Як сушити дощовики – покроковий рецепт з фото в духовці

опис

Як сушити дощовики? В першу чергу, варто відзначити, що сушка – це найкращий і зручний спосіб збереження грибів на зиму, особливо, якщо засушити їх в домашніх умовах з цього докладного покрокового рецептом з фото. Вся справа в тому, що ми пропонуємо не тільки висушити гриби в духовці, але ще і зробити з них унікальну грибну приправу. Нею ви зможете приправляти все ті страви, які вважаєте за потрібне, в результаті чого від них буде виходити приємний грибний аромат.

Використовуючи дощовики для приготування страв, вам обов’язково варто знати і про їхню користь для організму. Давно вже такі гриби широко використовуються в народній медицині. Крім того, що їх застосовують при анемії і шкірних екземах, дощовики ще рекомендується вживати в їжу і при порушеннях роботи травної системи. Також такі гриби здатні зупиняти кровотечі і швидко затягувати рани. Для цього просто потрібно докласти шматочок молодого грибочки до ушкодженої ділянки шкіри і зафіксувати його бинтом.

Висушити гриби дощовики в домашніх умовах дуже просто, головне – набратися терпіння, щоб назбирати їх в необхідній кількості. Далі сушка грибів відбувається по виробленої схемою, для цього можна скористатися як променями сонця, так і спеціальної електросушаркою, і духовкою. Ми ж у наведеній нижче покрокової інструкції розповімо про те, як сушити дощовики саме в духовці при температурі від сорока до шістдесяти градусів. Часу на таку сушку зазвичай йде не більше трьох годин. При необхідності гриби можна висушити і при більш високій температурі.

Отже, приступимо до готування!

складові

дощовики

(за смаком)

кроки

  1. Після того як гриби будуть зібрані в необхідній кількості, доведіть їх до потрібного стану. Промивати їх рекомендується тільки в тому випадку, якщо на них занадто багато бруду і зайвих компонентів. Так, якщо дощовики більш-менш чисті, то їх необхідно просто почистити ножем.

  2. Підготовлені гриби порубати великими пластинками, після чого викладіть їх на застелений пергаментним папером деко і помістіть в духовку. Важливо! Намагайтеся тонко інгредієнти не подрібнювати, так як після сушки від них не залишиться буквально нічого. Сушити дощовики потрібно при температурі від сорока до шістдесяти градусів. Також протягом трьох годин висушування грибів дверцята духової печі весь час повинна бути злегка прочинені.

  3. У тому випадку, якщо ви стали помічати, що при встановленій температурі гриби висушуються досить повільно, то збільште потужність нагріву печі.

  4. Коли дощовики повністю висушаться, вони придбають пухку розсипчасту структуру. На цьому етапі гриби потрібно дістати з духовки і дати їм трохи часу на охолодження. Після, остиглі компоненти потрібно розім’яти руками і двісті їх до порошкового стану блендером або кухонним процесором.

    Готову грибну приправу помістіть в чисту суху баночку, яку після укутайте пергаментним папером і щільно перев’яжіть стрічкою. От і все! Корисні сушені гриби дощовики на зиму готові. У такому стані вони можуть зберігатися в сухому місці більше року.

    Смачного!