Як заморозити овочі в морозильній камері на зиму

Літо скоро проходить, а хочеться зберегти його частинку для зимових холодів. Дізнаємося, як заморозити овочі в морозильній камері на зиму для рагу або борщу, дивіться покроковий рецепт з фото. Найголовніше правило – вибирайте тільки якісні овочі, без дефектів, не пошкоджені всередині.

Пам’ятайте, що овочі, які ви заморожуєте будинку, повинні перебувати в морозилці не більше одного року. Якщо ви не встигли з’їсти все, що приготували, за рік, краще від таких овочів позбутися. Для того щоб овочі зберігалися близько року, потрібно обов’язково дотримуватися температурного режиму (не менше 18 і не більше 23 градусів).

Заморожувати овочі можна або в целофанових пакетиках, або в пластикових контейнерах. Звичайно, може здатися, що заморожувати цибулю, моркву і буряк нераціонально, але якщо у вас велика морозильна камера і овочі вам потрібні для економії часу на приготування вечері вечорами, наприклад, то воно того варте.

такі овочі допоможуть після роботи швидко приготувати червоний борщ з буряком, подивіться покроковий рецепт з фото.

Можна робити мікси з овочів і заморожувати в одному пакеті. Наприклад, цибулю і моркву можна заморозити разом, попередньо змішавши їх. Якщо овочі були розморожені, то слід їх використовувати, так як заморожувати повторно не рекомендується.

Складові:

  • морква – 5 шт.,
  • цибуля ріпчаста – 6 шт.,
  • буряк (маленька) – 2 шт.,
  • солодкий перець – 2 шт.

Рецепт приготування

Всі підготовлені овочі заздалегідь очистіть і добре помийте. Викладіть на рушник і ретельно підсушіть.


Морква можна заморозити, нарізавши по-різному. Наприклад, терта на крупній тертці моркву відмінно підійде для борщу.


А ось морква, нарізана соломкою, стане незамінним інгредієнтом для овочевого рагу.

Почитайте про корисні властивості моркви, зрозумієте, чому варто її побільше зберегти на зиму.


Ріпчасту цибулю також спочатку наріжте дрібно кубиками. Він підійде для супів.


А нарізаний півкільцями цибулю добре буде поєднуватися з м’ясом, якщо його гасити.


Перець наріжте соломкою, попередньо розділивши його на 4 частини вздовж.


Так буряк маленька, то її теж можна сміливо різати соломкою.


Обсушені нарізані овочі розкладіть по порційних пакетиках і приберіть в морозильну камеру.

Тепер ви знаєте, як заморозити овочі на зиму в морозилці, і можете заготовити свіжі овочі для подальшого використання для будь-яких страв.

Ще можна заморозити на зиму зелень, благо влітку вона дешева, її багато, а ось взимку ціни кусаються на неї, та й якість її, самі розумієте …

Зелень можна просто промити, просушити і розфасувати в маленькі пакетики і зіп-засувкою. а можна розфасувати в контейнери, залити водою, заморозити, потім дістати крижані кубики з зеленню і просто розкласти в великі пакетики.