Ікра з цукіні на зиму – заготівля простим рецептом з фото

опис

Ікра з цукіні на зиму – це чудова закуска, яка не залишить байдужим жодного гурмана. Така ікра виходить дуже смачною і ароматною, відмінно зберігається взимку, якщо ви не з’їсте її раніше.

Закривати таку ікру дуже вигідно тим, у кого є свій город, так як овочі, які ви виростили самостійно, відрізняються від магазинних великим вмістом вітамінів і мікроелементів, які приносять користь нашому організму. Це робить ікру з цукіні не просто дуже смачним, але ще і дуже корисним стравою.

Калорійність такого продукту дуже низька, завдяки чому ікру з цукіні можна вживати навіть тим, хто стежить за своєю фігурою і рахує кожну калорію. Крім усього іншого, навіть при термообробці овочі не втрачають всіх своїх корисних якостей, продовжуючи постачати наш організм вітамінами навіть в лютий мороз.

У домашніх умовах приготувати таку смакоту дуже просто. Для цього вам знадобиться всього лише трохи більше півгодини вільного часу, необхідну кількість інгредієнтів, які ви знайдете нижче, а також наш рецепт з покроковими фото, в якому ви зможете знайти підказки до процесу приготування ікри з цукіні на зиму.

складові

Солодкий болгарський перець

(3 шт.)

баклажани

(2 шт.)

помідори

(1 кг)

морква

(3 шт.)

часник

(3 шт.)

кабачки

(2 шт.)

Ріпчаста цибуля

(5 штук.)

гіркий перець

(за смаком)

зелень

(за смаком)

Кухонна сіль

(за смаком)

Цукровий пісок

(за смаком)

кроки

  1. Для початку краще підготувати всі необхідні інгредієнти для того, щоб витратити менше часу на їх пошуки під час приготування страви. Переконайтеся, що всі овочі свіжі і не зіпсовані, видаліть дефекти, якщо такі є.

  2. Також підготуйте парочку гарних свіжих кабачків, які стануть основою вашої ікри. Найкраще, якщо вони будуть зовсім молоденькі, так як у старих кабачків сік може трохи гірчити.

  3. Візьміть широкий деко, застеліть його фольгою і викладіть на нього болгарський перець, баклажани, морква, а також цибулю і часник. При цьому перець і баклажани краще змастити оливковою або соняшниковою олією.

  4. Тепер підготуйте другий лист, теж застеліть його фольгою або папером для випічки, потім наріжте цукіні товстими кільцями, виклавши на деко. Кабачки при цьому теж потрібно змастити маслом, щоб вони краще запеклася.

  5. Розігрійте духовку до температури в 250 градусів, після чого ставте в неї деко з баклажанами і іншими інгредієнтами. Запікати їх необхідно до тих пір, поки не почорніє шкірка.

  6. Аналогічним способом слід запекти помідори, теж змастивши їх олією перед тим як відправляти в духовку.

  7. Відразу після того як ви запече всі необхідні овочі, слід перекласти їх все в широку миску і накрити зверху тарілкою, щоб створити ефект лазні. Це допоможе краще очистити їх від шкірки, коли вони охолонуть.

  8. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними шматочками. Після цього слід підігріти на середньому вогні сковороду, змащену маслом, і підсмажити на ній весь нарізану цибулю.

  9. Після того як овочі охолонуть, починайте знімати з них шкірку. Першими потрібно очистити помідори, склавши їх в окрему мисочку. Також потрібно вчинити і з часником.

  10. З кабачків зніміть щільну шкуру, а також видаліть насіння. Все це потрібно викинути, так як в подальшому воно нам не буде потрібно.

  11. Очистивши від шкірки всі інгредієнти, вам необхідно подрібнити їх за допомогою ножа. Якщо ви хочете, щоб ваша ікра вийшла схожою на пюре, вам потрібно скористатися блендером. Отриману масу відправте в сковороду, додайте цукор і сіль, а також всі необхідні спеції, після чого тушкуйте страву протягом півгодини.

  12. Після того як ікра буде готова, її потрібно перекласти в заздалегідь стерилізовані банки. Коли ви наповніть їх ікрою з цукіні, вам слід простерилізувати їх ще протягом п’ятнадцяти хвилин, після чого можна прибирати закуску в комору або в льох до зими.

    Смачного!