Калина з яблуками – фото рецепт приготування варення на зиму

опис

Калина з яблуками – смачне і незвичайне ласощі, яке напевно пробували не всі. Поєднання обох інгредієнтів вибрано неймовірно вдало, так як на виході виходить дуже ароматна солодка суміш з приємною кислинкою, яку можна варіювати за своїм бажанням.

Таку заготовку на зиму можна використовувати як в якості самостійного десерту, так і додавати до інших страв. Найчастіше калину з яблуками додають в випічку, але нерідко заготовку використовують і для приготування соусів, салатів і гарнірів. З нею запікають м’ясо і готують бутерброди, а взагалі ви можете застосувати її саме так, як підкаже вам ваша фантазія. Експериментувати ніколи не пізно, адже ви можете винайти нове смачне блюдо, яке до вас не готував ще ніхто.

Найкраще для приготування такої заготовки підійдуть пізні яблука, які достигають у середині вересня. Вони володіють чарівним ароматом, а ще вони дуже солодкі. Саме це потрібно нам, щоб домогтися приємного смаку і запаху для нашої заготовки.

Ще одне цікаве застосування калини з яблуками – це приготування настоянки. Також з цих інгредієнтів роблять дуже смачний джем і варення, а також компот і сік.

Кількість цукру, та й взагалі всіх інших інгредієнтів, ви можете варіювати за власним бажанням. З цієї кількості інгредієнтів ви можете приготувати одну невелику баночку частування, тому, якщо ви хочете заготовити більше, пропорційно збільште кількість продуктів.

Дуже просто буде приготувати це смачне ласощі в домашніх умовах за допомогою нашого покрокового рецепта з фото-підказками, який ви знайдете нижче. Заздалегідь підготуйте всі інгредієнти і інструменти, які знадобляться вам в процесі приготування калини з яблуками на зиму, і тоді можете приступати до процесу прямо зараз.

складові

калина

(200 г)

яблука

(500 г)

Цукровий пісок

(400 г)

кроки

  1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти: яблука промийте і очистіть від плодоніжки і листя, відміряйте заздалегідь необхідну кількість цукру, а також приготуйте необхідну кількість калини, виклавши її на тарілочку перед собою.

  2. Озбройтеся дрібної теркою, після цього з її допомогою подрібніть яблука. При цьому намагайтеся зробити так, щоб не виходили великі шматки неподрібнених шкірки. Натерте яблуко складіть в окрему ємність.

  3. Тепер переходимо до калини. Її теж необхідно промити, після чого потрібно буде акуратно відокремити від плодоніжок, а чисті ягідки перекласти в ту ж ємність, де знаходиться натерте на тертці яблуко.

  4. Все в ту ж миску тепер потрібно додати необхідну кількість цукру. Не варто додавати відразу занадто багато підсолоджувача, краще потім спробуйте на смак майже готову страву і при необхідності додасте ще, інакше, якщо пересолодити ласощі, це ніяк не можна буде виправити.

  5. Всі інгредієнти в мисці ретельно перемішайте за допомогою дерев’яної ложки або лопатки. При цьому постарайтеся робити все обережно, щоб не пошкодити калину, так як її ягідки в заготівлі повинні залишитися цілими.

  6. Залиште миску з інгредієнтами настоюватися на півгодини, протягом яких яблука пустять сік. Далі ємність із заготівлею необхідно поставити на вогонь і варити до тих пір, поки маса не потемніє і не зменшиться в розмірах.

  7. Тепер можете перекладати готову калину з яблуками в заздалегідь підготовлену і простерилізованих банку, закочувати стерильною кришкою і відправляти в льох або комору для зберігання на зиму.

    Смачного!