Кабачки в духовці. Страви запечених кабачків з фото швидко і смачно

З настанням літа, хочеться приготувати щось смачне з використанням сезонних овочів. І таким овочем може бути кабачок. Кабачки в духовці – страви, які не залишать байдужими найвибагливіших гурманів.

Кабачки в духовці – це і запіканка з фаршем, з помідорами, з часником; і фаршировані кабачки і рулетики з куркою і багато іншого.

Сьогодні ми приготуємо кабачки в духовці за такими рецептами:

1.Кабачкі в духовці запечені з сиром

2. Кабачки в духовці з курячим філе, цибулею і картоплею

3. Запіканка з кабачків швидко і смачно з фаршем

4. Лазанья з кабачків з червоним соусом і соусом «Бешамель»

5. Рулетики з кабачка і курячої грудки

6. Фаршировані кабачки з курячим фаршем і помідорами

7. Відеорецепт: Запіканка з кабачків з фаршем помідорами і сиром

Кабачки в духовці запечені з сиром

Ця страва готується легко, а виходить смачним.

Нам потрібні:

  • кабачки молоденькі, щоб насіння були дрібні -2 шт
  • 4 ст.л. сметани, будь-якої жирності
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 5 ст.л. тертого твердого сиру
  • 2 яйця
  • 1 пучок зелені кропу
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • сіль, перець, спеції за смаком
  • 2-3 зубки часнику, можна сухий 1/2 ч.л.

приготування:

1. Кабачки вимити і нарізати на дрібні кубики. Посолити, поперчити, заправити спеціями і додати часник, все ретельно перемішати.

2. Робимо заливку, для чого змішуємо сметану, гірчицю, яйця і 2 ст.л. тертого сиру.

3. Зелень кропу і пір’я зеленої цибулі подрібнюємо і додаємо до кабачків.

4. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом, укладаємо кабачки, розрівнюємо і заливаємо заливкою і посипаємо сиром.

5. Випікаємо при 200 градусів в цілому 45 хвилин.

Кабачки в духовці з курячим філе, цибулею і картоплею

З цією стравою потрібно трохи повозитися, але воно того варте. Це може бути як святкова закуска, так і повсякденна їжа.

Нам потрібні:

  • 1 великий кабачок, але не сильно великий в діаметрі
  • 2 яйця
  • 1 куряча грудка
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. сметани
  • 50 г твердого сиру
  • 1 великий картопля
  • сіль, перець, ароматні трави за смаком
  • 2 зубки часнику
  • масло рослинне

приготування:

1.Грудінку нарізаємо великими шматочками, бажано за розміром діаметра кабачка. Солимо, перчимо і посипаємо ароматними травами. Ми залишаємо маринуватися.

2. Лук режим півкільцями. Картопля очищаємо і нарізаємо слайсами. Кабачок порубаємо на кружечки.

3. Форму змащуємо маслом і починаємо укладати овочі і м’ясо в такій послідовності: кабачок – філе – цибуля – картопля -кабачок і

все повторити за схемою. Трохи зверху присолити.

4. Після цього готуємо заливку. Яйця, сіль, перець, приправа, часник і сметану ретельно перемішати. Заливаємо наші кабачки.

5. У духовку відправляємо на 1-1,5 години, температура 180 200 градусів. Якщо верх почне підсихати, покрити фольгою.

6. Після закінчення часу, посипаємо тертим сиром і ще на 10 хвилин в духовку.

Запіканка з кабачків швидко і смачно з фаршем

Виходить дуже смачно і ситно.

Нам потрібні:

  • 2 великі і молоді кабачки
  • 0,5 кг фаршу, будь-якого
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 4 шт картоплі, з розрахунку на 1 кабачок – 2 картоплі
  • 100 г майонезу або сметани (з майонезом виходить жирніше)
  • спеції, сіль, зелень
  • 3 зубчики часнику
  • 50 г твердого сиру, натертого, за бажанням
  • масло рослинне

приготування:

1.Все овочі очищаємо.

2. Кабачок натираємо на крупній тертці, солимо і перчимо. Нехай постоять, вони пустять сік, його потрібно потім віджати.

3. Подрібнену цибулю обсмажуємо на сковороді, коли стане прозорим, до нього додаємо фарш. Потрібно добре розмішати, щоб не було грудок, і фарш рівномірно розподілився по поверхні сковороди. Тушкуємо хвилин 8-10.

4. Зелень дрібно нарубати. Часник видавити в майонез або сметану, вбити яйця, заправити приправами і змішати з зеленню. Добре перемішати.

5. Картоплю нарізаємо тонкими кружечками.

6. Деко змащуємо рослинним маслом, і укладаємо тонким шаром кружечки картоплі. Змащуємо заливкою.

7. Наступний шар – фарш, його рівномірно розподіляємо по поверхні картоплі і також змащуємо заливкою.

8. На фарш укладаємо кабачки, розподіляємо по формі і заливаємо рештою заливкою.

9. Запікається в духовці 30-40 хвилин, це якщо без сиру. Температура 200 градусів.

10. Якщо хочете з сиром, то по закінченню, 20 хвилин з моменту початку запікання, посипаємо сиром і продовжуємо запікати.

