Кабачкова ікра з грибами – рецепт з фото, як приготувати на зиму

опис

Кабачкова ікра з грибами в багатьох сім’ях є невід’ємною частиною зими. Саме така смачна закуска в зимову пору присутній на столах в повсякденну обідню час. Нею не соромно пригостити друзів і в святкові дні, адже вона доповнює буквально кожне блюдо своїм унікальним овочевим складом. Багатьом господаркам навіть думати, буває, не доводиться про те, в якому вигляді її краще подати. Вони можуть зробити з неї і бутерброди, і тарталетки, і навіть соуси до відбивних або котлеток.

В даний час приготувати таку закуску, як ікра в домашніх умовах можна абсолютно з будь-якого виду овоча. Однак навіть після цього багато хто все одно її продовжують готувати саме з кабачків, поєднуючи їх з різними овочами і не тільки. В даному випадку, окрім моркви, часнику і цибулі, цукіні доповнюють ще й гриби. Їх чудовий смак повністю передається овочевий ікрі і тим самим робить її досить незвичайною. Доповнити овочеву масу можна зеленню, що зробить її зовні більш яскравою і виразною.

Якщо ви вирішили приготувати ікру з кабачків своїми руками, то приготуйте її у цій простому рецептом з фото і покроковою інструкцією. По-перше, цей рецепт підходить не тільки для буднів, а й для консервації на зиму, тобто, по ньому ви зможете запастися улюбленої кабачкової закускою хоч на весь зимовий період. По-друге, в ньому пропонується готувати ікру в мультиварці, а вона в нашому випадку виконає весь процес готування практично сама. Врахуйте і те, що для приготування пропонованої нами заготовки ви зможете використовувати тільки ваші улюблені спеції і, причому в тій кількості, в якому захочеться безпосередньо вам.

Отже, приступимо до готування!

складові

кабачки

(1 шт.)

морква

(3 шт.)

Ріпчаста цибуля

(4 шт.)

часник

(1 шт.)

Лісні гриби

(200-300 г)

Кухонна сіль

(за смаком)

Цукровий пісок

(1 ч. Л.)

спеції

(за смаком)

оцет

(1 ст. Л.)

Рослинна олія

(Для обсмажування)

кроки

  1. Візьміть необхідну кількість всіх овочів, які будуть потрібні для виготовлення кабачкової ікри в домашніх умовах, і розмістіть їх у себе на робочому столі.

  2. Потім займіться безпосередньо їх підготовкою. З кабачків зріжте шкірку і дістаньте все що містяться в них насіння. Морква очистіть від верхнього шару, ріпчаста цибуля відокремте від лушпиння, гриби просто ретельно вимийте.

  3. Прийшов час діставати з кухонної шафи мультиварку. Наріжте підготовлені цукіні кубиками, після чого відправте їх в чашу електроприладу.

  4. Очищену моркву подрібніть на крупній тертці і також відправте в чашу мультиварки. Не забувайте про те, що цей овоч додає кабачкам солодкість, тому не варто його використовувати в більшій кількості, ніж пропонується в рецепті.

  5. На окремій сковороді наколи рослинне масло, а після обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю і подрібнені кубиками гриби.

  6. Додайте обсмажені інгредієнти до інших овочів в мультиварці. Якщо якогось компонента серед овочів вам здається недостатньо, то ще не пізно його додати.

  7. Коли всі овочі в чашу мультиварки будуть поміщені, посипте їх зверху сіллю і улюбленими спеціями. Господарочкам на замітку! Дуже смачною виходить ікра при використанні на даному етапі прованських трав. Крім цього, ці спеції ще і ароматизують закуску. Ретельно перемішуємо всі овочі і закриваємо їх кришкою. Виставляємо на електроприладі режим «Гасіння», після чого тушкуємо таким способом овочі дві години.

  8. Коли до повної готовності ікри залишиться п’ять хвилин, спробуйте її обов’язково на сіль. Якщо її не вистачає, то посоліть овочі ще трохи. Додайте в масу цукровий пісок, оцет і видавлений через прес часник. Ще раз перемішайте дерев’яною лопаткою заготовку, після чого доведіть її до готового стану. Після гасіння овочі повинні будуть розваритися, так що додаткове їх подрібнення блендером необов’язково. Розфасуйте смачну кабачкову ікру з грибами по банкам і якісно закатати їх.

    Смачного!