Їжа як ліки: 5 продуктів, для сили і боротьби з хворобами

Правильне харчування – запорука відмінного здоров’я. Щоб протистояти хронічних захворювань і підтримувати в тонусі імунний захист організму, не зайвим буде знати, які саме продукти повинні входити в щоденний раціон. У статті представлений список корисних натуральних продуктів, а також описані рецепти народної медицини, які допоможуть відчути себе краще.

Правильно харчуючись сьогодні, ви зберігаєте своє здоров’я на довгі роки.

При простудних і хронічних захворюваннях лікарі настійно рекомендують поєднувати медикаментозне лікування з правильним харчуванням. Тільки комплексний вплив на проблему дозволить зміцнити імунітет і прискорити процес одужання. Природа дала людям натуральні продукти, які допомагають швидко впоратися з різними хворобами і надовго зберегти здоров’я. Як мінімум 5 продуктів потрібно включити в щоденний раціон, щоб отримати додаткові резерви для боротьби з вірусами та інфекціями.

1. Парне молоко

У ньому міститься близько 20-ти найменувань вітамінів і мікроелементів. У складі парного молока присутні кальцій, калій і рибофлавін, який розщеплює високотоксичні альдегіди в організмі людини. «Бабусин» продукт в 2-3 рази знижує ризик розвитку хронічних захворювання серцево-судинної системи, а також сприяє зміцненню кісткової тканини. Лікарі стверджують, що лише чверть склянки парного молока в день допоможе незабаром забути про задишку.

2. Курага

Яскравий і соковитий сухофрукт містить вітаміни групи А і С, а також рясніє такими корисними природними мінералами, як калій, магній, фосфор і залізо. У складі кураги присутні жирні олії та органічні сполуки, які підтримують кислотно-лужний баланс. Завдяки багатому внутрішньому «вмісту», курага сприяє всебічному зміцненню фізичних сил, а також піклується про збереження чоловічого здоров’я.

3. Цитрусові

Якщо ви страждаєте від частих нападів гіпертонії, краще вживати апельсини і лимони разом з шкіркою. У кислому «оболонці» міститься велика кількість натуральної клітковини і інших корисних компонентів:

  • фруктоза;
  • калій;
  • вітамін C;
  • магній.

Шкірка цитрусів багата фолієвою кислотою і бета-каротином, завдяки чому допомагає мінімізувати негативні наслідки для організму при проблемах з щитовидною залозою.

Щоб приготувати цілющий цитрусове «зілля», натріть на дрібній тертці? лимона або апельсина з шкіркою, але без кісточок. Потім додайте в ароматну масу цукровий пісок і ретельно перемішайте. Приймайте по 1 чайній ложці тричі на день. Перед застосуванням народного кошти обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

4. Свіжі яблука

Лікарі сходяться на думці, що щодня необхідно з’їдати мінімум одне яблуко – це допомагає попередити розвиток атеросклерозу, інфаркту міокарда та ракових пухлин. У народі навіть поширена прислів’я: «Хто в день яблуко з’їдає, той у лікаря не буває». При подагрі і сечокам’яної хвороби добре допомагає компот з яблук. Приготувати його просто: наріжте середніми шматочками 2-3 неочищені яблука, залийте їх окропом і варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин. Цукор – за смаком.

5. Волоські горіхи

Ядра волоського горіха багаті органічними кислотами, ефірними маслами, вільними амінокислотами, ненасиченими жирами, а також вітамінами Е, К, Р і С. Волоські горіхи вважаються висококалорійним продуктом, тому їх не рекомендують вживати людям, які страждають ожирінням. У день досить з’їдати 1 ст. ложку горіхів – дозрілі плоди допоможуть впоратися з підвищеною стомлюваністю, сильними болями в голові, а також зміцнять серцево-судинну систему і прискорять процес відновлення печінки.