Як смачно приготувати мізки


Чудовий смак смажених мізків сподобається навіть найвибагливішим гурманам. Цей делікатес особливо полюбляють чоловіки.

  • Мізки ретельно миємо під проточною водою оскільки там можуть потрапляти дрібні осколки кісточок. Замочуємо у воді на пару годин.
  • Воду з сіллю і спеціями ставимо на вогонь. Як тільки вода закипить, додаємо оцет і відразу ж закладаємо мізки. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і залишаємо мізки в цій воді на 20 хвилин.
  • Готові мізки виймаємо з відвару і даємо злегка обсохнути, після чого кожну половинку мозку розрізаємо вздовж на дві частини.

  • Приготуємо кляр: яйця збовтуємо з сіллю, сметаною і куркумою, яка додасть гарний золотавий колір.
  • Субпродукт спочатку обвалюють в борошні потім мачає в клярі.
  • Смажимо на сковороді в розігрітій олії до появи рум’яної скоринки.


Всім смачного!

ВІДЕО рецепт приготування смажених мізків:

рецепт

  • Мізки (яловичі, телячі, свинячі) – 1 кг.
  • Борошно для панірування
  • Рослинна олія для смаження