре вимішуємо, сіль, перчик додаємо.

Тепер все підготовлено, залишилося тільки викласти тефтелі на деко.

Я спочатку частина підливи розлила по листу, виклала тефтелі, потім решті підливою залила зверху, закутавши їх такий собі молочної шубкою.

Порада: тюфтельки у мене ледве ліпилися, тому як курячий фарш ніжніший, але не поспішайте додавати ще закріплювачів типу борошна або манки. При готуванні тюфтельки прекрасно тримали форму, і коли на тарілочки розкладала, також були такі собі дебеленькі і не розвалювалися.

Поставила запікатися на півгодини при 200 градусах. Все приготувалося відмінно!

Наші тефтелі з підливою, запечені в духовці, готові, кличте домочадців!

До тефтелі у нас відмінно підійшов салат з огірків і помідорів.

Готувала Ольга, смачного!