Лазанья з кабачків з червоним соусом і соусом «Бешамель»

Блюдо готується практично, як і класична лазанья, але замість традиційних листів для лазаньї, використовуються кабачки. Готуємо, буде смачно.

Нам потрібні:

  • 2 шт кабачків цукіні
  • 1 кг фаршу
  • 50 г сиру пармезан
  • 2 помідори
  • 1 шт перцю болгарського
  • 1/2 пучка кінзи або петрушки, хто як любить
  • 3 зубці часнику
  • сіль, перець, спеції за смаком
  • масло рослинне
  • 2-3 ст.л. вершкового масла, краще топленого
  • 2 ст. л борошна
  • 200 г вершків або молока
  • дрібку мускатного горіха

приготування:

1.Красний соус

  • З помідор знімаємо шкірку і нарізаємо дрібними кубиками.
  • Перець болгарський подрібнюємо також на кубики. Обсмажуємо його на маслі, при помішуванні до м’якості.
  • До нього додаємо помідори, солимо, перчимо і додаємо нарубану зелень. Часник пропускаємо через землянку, в соус. Тушкуємо 8-10 хвилин. Якщо соус вийшов з кислинкою, можна додати трохи цукру.

2. Соус «Бешамель»

  •  Вершкове масло розтопити і обсмажити з борошном, при постійному помішуванні, щоб не утворювалися грудочки.
  •  Коли мука трохи підсмажиться, додаємо вершки або молоко, трошки мускатного горіха, можна посолити, і помішуючи доводимо до загустіння.

3.Тепер займемося основною стравою.

  • Фарш необхідно посолити і поперчити.
  • Кабачки уздовж нарізаємо тонкими пластинами і укладаємо на дно форми в один шар, присаливаем. Форму попередньо змазати олією.

  • На нього укладаємо половину фаршу, розрівнюємо по всій поверхні.

  • На фарш укладаємо шар червоного соусу, рясно змащуємо.

  • Наступний шар – кабачок, присолити і на нього викладається друга половина фаршу.
  • На фарш викладаємо соус «Бешамель»,

а зверху – ще шар кабачків. Солимо, перчимо і посипаємо тертим сиром.

  • Відправляємо в духовку на 30 хвилин, при температурі 200 градусів.

Рулетики з кабачка і курячої грудки

Дуже оригінальне блюдо і прикрасить будь-який стіл.

Нам потрібні:

  • 2 кабачка цукіні
  • 1 куряча грудка
  • 1 помідор
  • 100 г сметани
  • 2-3 зубки часнику
  • 100 г сиру
  • сіль, перець за смаком

приготування:

1.Кабачкі розрізаємо вздовж на тонкі пластини. Щоб вони добре загортали, їх потрібно «притомленим» в духовці. Для чого на змащений олією лист, укладаємо кабачки, зверху змажемо пластини маслом і відправимо в духовку на 5 хвилин, температура – 180 градусів. Остужаем.

2. Курячі грудки нарізаємо на пластинки, як на биточки, солимо, перчимо і відбиваємо з двох сторін.

3. Готуємо сметанний соус: в сметану видавлюємо через землянку часник, і перемішуємо. Соус готовий.

4. Приготуємо форму, краще круглу, змащуємо її олією.

5. Починаємо формувати рулетики:

  • на остигнула пластинку кабачка, наносимо сметанний соус.
  • відбиту курячу грудку, нарізаємо за розміром платівки кабачка, і укладаємо на кабачок. Змащуємо соусом.
  • помідор нарізати на тонкі кружальця, один кружечок кладемо на курячу грудку

і загортаємо в рулет. Кладемо на деко.

6. Так проробляємо з усіма кабачками, наповнюючи форму для запікання, рулетами. Зверху змащуємо їх соусом і відправляємо в духовку на 30- 35 хвилин, температура 190-200 градусів.

7. Через 20 хвилин, рулетики посипаємо тертим сиром і ще запікаємо 10 -15 хвилин.

Фаршировані кабачки з курячим фаршем і помідорами

Ну, дуже смачна страва, спробуйте.

Нам потрібні:

  • 2 шт кабачків
  • 1 цибулина
  • 2 шт помідори
  • 130 г сиру, твердого, натертого
  • 250 г курячого фаршу
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія
  • 1 ст.л. майонезу
  • зелень
  • 2 зубки часнику

приготування:

1.Кабачкі нарізаємо кружечками, в палець завтовшки, і вирізаємо серединку. Присолюємо.

2. Лук подрібнюємо і додаємо в фарш.

3. Серединки з кабачків перебиваємо в блендері, до стану кашки. Додаємо у фарш, солимо, перчимо і перемішуємо.

4. Деко змащуємо маслом і укладаємо в один шар, кабачки. Серединки кабачків змащуємо майонезом.

Всі отвори в кабачках заповнюємо фаршем, з невеликою гіркою.

5. Помідори нарізаємо кружечками і накриваємо кожен кружечок кабачка.

Зверху кожен кабачок поливаємо сметанним соусом: сметану, часник, кріп змішуємо.

Посипаємо тертим сиром зверху.

6. Ставимо в духовку для запікання на 20 хвилин, при температурі 200 градусів.

Відеорецепт: Запіканка з кабачків з фаршем помідорами і сиром

Прості і дуже смачні страви готові. Смачного!