Як заварити обліпиховий чай, рецепти приготування

Обліпиха – це дивовижна ягода, яка багата органічними кислотами, мікроелементами, що допомагають протистояти багатьом захворюванням. Регулярне вживання обліпихової напою дозволяє зберегти молодість. Плоди обліпихи є найкориснішим лікарською рослиною, вони сприятливо впливають на весь організм. Чай з обліпихою роблять з сухих або свіжих листя, готового соку, ягід.

Корисні властивості обліпихової чаю

  • Вживання обліпихової чаю корисно при грипі, кашлі, застуді.
  • У ягодах міститься велика кількість вітаміну C.
  • Знижує ризик серцево-судинних захворювань.
  • Зміцнює нервову систему.
  • Має бактерицидні та протизапальні властивості.
  • Чай корисний при подагрі і артриті.
  • Є природним антибіотиком.
  • Позитивно впливає на зір.
  • Зміцнює судини.

Рецепти приготування чаю з обліпихи

Обліпиховий корисний чай можна готувати різними способами.

класичний рецепт

Обліпиха – 150 г ягід

Зелений чай – 2 ч. Ложка

Розтерти ягоди обліпихи, до них додати суху заварку, залити окропом на кілька хвилин. Дати настоятися, коли охолоне до 40 ° С, покласти ложечку меду.

Чай з обліпихою і смородиною

Листя обліпихи – 1 ч. Ложка

Листя смородини – 1 ч. Ложка

Трава звіробою – 1 ч. Ложка

Трави змішати, у міру необхідності брати 1 ч. Ложку і заварювати склянкою окропу. Правильно приготовлений чай виходить ароматним. Пити його у великих кількостях не рекомендується, але стаканчик в день буде дуже корисний.

Обліпиховий чай з імбиром

Як заварити обліпиховий чай, який буде відмінним профілактичним засобом проти вірусних захворювань? Для приготування однієї порції потрібно:

Зелений або чорний чай – 1 ч. Ложка

Плоди обліпихи – 1 ч. Ложка

Тертий імбир – 1 ч. Ложка

Мед – за смаком

Спочатку класичним способом заварюється улюблений чай, в нього, ще гарячий, додається імбир. Окремо розтирають ягоди обліпихи, додається в чай. Коли чайний напій трохи охолоне і настоїться, додати за смаком ароматний свіжий мед.

Заварений таким способом чай відмінно зігріває і тонізує. Він підвищує імунітет, зміцнює нервову систему, покращує кровообіг.

Обліпиховий чай з бадьяном

Ще один рецепт зимового чаю, який відмінно зігріє в непогоду, допоможе не підхопити застуду. Для його приготування потрібно взяти такі інгредієнти:

Корінь імбиру – шматочок 3 см

Обліпиха – 100 г

Бадьян – 2 зірочки

Мед – 1 ч. Ложка

Кориця – паличка

Промити і розтерти ягоди обліпихи, корінь імбиру дрібно подрібнити. Покласти цю суміш в чайник для заварювання, додати корицю і бадьян. Залити крутим окропом, накрити і залишити заварюватися на 10 хвилин. Вживають в гарячому вигляді з медом.

Поради з приготування чаю з обліпихи

Обліпиха добре поєднується з різними лікарськими травами, іншими ягодами. Смаки у всіх різні, тому можна поекспериментувати з кількістю і різноманітністю компонентів.

Щоб обліпиха віддала напою всі свої цілющі властивості швидше, краще трохи розтерти її перед заварюванням.