Ікра із зелених помідорів на зиму – рецепт покрокового приготування з фото

опис

Ікра із зелених помідорів на зиму – незвичайна за смаком, кольором і запахом заготовка, яка точно урізноманітнює асортимент ваших консервацій. Готувати її необхідно, зрозуміло, в сезон зелених помідорів. Купуйте для готування стиглі і щільні плоди, досить соковиті і з кислинкою. У такого рецепта є кілька своїх особливостей, докладніше про які ми поговоримо нижче в представленому там покроковому фото рецепті. Він у всіх фарбах розпише вам кожен етап створення такої незвичайної ікри. Вже готову і настоявся консервацію можна буде подавати як в якості самостійної закуски, так і в якості доповнення до будь-якого іншого страви.

У домашніх умовах можна приготувати стільки такої заготівлі, скільки поміститься в вашу комору. При цьому врахуйте, що крім ікри ви напевно будете на зиму готувати ще й інші консервації, наприклад, солоні помідори чи огірки. Під час готування спочатку всі інгредієнти ми будемо подрібнювати і тільки після цього варити в каструлі. Колір у такий ікри із зелених помідорів вийде ближче до традиційного, хоча і більш світлий. Зберігається така смачна ікра із зелених помідорів буде дуже довго, головне – правильно простерилізувати банки і щільно їх закриття. Таке незвичайне частування можна навіть піднести в якості подарунка: дуже смачна ікра порадує будь-якого гурмана. Приступимо до приготування на зиму домашньої ікри із зелених помідорів без стерилізації.

складові

зелені помідори

(7 кг)

морква

(1 кг)

Ріпчаста цибуля

(1 кг)

Рослинна олія

(400 мл)

Цукровий пісок

(8 ст. Л.)

Кухонна сіль

(4 ст. Л.)

Чорний перець мелений

(1 ч. Л.)

кроки

  1. Підготуємо всі необхідні нам продукти для того, щоб в домашніх умовах приготувати незвичайну і дуже смачну ікру із зелених помідорів. Зберіть зі свого городу все, що зможете знайти, а відсутні інгредієнти придбайте додатково.

  2. Тепер безпосередньо про те, як приготувати ікру з зелених помідорів. Наш головний інгредієнт – томати, ретельно промиваємо в холодній воді, нарізаємо на чверті, видаляємо плодоніжки і зіпсовані ділянки. Подрібнюємо помідори будь-яким зручним для вас способом.

  3. Обрану невелику моркву насамперед ретельно відмиванням від бруду і пилу, після цього зрізаємо тонким шаром щільну шкірку і видаляємо плодоніжки. Натираємо овоч на самій великій тертці.

  4. Ріпчасту цибулину очищаємо від лушпиння, а потім нарізаємо невеликими кубиками так, як показано на фото. Якщо нарізати цибулю змоченим у холодній воді ножем, тоді його запах не буде викликати подразнення слизової очі і у вас не будуть з’являтися сльози на очах.

  5. У каструлю з щільним дном заливаємо олію без запаху, розігріваємо його і доводимо до кипіння. Висипаємо на дно каструлі в розігріте масло подрібнену ріпчасту цибулю, обсмажуємо його до м’якості і прозорості, нічого, якщо він злегка візьметься рум’янцем.

  6. Також до цибулі засипаємо в каструлю ще і натерту нами раніше морква. Перемішуємо інгредієнти, продовжуємо смажити їх ще протягом 5-6 хвилин, періодично овочі помішувати дерев’яною лопаткою.

  7. Через зазначений проміжок часу відправляємо в каструлю до овочів подрібнені зелені помідори, знову перемішуємо інгредієнти.

  8. На даному етапі до ікрі необхідно додати всі перераховані в інгредієнтах спеції. Також на свій смак ви можете додати і інші приправи на вибір. У такому випадку варто пам’ятати, що оригінальний смак ікри може змінитися.

  9. Ретельно перемішуємо інгредієнти і тушкуємо їх протягом 2-3 годин на найменшому вогні. Періодично ікру необхідно помішувати дерев’яною ложкою або лопаткою для того, щоб вона не пригорає до дна.

  10. Скляні банки промиваємо в холодній воді з содою, потім насухо витираємо рушником, виставляємо їх шийками вгору в духову шафу на деко і стерилізуємо.

  11. Ще гарячу овочеву масу заливаємо в підготовлені стерилізовані банки, потім щільно з закручуємо. Остигнули банки можна відправляти на зберігання в льох або комору. Ікра із зелених помідорів на зиму простим рецептом готова.

    Смачного!