Ікра з баклажанів шматочками на зиму – заготівля без стерилізації по фото рецептом

опис

Ікра з баклажанів шматочками на зиму – практична, смачна і дуже корисна заготівля. Смачна тому, що така ікра інший і бути не може, адже готуєте ви її в домашніх умовах і на нашу пошаговому фото рецептом. Практична тому, що готується швидко і легко, подавати же її можна в якості холодної закуски, гарніру до других страв або навіть використовувати для начинки. Ну а корисна потім, що готується тільки з овочів, які, до слова, бажано виростити і зібрати самостійно: так ви будете впевнені в тому, що пестициди в зростанні овочів участі не брали.

Вітаміни, а також корисні природні кислоти, які містяться в баклажанах, помідорах і солодкому перці, стоятимуть на обороні вашого організму від застуд, а також зміцнять імунну систему в цілому. Також особливістю такої ікри є те, що ви сміливо можете регулювати кількість тих чи інших інгредієнтів, тим самим керуючи смак готової консервації за своїм бажанням. Важливо це в тому випадку, якщо ви любите більш гостру ікру або, навпаки, більш солодку і ніжну. Наш рецепт розповість тільки про класичний спосіб готування такої зимової консервації. Приступимо до приготування на зиму смачною домашньою ікри з баклажанів шматочками.

складові

баклажани

(3,5 кг)

помідори

(3,5 кг)

Солодкий болгарський перець

(2 кг)

Ріпчаста цибуля

(2 кг)

Рослинна олія

(350 мл)

Кухонна сіль

(2 ст. Л.)

Чорний перець мелений

(за смаком)

кроки

  1. Насамперед підготуємо всі овочі і спеції для приготування подібної консервації. Овочі спочатку варто вибирати стиглі, щільні і ароматні, щоб вони максимально зберегли під час готування всі свої корисні якості і властивості.

  2. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння, споліскуємо в холодній воді і нарізаємо досить дрібно так, як показано на фото. Розігріваємо на сковороді рослинне масло без запаху і відправляємо туди подрібнену цибулю пасерувати.

  3. За час розм’якшення лука в рослинному маслі підготуємо інші інгредієнти. Солодкий болгарський перець також насамперед ретельно вимиємо, потім розрізати кожен плід навпіл і видалимо насіння, на цьому ж етапі вирізаємо у перців зелені плодоніжки. Далі нарізаємо половинки соломкою, а потім і зовсім подрібнюємо болгарський перець до пари цибулі.

  4. Не забуваємо стежити за цибулею і, якщо часу на підготовку у вас пішло більше, ніж необхідно цибулі для піджарки, прибираємо сковороду з вогню. Баклажани промиваємо, зрізаємо з них тонким шаром шкірку, потім подрібнюємо до стану невеликих кубиків. Пам’ятайте, що від розмірів даних кубиків залежить те, які овочеві шматочки будуть відчуватися в готовій ікрі.

  5. Повертаємо сковороду на плиту, даємо маслу знову закипіти, відправляємо до прозорого м’якому цибулі подрібнені баклажани і солодкий болгарський перець. Додаємо до овочів вказану кількість солі, перемішуємо їх і продовжуємо готувати на невеликому вогні.

  6. Овочі необхідно загасити до м’якості, також вони повинна придбати легкий рум’яний відтінок.

  7. Стиглі, ароматні і яскраві помідори промиваємо, сушимо на чистому кухонному рушнику і нарізаємо невеликими кубиками. Підготовлену вирізку засипаємо до вже злегка розм’як на сковороді овочам.

  8. Ми залишаємо овочі гаситься протягом наступних 90 хвилин, періодично їх помішувати, чекаємо, поки не випарується вся волога. За час гасіння ікра придбає більш традиційний колір, також від неї буде виходити приємний овочевий аромат. Чи не соромимося пробувати ікру на смак і при необхідності вирівнюємо його на сіль або цукор в залежності від ваших уподобань.

  9. За цей час можна також підготувати склотару. Вибрані банки стерилізуємо будь-яким відомим і доступним вам способом. Можна підготувати банки на пару, в духовці, в мікрохвильовій печі або просто обдавши їх окропом. Заповнюємо сухі стерилізовані банки тушкованими овочами до самого верху.

  10. Кришки для такої консервації найкраще використовувати з закруткою. Герметично закручуємо банки, перевертаємо їх, виставляємо на рушник, зверху накриваємо покривалом і чекаємо повного охолодження заготовки.

  11. Зберігаємо отриману холодну закуску в коморі або в погребі, після відкриття ж банку необхідно залишати на зберіганні в холодильнику, інакше страва може зіпсуватися. Подавати ікру з баклажанів шматочками рекомендується до м’ясних і рибних страв.

  12. Домашня смачна ікра з баклажанів шматочками на зиму без стерилізації готова.

    Смачного!