Ікра з гарбуза на зиму – простий рецепт приготування з фото

опис

Ікра з гарбуза на зиму – це досить оригінальна закуска, яка має досить своєрідний смак. Подобається вона дуже багатьом, а відгукуються про неї знайомими всім словами «пальчики оближеш». Але все-таки не можна сказати, що її люблять абсолютно всі, тому дана закуска швидше на любителя.

Разом з гарбузом дуже часто в м’ясорубці подрібнюють кабачки, буряк і морква, а також додають майонез і безліч інших спецій. Також нерідко таку ікру роблять за допомогою мультиварки, яка значно спрощує процес приготування такої страви, хоча результат виходить аналогічним.

На жаль, багато хто навіть не здогадуються, що з гарбуза можна приготувати чудову домашню ікру, яка відмінно поєднується з чорним і білим хлібом, а також з першими стравами і гарнірами.

В даному рецепті з покроковими фото необхідно використовувати оцет, так як він гарантує збереження гарбузової ікри протягом усього зимового сезону. Крім того, без оцту таке блюдо мало б дещо іншою смак.

Приготувати смачну домашню ікру з гарбуза на зиму можна дуже просто, а головне – швидко. Ви можете в цьому переконатися, якщо скористаєтеся нашими підказками, які знайдете в цьому рецепті з покроковими фото.

складові

гарбуз

(1,5 кг)

морква

(500 г)

Ріпчаста цибуля

(500 г)

Солодкий болгарський перець

(400 г)

часник

(100 г)

Томатна паста

(200 мл)

Рослинна олія

(1 ст.)

Цукровий пісок

(2 ст. Л.)

оцет

(6%, 50 мл)

Кухонна сіль

(1 ст. Л.)

Перець духмяний мелений

(Суміш перців, 1 ч. Л.)

кроки

  1. Насамперед готуємо необхідне нам кількість продуктів, які будуть використовуватися в процесі приготування чудовою ікри з гарбуза на зиму. Обов’язково ретельно промийте всі овочі перед тим, як приступати до приготування страви, а також переконайтеся, що вони не пошкоджені або не зіпсовані.

  2. Тепер по черзі очищайте овочі, знімаючи з них шкірку. Після цього наріжте їх на широкі скибочки. Можете не намагатися зробити їх рівномірними, так як в наступних кроках овочі все одно доведеться подрібнювати.

  3. Озбройтеся дрібної теркою і подрібніть за її допомогою очищену від шкірки моркву, а також гарбуз. Складіть подрібнені овочі в одну велику каструлю, в якій вам буде зручно готувати гарбузову овочеву ікру.

  4. Тепер вам необхідно нарізати цибулю і перець, так як натерти на тертці ці інгредієнти не вдасться. Постарайтеся нашаткувати їх якомога дрібніше, відразу ж відправивши в каструлю до моркві та гарбузі. Додайте необхідну кількість масла в ємність і поставте її на вогонь. Помішуйте і варіть овочі до тих пір, поки вони не випустять досить багато соку.

  5. Коли ви побачите, що овочі почали виділяти сік, слід додати в каструлю необхідну кількість томатної пасти, а також всі інші інгредієнти, включаючи цукор, сіль і перець. Перемішайте все це за допомогою дерев’яної ложки, після чого готуйте до тих пір, поки суміш не закипить. Коли це станеться, слід зменшити вогонь до мінімуму і варити ікру протягом ще двадцяти хвилин.

  6. Додайте в ікру подрібнений чеснокодавку часник, проваріть ще кілька хвилин, після чого скористайтеся блендером, щоб перетворити всю суміш в одноманітне пюре. Потім додайте в каструлю оцет, розмішайте все це і зніміть з вогню, переклавши ікру з гарбуза по стерильним банкам. Закатати їх кришками і приберіть в комору до зими.

    Смачного!